سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تسهیل ازدواج جوانان، قربانی سیاست‌ها و قوانین روی زمین مانده!

ما در خصوص ازدواج و خانواده مشکل داریم و این موضوع به دلیل تنوع دستگاه‌ها نیست.

به گزارش خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان, زهرا آیت اللهی، استاد دانشگاه و عضو شورای فرهنگی، اجتماعی زنان و خانواده شورای عالی انقلاب فرهنگی در یک گفت و گوی رادیویی، در رابطه با خانواده و نهاد‌های مرتبط با خانواده که برای این منظور به صورت موازی فعالیت می‌کنند، اظهار کرد: ما یک سری بخش‌های زنان و خانواده داریم که به طور مثال، در سیاست‌های کلان خانواده درمورد زنان سرپرست خانوار گفته می‌شود که چه کار‌هایی برای این منظور باید انجام گیرد و درحقیقت، باید بستری برای این زنان  فراهم شود تا از نظر اقتصادی تامین باشند و درصورتی که ازدواج نکرده اند و یا همسر ندارند، امکان ازدواج آن‌ها فراهم شود و از ازدواج محروم نباشند و همچنین، اشتغال آن‌ها باید به صورتی باشد که در صورت داشتن فرزند، فرزندان آن‌ها از داشتن مادر محروم نباشند و محرومیت‌های عاطفی و روانی نداشته باشند و به همین منظور، ستاد ملی زنان و خانواده باید این برنامه‌ها را بنویسد و وظایف دستگاه‌های مربوطه را به آن‌ها اطلاع دهد.

وی بیان کرد: ما در وزارتخانه‌ها و دستگاه‌ها، مدیر کل امور بانوان و خانواده و معاونت و مشاور داریم که برنامه‌های عملیاتی که ستاد ملی زنان و خانواده آماده کرده است را اجرا می‌کنند، بازخورد می‌گیرند و در این خصوص گزارش می‌دهند.

این عضو شورای فرهنگی، اجتماعی زنان و خانواده شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: در حال حاضر، در جامعه، ازدواج و استحکام زندگی، موضوعات مرتبط با زنان سرپرست خانوار و آسیب‌های اجتماعی که خانواده با آن درگیر می‌شود، مشکل دارد و درواقع، شکاف بین نسل‌ها وجود دارد؛ به طوری که متاسفانه،   توانمندی بسیاری از والدین در تربیت فرزندان دچار مشکل شده است و بچه‌ها  رها شده اند.


بیشتر بخوانید:

آیا راحت طلبی جوانان مانع ازدواج آن‌هاست؟/ رقابت مسائل اقتصادی و فرهنگی در صحنه ازدواج


آیت اللهی گفت: در کشور ما مشکل اصلی تعدد سیاست‌ها و مراکز فعال در حوزه خانواده نیست بلکه مشکل اساسی، فقدان نظارت و عدم پیگیری است و در حوزه خانواده، نهاد‌های مختلفی، چون بخش زنان و خانواده شورای عالی انقلاب فرهنگی که وظیفه سیاست گذاری کلان در بخش خانواده را دارد، ستاد ملی زن و خانواده که سیاست‌های کلان را به اجرایی شدن تبدیل و برنامه اقدام تهیه می‌کند و در دستگاه‌ها و وزارتخانه‌ها نیز مدیر کل امور بانوان و خانواده یا معاونت و یا مشاور زن و خانواده که برنامه‌های مربوطه را اجرایی می‌کنند، فعالیت دارند.

وی ادامه داد: در این خصوص باید گفت که مجلس قانون کلی را می‌گوید و به دست قوه مجریه می‌دهد و قوه مجریه تمام وزارتخانه‌ها را مرتب می‌کند و از آن‌ها می‌خواهد که اعلام کنند برای اجرای این بند از قانون چه کار‌هایی انجام می‌دهند؟ و سپس از آن‌ها گزارش می‌گیرد.

این عضو شورای فرهنگی، اجتماعی زنان و خانواده شورای عالی انقلاب فرهنگی  افزود: در حقیقت، ما یک دست بودن در سیاست گذاری داریم، اما مشکل اساسی ما این است که بعضی از بخش‌ها،   فارغ از سیاست‌های کلان نظام، به خود اجازه می‌دهند که برنامه خود را داشته باشند و هرکاری را می‌خواهند انجام دهند. به طور مثال؛ چرا با وجود این که مجلس، قانون تسهیل ازدواج جوانان را تصویب می‌کند، اما سالیان است که بر زمین می‌ماند؟ و مشاهده می‌کنیم که بعضی از بخش‌ها دغدغه ازدواج جوانان را ندارند و فقط یک وام ازدواج را ارائه داده اند.  این در حالی است که قوه مجریه وظیفه اش است که مطابق با سیاست‌های مصوب نظام عمل کند.

آیت اللهی مطرح کرد: در حوزه تدوین و سیاست گذاری، مجمع تشخیص مصلحت نظام هم سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری در خصوص جمعیت و خانواده را نیز ابلاغ کرده است، اما متاسفانه، به دلیل این که عزم و اراده اجرایی، سیاست‌ها و قوانین روی زمین مانده است.


