سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان:

گروه‌های پرخطر در اصفهان واکسینه شدند

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: گروه های پرخطر در اصفهان واکسن کرونا را دریافت کرده اند و واکسینه کردن گروه سنی ۵۰ سال آغاز شده است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، کمال حیدری معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان امروز در نشست خبری که به صورت ویدئو کنفرانس با حضور خبرنگاران برگزار شد، گفت: اصفهان در وضعیت فوق بحرانی کرونا قرار دارد، رعایت شیوه نامه های بهداشتی در اصفهان کمتر از ۳۰ درصد است و مردم، اصناف و ارگان‌ها همکاری لازم را برای اجرای پروتکل‌های بهداشتی ندارند که با این وضعیت پیش بینی می‌شود در هفته‌های آینده وضعیت از شرایط موجود نیز بدتر شود.

او با بیان اینکه حدود سه هزار و پنج نفر در یک روز برای انجام تست کرونا به مراکز مرجع مراجعه کردند، افزود: در حال حاضر دو هزار و ۵۰۸ نفر نیز به دلیل ابتلا به کرونا در بیمارستان‌های استان بستری هستند که از این تعداد حال ۳۵۵ نفر وخیم است. همچنین در شبانه روز گذشته ۲۴ مورد فوتی در استان به ثبت رسیده است.

پوشش ۷۰ درصدی واکسن جامعه را ایمن می‌کند

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ادامه داد: گروه‌های پرخطر در اصفهان واکسینه شده‌اند و سایر گروه‌ها نیز در حال واکسینه شدن هستند، میانگین سنی مبتلایان در استان اصفهان ۵۶ سال است و لازم است تا رسیدن به پوشش بالای ۷۰ درصد در رعایت نکات بهداشتی کوتاهی نشود، اگر واکسیناسیون به پوشش بالای ۷۰ درصد برسد مرگ‌ومیر کرونا کمتر خواهد شد و تا آن زمان نیاز است از ماسک استفاده کرده و فاصله اجتماعی را رعایت کنیم.

او اضافه کرد: روزانه حدود ۵۰۰ بیمار در اصفهان بستری می‌شوند و به همین دلیل ظرفیت بیمارستان‌ها تکمیل شده و تعداد تخت‌های بستری فعلی برای بیماران کم است، در موج قبلی به آمار دو هزار و ۱۰۰ بیمار بستری رسیدیم و بعد از آن به تدریج آمار‌ها نزولی شد، اما در موج پنجم از مرز دو هزار و ۵۰۰ بیمار عبور کردیم، تا آنجا که وزیر بهداشت به مقام معظم رهبری نامه نوشته و درخواست تعطیلی دو هفته‌ای را برای کشور عنوان کرده است.

حیدری ابراز داشت: سیستم درمان در حال قفل شدن است و در حال حاضر باید یک بیمار ترخیص شود تا بتوانیم بیمار دیگری را بستری کنیم همچنین ریاست دانشگاه علوم پزشکی به استانداری نامه نوشته تا بتوانیم محدودیت‌هایی را در استان اعمال کنیم چرا که با پیشگیری به نتایج مثبتی خواهیم رسید.

سازمان‌ها برای اجرای برنامه‌ها پاسخگو باشند

او در خصوص روند واکسیناسیون در اصفهان بیان داشت: تا دو هفته گذشته حدود ۱۹ مرکز تجمعی واکسیناسیون در استان اصفهان داشتیم که این تعداد به ۲۷ مرکز مرجع افزایش یافته است تا روند انجام واکسیناسیون در استان سرعت بگیرد، البته علاوه بر این مراکز ۷۹ مرکز غیرتجمیعی نیز در شهرستان‌های استان در حال انجام واکسیناسیون هستند و آمار واکسیناسیون در اصفهان بیشتر از حدی است که وزارت بهداشت اعلام کرده است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اضافه کرد: روز گذشته حدود ۳۱ هزار دوز واکسن تزریق شده که این عدد حدود شش هزار دوز بیشتر از حدی است که وزارت بهداشت اعلام کرده است. علت شلوغی برخی مراکز تجمعی مراجعه بدون نوبت افراد است و گاهی روزانه ۱۲ هزار نفر به این مراکز مراجعه می‌کنند.

