سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بهمن در گفت‌وگوی مشروح با باشگاه خبرنگاران جوان:

تحریم‌های آمریکا بر ایران تاثیر قابل توجهی نخواهد گذاشت/غرب با تهدید تحریم‌ به دنبال ارسال پیام به دولت رئیسی است

کارشناس مسائل بین الملل گفت: ایران هرگاه به شکل سفت و سخت‌تری در برابر کشور‌های غربی ایستادگی کرده، توانسته است امتیازات بیشتری کسب کند.

شعیب بهمن کارشناس مسائل بین الملل در گفت‌وگو با خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره ادعای آمریکا مبنی بر تحریم مبادلات دوجانبه ایران و چین، اظهار کرد: در حقیقت در سطح کلان و راهبردی، آمریکایی‌ها تمایلی به لغو تحریم‌هایی که در طول سال‌های گذشته به ویژه در سه سال اخیر علیه ایران اعمال کرده‌اند، ندارند، بنابراین از طروق مختلف تلاش می‌کنند، همچنان این تحریم‌ها را زنده نگه دارند یا به روش‌های دیگر مجدداً آن‌ها را احیاء کنند.

آمریکایی‌ها تمایلی به رفع و لغو همه تحریم‌ها ندارند

وی افزود:  آن چیزی که تا به امروز در مذاکرات احیاء برجام بین ایران و آمریکا به شکل غیر مستقیم مورد مذاکره قرار گرفته، اساساً رفع همه تحریم‌هاست، در حالی که آمریکایی‌ها تمایلی به رفع و لغو همه تحریم‌ها ندارند.کاملاً مشخص است که حتی اگر آمریکایی‌ها در یک پروسه مذاکراتی به سمت لغو شمولی تحریم‌ها بروند، همچنان قوانین تحریمی سر جای خودش قرار دارد، بنابراین در هر زمانی آمریکایی‌ها به راحتی می‌توانند مجدداً بر اساس آن قوانین تحریمی، تحریم‌ها را علیه ایران احیاء کنند.

بهمن تصریح کرد: آمریکایی‌ها تصور می‌کنند، با تغییر دولت در ایران با یک پروژه مذاکراتی سخت‌تر مواجه خواهند شد، به این معنا که دولت رئیسی به اندازه دولت روحانی و تیم پیشین که در وزارت خارجه مستقر بود، احتمالاً با برخی از خواسته‌های کشور‌های غربی همراهی نخواهد کرد، لذا تلاش دارند که از الان شمشیر را از رو بکشند و به دولت جدید این پیام را بدهند که اگر قرار باشد، (از طرف ایران) در مذاکرات آتی سخت‌گیری‌های جدیدتری را انجام دهد ما هم نه تنها در پروسه لغو تحریم‌ها گام بر نمی‌داریم، بلکه می‌توانیم تحریم‌های جدیدی را نیز علیه ایران وضع کنیم، بنابراین این تحولات و مباحث جدید درباره تحریم‌ها، بیشتر یک پیام به دولت آقای رئیسی است مبنی بر اینکه در مذاکرات آتی، تیم مذاکره کننده سختی‌گیری‌های لازم را از خودش نشان ندهد.

ایران هرگاه سفت و سخت‌ در برابر کشور‌های غربی ایستادگی کرده موفق بوده است

کارشناس مسائل بین‌الملل تاکید کرد: شواهد و سوابق تاریخی نشان می‌دهد که ایران هرگاه به شکل جدی‌تر و در واقع سفت و سخت‌تری در برابر کشور‌های غربی ایستادگی کرده است، موفق بوده و توانسته است امتیازات بیشتری نیز کسب کند، ضمن اینکه در چند ماه اخیر دولت آقای روحانی پروسه مذاکره را پیش برده است، اما این یک پروسه بی سرانجام و بی حاصل تلقی می‌شود؛ بنابراین در شرایطی که آمریکایی‌ها به زعم خودشان هر چه تحریم وجود داشته است را تا به امروز علیه ایران برقرار کرده‌اند، بنابراین فشار جدید علیه ایران عملاً محلی از ارعاب ندارد.

تحریم جدیدی وجود ندارد که بر ایران اعمال شود

وی افزود: در شرایط جدید، جدیت این دولت، تیم مذاکره کننده جدید، پافشاری بر قانون اقدام راهبردی مجلس و از سرگیری برخی از فعالیت‌های هسته‌ای ایران، اتفاقاً می‌تواند فشار را معکوس کند و به خود آمریکایی‌ها برگرداند، در نتیجه این اقدامات آمریکا، دست کم در شرایط فعلی که ایران تحت شدیدترین تحریم‌ها قرار دارد، اساساً تحریم جدیدی وجود نخواهد داشت که بر ایران اعمال شود.