بیشتر بخوانید:

اشتغال و مسکن؛ سنگ‌های پیش پای ازدواج جوانان/فقر فرهنگی؛ اصلی‌ترین مانع ازدواج


وی تصریح کرد: متاسفانه، در سال‌های گذشته نیز عزم و اراده کافی برای اجرای قوانین و مصوبات وجود نداشته است؛ به طوری که صحبت‌های خوبی کردیم،   اما خوب عمل نکردیم و امیدواریم در دولت جدید مسیری را طی کنیم که هم حرف‌ها خوب باشد هم عزم قوی وجود داشته باشد تا مردم کف میدان تحولات مثبتی را به نفع خانواده‌ها ببیند و لمس کنند.


انتهای پیام/

 

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۲
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۱:۴۲ ۱۸ مرداد ۱۴۰۰
تا قانون سربازی اجباری و مهریه تغییر نکنند، اتفاق خاصی نخواهد افتاد.
ناشناس
۲۳:۴۹ ۱۷ مرداد ۱۴۰۰
فقط آقا زاده ها !!!!!!!!!!!!!!!!!
ناشناس
۲۳:۴۲ ۱۷ مرداد ۱۴۰۰
بیخیال ازدواج شین مسئولین زحمتکش خودتون رو خسته نکنین ما راضی نیستیم. ازدواج دیگه در ایران معنا ندارد وقتی جوانان در این کشور نابود شدن ازدواج براشون شده نوشدارو بعد مرگ
رامک
۲۲:۴۰ ۱۷ مرداد ۱۴۰۰
الکی
ناشناس
۲۱:۵۳ ۱۷ مرداد ۱۴۰۰
اقایون مسعولین دلشون براجوانان نسوخته تمام جوانان درسخاند چقدروالدینشون هزینه کرده اند به امید فرزندانشون شاغل شوند که شدنی نیست اگربودتابحال شده بود هرروزدمازوام ازدواج میزنند ایا این وام اگرشاغل نباشند چتورپرداخت کنند ،،،اقایون همین تورکه خودشون پیرشدن کشورراهم پیر کردن به لطف خودشون
ناشناس
۲۱:۰۹ ۱۷ مرداد ۱۴۰۰
سربازی
ناشناس
۲۱:۰۳ ۱۷ مرداد ۱۴۰۰
چرا والدین جدی به قضیه ی بلوغ بدنی برای زناشویی و نیاز به استقلال و آرامش و امنیتی که فقط در تأهل پایدار وجود داره نگاه نمی کنند در مورد فرزند نوجوان و جوان زیر بیست سالشون ، از شکنجه ی بدن و روح این بلوغ خبر ندارند و به شخصیت فرزند توهین می کنند ازدواجها رو آسان و بی مزاحمتی و رعایت احترام و حریم برای زوج جوان در زندگیشان نمی کنند چرا تربیت دینی وظایف زناشویی و مسئولیت پذیری در برابر همسر برای پسر و دختر خود ندارید باید رنج بکشید از اینکه بخاطر علم فرزند رشید جوان شده تان را در خانه پذیرایی می کنید ، انتظار دادن زندگی تجملی شهری به فرزتد نیست بلکه برعکس تشویق به هجرت به منطقه ای روستایی آباد و راه اندازی کسب و کار و مسکن خاکی روستایی رو داشته باشید امنیت قلبی و اجتماعی در تأهل صحیح است به کجا داریم می رویم متعه و رابطه ی کوتاه تجرد و بداخلاقی روابط حرام ...تکلیفتان را مشخص کنید ایا مسلمان هستید والدین یا نه
عباس گودرزی
۲۰:۰۵ ۱۷ مرداد ۱۴۰۰
سلام مشکل اساسی اشتغال و اقتصاد است . اگر جوان شغل داشته باشد و بتواند مسکنی تهیه نماید حتما تشکیل زندگی می دهد . ولی وقتی جوانی به خواستگاری می رود نه شغل دارد و نه مسکن هیچ پدری دخترش را به چنین فردی نمی دهد . چنانچه با ظاهر سازی و فریب هم ازدواج کنند به طلاق منجر خواهد شد .
ناشناس
۱۱:۵۲ ۱۸ مرداد ۱۴۰۰
سربازی
ناشناس
۱۹:۲۵ ۱۷ مرداد ۱۴۰۰
بله قربانی سیاست ها و قوانین ظالمانه ی ازبین برنده ی تقوا و باران و برف و روستای خاکی و مسکن گلی شغلهای روستایی خانوادگی سنتی یدی کشاورزی دامداری و‌ باغداری !
فعلا تا زمانی‌ که مردم بتوانند با قوانین شهری فرزندانشون رو سروسامان بدهند ارواح اجداد شون که فرزندان زیر ییست سالشون رو با فرزند و نوه سروسامان دادند ، به گمراهی شون میخندند!!!!
ناشناس
۱۹:۲۱ ۱۷ مرداد ۱۴۰۰
علتش سربازیه
محسن
۱۸:۳۸ ۱۷ مرداد ۱۴۰۰
اول این تابوبایدبشکندکه فقط افرادثروتمندجواب مثب ازدخترمیگیرند.چیزی که واقعیت جامعه هست وافزایش آمارازدواج موقت بیانگراین مسئله هست.این هست که اگریک پسرباجیب خالی به خواسنگاری دختری بروددخترمیگویدمامان حالا که اومده وسه دست لباس عوض میکندوروی کاغذمینویسددوستت دارم منوبازیچه نکن.ازدواج موقت یعنی بازیچه شدن.