به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از گیمینگ اسکن، در این گزارش میخواهیم ببینیم حافظه GDDR چیست، چه نسخهای از GDDR را باید دریافت کرد و آیا انواع دیگری از VRAM وجود دارد یا خیر. در ادامه راهنمای کامل آشنایی با GDDR آمده است.
انتخاب کارت گرافیک مناسب برای جمع کردن رایانه شخصی جدید، نیازمند تحقیقات زیادی است، مخصوصاً اگر در زمینه سخت افزار و رایانه تازه کار هستید و نمیدانید باید در مشخصات کارت گرافیک به چه مواردی توجه کنید. حقیقت این است که برخی از ورودیها مهم هستند و برخی دیگر چندان مهم نیستند.
اکثر قریب به اتفاق کارتهای گرافیک از حافظه GDDR بهره میبرند و در این گزارش توضیح خواهیم داد که این قطعه چیست و به سوالات دیگری که ممکن است در مورد آن در ذهنتان به وجود بیاید پاسخ خواهیم داد، بنابراین تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.
GDDR نوعی حافظه است. GDDR SDRAM مخفف کامل کلمه Graphics Double Data Rate Synchronous Dynamic Random-Access Memory بوده و برخلاف سیستم استاندارد DDR SDRAM شما، برای پردازش امور گرافیکی طراحی و بهینه سازی شده است.
اکنون، چندین نسخه از حافظه GDDR در طی این سالها منتشر شده است. نسخه اول در واقع DDR SGRAM یا (Double Data Rate Synchronous Graphics RAM) بود که پیش از آنکه به GDDR SDRAM تغییر نام یابد، نامیده میشد.
در ادامه GDDR۲، GDDR۳، GDDR۴، GDDR۵، GDDR۵X و در نهایت GDDR۶ و GDDR۶X طراحی و به بازار عرضه شد. هر کدام از نسلهای بعدی این فناوری، ظرفیتهای بالاتر، سرعت کلاک بالاتر و سرعت انتقال داده بالاتری را به همراه دارد و به حافظه اجازه میدهد تا دادههای بیشتری را ذخیره کرده و آنها را سریعتر پردازش کند، بنابراین عملکرد کلی گرافیک را بهبود میبخشد.
در سال ۲۰۲۱، تقریباً جدیدترین کارتهای گرافیک از GDDR۶ استفاده میکنند، در حالی که برخی از مدلهای پیشرفته مانند Nvidia GeForce RTX ۳۰۸۰ و RTX ۳۰۹۰ با GDDR۶X ارائه میشوند که پهنای باند بیشتری را ارائه میدهد و کمی هم کارآمدتر است.
تا همین اواخر، GDDR۵ نوع غالب حافظه گرافیک موجود در بازار بود، اما اکنون آن را فقط در گرافیک مربوط به چند سال پیش پیدا خواهید کرد که به سختی برای بازی کردن در سال ۲۰۲۱ مناسب هستند.
اگر خسیس نباشید و به فکر تهیه کارت گرافیک قدیمی برای صرفه جویی در هزینه نیستید، به احتمال زیاد کارت همراه GDDR۵ را دریافت نمیکنید.
علاوه بر این، بیشتر از نوع VRAM که از آن استفاده میشود، به عملکرد GPU میپردازد، بنابراین اگر به فکر تهیه کارت قدیمیتر مجهز به GDDR۵ هستید، بهتر است برخی معیارها را جستجو کنید، آنها را با جدیدترین کارتهای گرافیک مقایسه کنید و ببینید آیا کارتی که قصد خرید آن را دارید برای پولی که میخواهید برای آن پرداخت کنید ارزش مناسبی دارد یا خیر.
سوال واضح بعدی این است که در واقع به چقدر VRAM نیاز دارید؟ در سال ۲۰۲۱، این امر عمدتا به این بستگی دارد که شما میخواهید از چه رزولوشنی برای بازی استفاده کنید. مسلماً تنظیمات گرافیکی دیگری مانند کیفیت بافت و فاصله دید نیز وجود دارد، اما قطعاً وضوح تصویر بزرگترین نکته برای تصمیم گیری در حال حاضر است.
اگر بخواهیم مثال بزنیم، باید گفت که امروزه ۴ گیگابایت VRAM مناسب بازی ۱۰۸۰p است، ۶-۸ گیگابایت برای ۱۴۴۰p مناسب است و اگر حداقل ۸ گیگابایت به بالا داشته باشید میتوانید آخرین بازیهای AAA را با کیفیت ۴K و تنظیمات بالا اجرا کنید.
البته، لازم به ذکر است که عملکرد دقیق بر اساس عوامل مختلفی سنجیده خواهد شد، اما موارد فوق باید به شما این ایده کلی را بدهد که در صورت خرید کارت گرافیک جدید در سال ۲۰۲۱، چه مقدار VRAM را جستجو کنید.
ما اشاره کردیم که GDDR محبوبترین نوع حافظه است که در کارتهای گرافیکی مدرن پیدا خواهید کرد، اما آیا این تنها حافظه است؟
یک نوع حافظه اضافی که امروزه در مدلهای خاصی مشاهده میشود، HBM یا حافظه با پهنای باند بالا است. با این حال، HBM (به طور خاص HBM۲) اکنون به دلیل هزینههای بالای تولید و این واقعیت که بازیهای مدرن واقعاً نمیتوانند از پهنای باند عظیمی که HBM نسبت به GDDR۶ ارائه میدهد، بهره زیادی ببرند، فقط به پردازندههای گرافیکی اختصاص دارد.
جدا از این، در حال حاضر هیچ جایگزینی برای GDDR در کارتهای گرافیک بازی اصلی در جهان وجود ندارد و بعید است به زودی در این زمینه تغییری حاصل شود.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/