تحریم خرید نفت ایران مسئله جدیدی نیست

بهمن ادامه داد: این فشار خیلی نمی‌تواند کاربردی باشد و شاید این فشار بیشتر در راستای ترغیب دولت جدید ایران به مذاکره باشد، تا اینکه بخواهد فشاری اثرگذار بر اقتصاد ایران وارد کند، ضمن اینکه در اینجا مسئله صرفاً به ایران و آمریکا محدود نمی‌شود. به عنوان مثال همین تحریمی که از آن صحبت می‌کنیم، در مورد خرید نفت ایران توسط چین است. در طول سال‌های گذشته و زمانی که ترامپ از برجام خارج شد عملاً این تحریم‌ها وجود داشته است، در واقع تحریم خرید نفت ایران مسئله جدیدی نیست. این در حالی است که در طول این مدت به رغم وجود این تحریم‌ها، چینی‌ها خریدار نفت ایران بودند. حتی اگر آمریکایی‌ها باز هم بخواهند تحریم‌های جدیدی را علیه ایران اعمال کنند، قاعدتاً چینی‌ها به همان رفتار پیشینه خودشان ادامه خواهند داد. در نتیجه این تحریم‌ها بر ایران و سایر شرکای اقتصادی کشورمان به ویژه چین، تاثیر قابل توجهی نخواهد گذاشت.

کارشناس مسائل بین‌الملل در واکنش به اخباری مبنی بر شرط جدید ایران برای بازگشت به برجام، توضیح داد: واقعیت این است که در ساختار نظام بین‌الملل که در آن قدرت حرف اول را می‌زند، اساساً شکل‌گیری یک چنین تضمینی شاید دور از ذهن باشد. آن هم وقتی که یک توافق بین‌المللی شکل گرفته و منعقد شده است. اگر این شرط در جریان مذاکرات که ختم به برجام شد، گذاشته می‌شد و در آنجا به عنوان یکی از بند‌های برجام ذکر می‌شد، قاعدتاً به شکل طبیعی در روند مذاکراتی برای تشکیل یک توافق بین‌المللی، آن بند گنجانده شده بود.

هیچکدام از طیف‌های سیاسی آمریکا، تمایلی به اجرای تعهدات خودشان در برجام ندارند

وی اضافه کرد: اما الان به نظر می‌رسد که آمریکایی‌ها زیر بار چنین بندی نخواهند رفت، چون کاملاً واقف هستند که این مسئله می‌تواند از لحاظ حقوقی برای آن‌ها چالش ساز باشد. به ویژه آنکه اگر این مسئله را بپذیریم که آمریکایی‌ها تمایلی به اجرای تمام و کمال برجام ندارند. عملاً آمریکایی‌ها چه در دوره اوباما و چه در دوره ترامپ، یعنی از هر دو طیف دموکرات و جمهوری خواه و الان نیز مجدداً در دوره دموکرات‌ها، هیچکدام از طیف‌های سیاسی، تمایلی به اجرای تعهدات خودشان در برجام ندارند.


بیشتر بخوانید


یک مقام آمریکایی اخیرا گفته است که ایالات متحده در حال انجام بررسی‌های لازم برای جلوگیری از فروش نفت ایران به چین است. خبرگزاری رویترز به نقل از این مقام آمریکایی نوشته واشنگتن، در حال آماده شدن برای شرایطی است که ایران نخواهد به مذاکرات بر سر برجام بازگردد. واشنگتن چند ماه پیش به پکن گفته بود هدفش از سرگیری پایبندی به توافق هسته‌ای برجام است و چنانچه این موضوع محقق شود نیازی برای جریمه شرکت‌های چینی که اقدام به خریداری نفت خام از ایران می‌کنند وجود نخواهد داشت.

خبرگزاری رویترز نوشته این موضع آمریکا اکنون با توجه به ابهام‌ها در خصوص زمان از سرگیری هفتمین دور مذاکرات وین دستخوش تغییراتی شده است. مذاکرات وین در برجام از فروردین‌ماه سال ۱۴۰۰ با هدف بازگرداندن آمریکا به توافق هسته‌ای برجام و مجاب کردن ایران به متوقف کردن اقداماتش در جهت کاستن از تعهدات برجامی خود آغاز شد. جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده با توجه به خروج آمریکا از برجام با نمایندگان این کشور گفت‌وگو نمی‌کند. آمریکایی‌ها از طریق سایر طرف‌های حاضر در مذاکرات، از مواضع ایران مطلع می‌شوند.

ششمین دور این مذاکرات، از روز ۲۲ خردادماه آغاز شد و تا روز یکشنبه ۳۰ خردادماه ادامه داشت. «سید عباس عراقچی» معاون وزیر امور خارجه و رئیس هیئت ایرانی شرکت کننده در مذاکرات وین در آن زمان گفت ملاک ایران رسیدن به یک توافق خوب است. او درباره روند مذاکرات گفت: «به اواخر کار نزدیک شدیم، ولی مسیر باقی‌مانده ساده نخواهد بود.» هنوز مشخص نیست هفتمین دور مذاکرات چه زمانی برگزار خواهد شد. «رابرت مالی»، نماینده آمریکا در امور ایران روز ۲۳ تیرماه گفت دولت «جو بایدن» آماده است هرگاه ایران برای ادامه مذاکرات هسته‌ای به وین بازگشت به این گفت‌وگو‌ها بازگردد.

