سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مشاور ارشد اتحادیه مرغداران گوشتی مطرح کرد؛

ضرورت تزریق یارانه به بخش کشاورزی/وزیر جدید کشاورزی باید مردم نهاد باشد

کمالی سروستانی گفت: یارانه به برخی محل‌های بخش کشاورزی که حداکثر بهره وری و کاهش هدر رفت را دارند، باید تزریق شود.

به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، محمد علی کمالی سروستانی مشاور ارشد اتحادیه مرغداران گوشتی در نشست خبری امروز با اشاره به اینکه از ابتدای انقلاب، بخش کشاورزی به عنوان محور استقلال مطرح است، اظهار کرد: طی دهه‌های اخیر همیشه به وزرای این وزارتخانه در خصوص استقلال غذا تاکید شده است.

وی با اشاره به اینکه کشاورزی به عنوان محور استقلال می‌تواند پیشران اقتصاد باشد، افزود: اگر اعتقاد داریم که مقاومت کشاورزی در تحریم بالا بود، این امر به شرطی است که شرایط پیشران اقتصاد را قبول کنیم و به عبارت دیگر بخش صنعت به جای اینکه تمامی هم وغم خود را برای خودرو بگذارد، باید در ابتدا برای تولید ادوات و ماشین آلات کشاورزی بگذارد که این موضوع آثار ۲ سویه دارد و می‌تواند به استقلال کمک کند.

کمالی سروستانی با تاکید بر برقراری ارتباط بین دانشگاه و صنعت بیان کرد: با وجود ظرفیت و پتانسیل کشور این امکان وجود دارد که برای جمعیت قابل توجهی غذا تامین شود.

این مقام مسئول اشتغالزایی را مهم‌ترین مسئله در بخش کشاورزی دانست و گفت: امروز ۱۰ میلیون کشاورز به طور مستقیم در این بخش فعالیت می‌کنند که با این وجود وزیری که در این بخش مستقر می‌شود، به دلیل آنکه عمده سرمایه این بخش مربوط به کشاورزان و بخش خصوصی است، از این رو باید مردم نهاد باشد که متاسفانه در شرایط کنونی به رغم آنکه ۹۰ درصد سرمایه گذاری متعلق به بخش خصوصی است، اما تشکل‌ها و بخش خصوصی کمترین نقش را در سیاست گذاری، مدیریت و اجرا دارند.

وی با تاکید بر این مسئله که اولین نگاه وزیر دولت جدید باید مردم نهاد باشد، بیان کرد: امروز بحث آب و خاک اهمیت بالایی دارد، بویژه در هفته‌های اخیر که مسئله آب حیاتی و اساسی شده است.

مشاور ارشد اتحادیه مرغداران گوشتی ادامه داد: با توجه به آنکه بخش عظیم آب در بخش کشاورزی مصرف می‌شود، از این رو به عنوان موضوع پایه در اقتصاد و تولید باید مورد توجه قرار گیرد.

کمالی سروستانی با اشاره به نگاه خودکفایی به تولید برخی محصولات کشاورزی بیان کرد: در برخی محصولات همچون گندم به دلیل نگاه خصمانه کشور‌های استکباری باید نگاه خودکفایی به این محصولات داشته باشیم، لذا در ابعاد خودکفایی به دلیل ظرفیت‌های کنونی کشور باید کشاورزان به سمت کشت این‌محصولات ترغیب شوند.

مشاور ارشد اتحادیه مرغداران گوشتی با بیان اینکه مدیریت کشت نیاز به عزم راسخ دارد، گفت: مدیریت کشت و تولید از جمله مسائلی است که سال‌ها روی زمین مانده و نیاز به عزم راسخ دارد که متاسفانه فقدان مدیریت موجب شده در یک زمان تولید مرغ روی دست کشاورز بماند و در زمان دیگر با کمبود عرضه در بازار روبرو شویم که با این وجود وزیر علاوه بر توانمندی‌های دانشی باید روحیه جهادی داشته باشد و بتواند به موقع تصمیم بگیرد.

وی با اشاره به اینکه در بخش کشاورزی نگاه به اقتصاد بخش کشاورزی باید تغییر کند، بیان کرد: اقتصاد بخش کشاورزی باید به گونه‌ای سیاست گذاری شود که پتانسیل بخش حداکثر افزایش یابد. به عنوان مثال طی سال‌های اخیر قیمت‌های دستوری و قیمت گذاری اجباری که مبتنی بر واقعیت‌های هزینه‌های تولید نبود، مشکلاتی ایجاد کرد چرا که در بخش کشاورزی قیمت محصولات بر مبنای عرضه و تقاضا و حاشیه سود باید پرداخت شود.

کمالی سروستانی با تاکید بر این مسئله که دیپلماسی در بخش کشاورزی باید تقویت شود، بیان کرد: در کشور‌های اطراف ۴ تا ۵ میلیون تقاضا برای مرغ داریم، درحالیکه طی سال‌های اخیر سهم ما ۱۰۰ هزار تن و سال گذشته صفر بوده است که با این وجود نیاز است که نگاه به اقتصاد بخش کشاورزی تغییر کند.

مشاور ارشد اتحادیه مرغداران گوشتی در پایان تصریح کرد: به برخی از بخش کشاورزی باید یارانه داده شود، اما این پرداخت یارانه در محل مناسب باید تزریق شود که حداکثر بهره وری و کاهش هدر رفت را داشته باشد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.