او افزود: همکاری بین ارگانی کمرنگ شده و سازمان‌ها باید برای انجام و اجرای برنامه‌ها در این شرایط پاسخگو باشند چرا که دستورات برای اجرای محدودیت‌ها ابلاغ شده و همه برای اعمال محدودیت‌ها در تمام ارگان‌ها و در تمام زمینه‌ها از معاونت بهداشتی انتظار دارند، در حالی که هر ارگان باید موظف باشد که محدودیت‌ها را رعایت کند.

حیدری با بیان اینکه با انجام واکسیناسیون ۵۰ تا ۶۰ درصد از میزان مرگ و میر‌های کرونا کاهش خواهد یافت، تصریح کرد: در حال حاضر باید محدودیت‌ها رعایت شود تا بتوانیم شیوع بیماری را کنترل کنیم و این موضوع نیازمند همکاری مردم و مسئولان است. اگر شکایتی از ارگانی وجود دارد باید به بازرسی استانداری و ۳۱۱۳ اعلام شود هرچند که اکثر دستگاه‌ها پاسخگوی شکایاتی که به ۳۱۱۳ می‌شوند، نیستند.

واکسیناسیون کرونا به گروه سنی ۵۰ رسید

او تاکید کرد: در حال حاضر گروه سنی بالای ۵۵ سال در شهر‌های بزرگ و گروه سنی بالای ۵۰ سال در شهر‌های کوچک استان در حال واکسینه شدن هستند، برای انجام واکسیناسیون باید متقاضی در salamat.gov.ir ثبت نام کند، همچنین افراد نباید بدون دریافت پیامک به مراکز تجمعی مراجعه کنند.

رئیس مرکز بهداشت استان اصفهان گفت: برای تمام گروه‌های جدید از جمله خبرنگاران، معلمان، قضات، زندانیان، کارمندان بانک، عوامل نیروی انتظامی و ... با ارگان‌های مربوطه هماهنگی‌های لازم انجام شده و یا در حال انجام هستیم و بعد از دریافت لیست افراد از طرف این ارگان‌ها با هماهنگی سریع افراد فراخوان می‌شوند تا واکسیناسیون آن‌ها انجام شود.

او ادامه داد: برخی افراد می‌خواهند واکسن کووبرکت تزریق کنند، در حال حاضر تزریق کووبرکت فقط در مرکز مجاور بیمارستان الزهرا (س) اصفهان انجام می‌شود و افراد تنها بر اساس ارسال پیامک برای تزریق این واکسن دعوت می‌شوند؛ در حال حاضر واکسن غالب برای تزریق سینوفارم چین است همچنین لازم ذکر است در شرایط فعلی نباید نوع واکسن برای افراد مهم باشد.

کووبرکت فقط در یک مرکز تزریق می‌شود

حیدری تصریح کرد: تا امروز بیش از ۶۳۷ هزار نفر یک دوز واکسن و بیش از ۱۷۳ هزار نفر دو دوز واکسن دریافت کرده‌اند و به طور کلی حدود ۸۱۰ هزار دوز واکسن در استان اصفهان تزریق شده است و مجموعاً ۱۷ درصد مردم در استان اصفهان یک دوز و ۴.۶ درصد دو دوز واکسن دریافت کرده‌اند. اگر واکسن ایرانی به چرخه اضافه شود حدود پنج یا شش ماه دیگر تقریباً ۷۰ درصد جامعه واکسینه خواهند شد.

او در خصوص اجرای مراسم ماه محرم تصریح کرد: با توجه به رنگ‌بندی‌ها در ستاد ملی کرونای کشور دستورات ابلاغ می‌شود و برای مراسم ماه محرم هنوز دستوراتی به استان‌ها ابلاغ نشده و در این زمینه اطلاع رسانی خواهیم کرد البته احتمال دارد مراسم محرم در فضای باز و با رعایت فاصله گذاری اجتماعی برگزار شود، اما باز هم این موضوع قطعی نیست. لازم است فرهنگ مردم برای رعایت پروتکل‌های بهداشتی مقابله با شیوع کرونا تقویت شود.

انتهای پیام/م

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.