نماینده ویژه آمریکا در امور ایران چهارم مرداد هم ضمن تکرار ادعای آمادگی دولت جو بایدن برای بازگشت به برجام گفت، کارزار فشار حداکثری واشنگتن علیه تهران به طرز وحشتناکی شکست خورده است.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۷:۰۲ ۰۹ مرداد ۱۴۰۰
درسته دیگه هیچی رو اقتصاد ایران اثرگذار نیست چون اساسا دیگه اقتصادی جود نداره
افسر بازنشسته نهاجا
۲۰:۵۶ ۰۸ مرداد ۱۴۰۰
اقای بهمن متاسفم که شما کارشناس بین الملل هستی وگرنه باید بخوبی تاثیرگذاری تحریم را برکشوروملت لمس کرده باشی بهرحال بنده بعنوان یک بازنشسته نه علوم سیاسی خواندم نه فرزند سهمیه بگیرهستم ولی درهمین کشور باحقوق بخورونمیر زیرخط فقرزندگی میکنم ولی بهتر ازتو به ماسئل حقوقی وشهروندی ومسایل بین المللی وتحریم امریکا اطلاعات دارم اولا همین تحریم امریکا اولین ضربه را برپیکره اقتصاد ایران وارد کرد که اگر بخوهیم به اقتصاد ورشکسته ایران را بابت تحریم بازسازی کنیم دهها سال طول میکشد تا برگردیم به دهه50 دومین اثر تحریم نبودداروهای خارجی برای بیماران سرطانی منجمله ام اس وکودکان پروانه ای ودیگر بیماران نیازمند سومین اثرتحریم بر سفره معیشت مردم که بابی ارزش شدن ریال ایران وسربه فلک کشیده شدن نرخ ارز نمیتوان خوراک دان برای طیور ودامداری وارد کرد که درنهایت صف طولانی مرغ گویا این واقعیت هست چهارمین اثر تحریم خالی شدن خزانه ونبود روابط اقتصادی ازاد بین کشورهای منطقه ودنیا بطوریکه اف ای تی اف موجب شده ایران نتواند ارزی رابه بانکهای خارجی واریز ویابرداشت کند پخنجمین اثر تحریم اینکه نفت ازایران خریداری نمیشود واگر کشوری مثل چین ازایران نفت بخرد باید بهای نفت را باواردات کالا تهاتر کنیم ویا چمدانی پول نفت را به کشور برگردانیم ششمین اثر تحریم ناوگان حمل ونقل مخصوصا هوایی هست که ایران ازهواپیماهای باسن بالای50سال دارد پرواز میدهد که هرروز باید منتظز سانحه باشیم ویا کشورهایی مثل ترکیه وامارات و..... هواپیمای کاسپین مارابخاطر فرسودگی اجازه فرود نمیدهند جناب بهمن فکر کنم تا همین چند قلم اثرات تحریم برای یاداوری جنابعالی کفایت کند ودرپایان ازشما بعنوان کارشناس مسائل بین الملل اگر تحریمها اثرچندانی برکشور ندارد چرا اوضاع کشوروسیاست واقتصاد ومعیشت بدینگونه هست؟ اگر مدیریت دولتی موجب شده پس انشالله بااومدن رئیسی رئیس جمهور انقلابی وجهادیتان نباید بهانه دیگری داشته باشید ومردم منتظر درامد ومعیشت مطلوب کشوراباد وازاد هستند
رضا
۱۰:۴۵ ۰۹ مرداد ۱۴۰۰
بله اقای بازنشسته نهاجا٬ درست میفرمایید٬ تحریم ها ابزاری است در تحمیل فشار در راستای تبدیل شما به غلام حلقه بگوش امریکا اسراییل است٬ شما اگر نوکری وچاکری را چون کشورهای فاسد عربی پیش بگیرید انوقت نه تنها تحریم ها رفع بلکه هم اخور نتانیاهو و بن سلمان خواهید شد. امریکا با دادن دلارهای نجومی اکثر کشورها را به نوکری خویش پایبند نگاه داشته است. وعلیرغم این کمک ها و نوکربودن٬ مردم شان در فقر و محرومیت بسر میبرند.
ناشناس
۱۵:۴۵ ۰۹ مرداد ۱۴۰۰
در پاسخ به این فردی که جواب داده به فرض گفته شما درست شما که ادعای استقلال داشتن دارید مردم خود را به فلاکت نیانداخته اید خوب است آدم بینای کارهای خود هم باشد شما با این بخور بخور که راه انداخته اید آیا مردم خود را تکریم کرده اید یک نگاه به ارزش پول ملی و مردم خم شده در سطل زباله بینداز
ناشناس
۱۶:۵۲ ۰۸ مرداد ۱۴۰۰
برای کسانی که حقوقهای آنچنانی دارند و اختلاس و رانت بازی میکنند اصلا تحریم یعنی نمنه