سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

عوارضی که مصرف غذا‌های فرآوری شده به دنبال دارند

غذا‌های فرآوری شده شاید خوش طعم و لذیذ باشند اما مصرف بیش از حد آنها باعث بروز انواع بیماری‌ها می‌شود.

به گزارش حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از اسپوتنیک، داریا ساولیوا مربی تناسب اندام و متخصص تغذیه ورزشی درباره غذا‌های فرآوری شده مانند کنسروها توضیحاتی می‌دهد.

قبل از فرآوری کردن محصولات، بسیاری از غذا‌ها حاوی پوسته‌ای هستند که شاخص گلیسمی آن‌ها را کاهش می‌دهد. شاخص گلیسمی ضریبی است که میزان جذب کربوهیدرات‌ها توسط بدن و افزایش سطح قند خون را نشان می‌دهد. پس از پردازش و فرآوری کردن این محصولات، این شاخص افزایش می‌یابد که به افزایش قند خون کمک می‌کند.

با خوردن غذا‌های فرآوری شده، جهش قند ایجاد می‌شود و مقدار زیادی انسولین تولید می‌شود. برای پایین آوردن آن، قند به همان سرعت افت می‌کند، یعنی چنین "نوسان قندی" ایجاد می‌شود.

میوه می‌تواند باعث نوسان انسولین شود، برای مثال یک سیب به یک مشت آجیل نیاز دارد. در واقع آجیل میزان کربوهیدرات خالص موجود در سیب را متعادل کرده و میان وعده را با یک غذای سالم و فرآوری نشده تکمیل می‌کند.

مواد غذایی فرآوری شده جذاب هم هستند، اما در بیشتر مواقع آن‌ها دارای کالری بالا، شکر اضافه و چربی زیاد هستند که مواد مغذی کمی دارند و پر از مواد شیمیایی و نگه‌دارنده هستند. موادی مانند نمک، قند و چربی گاهی به غذا‌های فرآوری شده اضافه می‌شوند تا طعمشان را دلپذیر‌تر و عمر مفیدشان را بیشتر کند که برای بدن بسیار ضرر دارد.

به گفته این متخصص تغذیه، آرد بیشترین مراحل فرآوری را پشت سر می‌گذارد و شاخص گلیسمی بسیار بالایی دارد.

هنگام انتخاب آرد، باید به ظرافت آسیاب توجه کنید. آرد هرچه لطیف و سفیدتر باشد، سریعتر جذب می‌شود، یعنی عملاً گلوکز است که وارد جریان خون می‌شود. 

شما نباید غذا‌های فرآوری شده را به طور کامل کنار بگذارید، اما بعد از خوردن آن‌ها باید از خوردن غذا به مدت پنج ساعت خودداری کنید. این به شما کمک می‌کند تا از افزایش قند خون جلوگیری کنید.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۴:۱۱ ۰۴ مرداد ۱۴۰۰
ضرر اش كمتر از غذا هاي فراوري نشده است قديم مردم يك بيماري هاي ميگرفتن كه خيلي بدتر بود از جوزام كچلي بگير تا انراع كرم و انگل گرفته تا وبا و طاعون
ناشناس
۱۴:۰۶ ۰۴ مرداد ۱۴۰۰
صداوسیما باتبلیغات خوردنی های شرکت‌ها، شده دشمن سلامتی مردم، الان درآمد صداوسیما مهمتر از سلامتی مردمه تمام خوراکی‌هایی که تبلیغ میشه دارای موادنگهدارنده سرطان زا هستند جالبه همه چیز هم گرونه
ناشناس
۱۳:۲۳ ۰۴ مرداد ۱۴۰۰
شما هر غذائی را چه گوشتی وچه ....یکی دوروز بگذار در هوای عادی نمی گویم مناطق گرمسیری معتدل بعد از دوسه روز خراب وبو گند از ان خارج میشود چطور یک کنسرو ماهی لوبیا ویا ....تاریخ ان تا حتی ۲سال است .من میگویم مصرف یک قاشق از ان برای یک بار در تول عمرت هم ضرر دارد تا چه رسد مدام استفاده کردن
ناشناس
۱۸:۳۶ ۰۴ مرداد ۱۴۰۰
شما بلند صدا ترين ادم رو بيارين داد اش چهارتا خيابون ان طرف تر نميره پس چطور شما با تلفن كيلومتر ها اونطرف تر صحبت ميكني؟ قطعا چيزايي كه علمش رو نداريم براي ما عجيب مياد اما بزار ساده توضيح بدم شما يك مشت گندم رو بزارين توسيني پرنده ها يك ساعته تمام اش ميخورن حالا همين گندم بزارين داخل يك كيسه ايا پرنده ميتونه بخوره؟
حالا شما يك ظرف لوبيا رو بجوشون بعد در محيطي كه هيچ ميكروبي نيست به داخل يك قوطي انتقال بدين و درش رو ببنذين حالا ميكروب ها از كجا ميخوان برن داخلش و فاسد اش كنن؟
ناشناس
۱۸:۴۱ ۰۴ مرداد ۱۴۰۰
دوست عزيز اون بوى گند كه ميگى بخاطر ميكروب هايى است كه از اون ماده غذايى تغذيه ميكنن و رشد و زادو ولد ميكنن و تعدادشون زياد ميشه داخل قوطى در بسته ميكروب نميتونه وارد بشه چطورى غذا فاسد بشه؟ تا حالا به اين فكر نكرده بودى منشا اون اون بوى بد كه فساد مواد غذائ از كجاست؟