سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ایلامی:

تشخیص به موقع هموفیلی عاملی حیاتی در درمان این بیماری است

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز، تشخیص به هنگام هموفیلی را مهمترین عامل تاثیرگذار بر درمان موثر بیماران مبتلا اعلام و به افراد توصیه کرد که نسبت به پیش آگاهی‌ها و علائم هموفیلی حساس باشند.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، اورنگ ایلامی عضو هیئت علمی علوم پزشکی شیراز با اشاره به قرار داشتن در هفته حمایت از بیماران هموفیلی، افزود: بیماری هموفیلی از بیماری‌های با اختلالات خونریزی دهنده و وابسته به جنسیت افراد است که در مردان شیوع بیشتری دارد، اگر چه بیماری هموفیلی ارثی است، اما در برخی موارد با جهش جدید ژنتیکی اتفاق می‌افتد که این امر پیشگیری از آن را بسیار مشکل می‌سازد.

او با اشاره به اینکه این بیماری به دلیل اختلال در فاکتور‌های انعقادی ۸ (هموفیلی A) و ۹ (هموفیلی B) پدید می‌آید، ادامه داد: درمان بیماران هموفیلی و دیگر اختلالات خونریزی دهنده تنها در کنترل خونریزی و تزریق فرآورده‌های انعقادی خلاصه نمی‌شود، بنابراین برای رسیدن به شرایط مطلوب و یا دست کم قابل قبول زندگی، توجه به دیگر جنبه‌های درمانی بیماران نیز ضرورت دارد.

این پزشک متخصص بیماری‌های عفونی خاطرنشان کرد: هموفیلی و دیگر اختلالات خونریزی دهنده جزو بیماری‌های نادری محسوب می‌شوند که هزینه‌های سنگین درمانی را به نظام سلامت تحمیل می‌کنند و به لحاظ مالی، سهم قابل توجهی از اعتبارات این بخش را به خود اختصاص می‌دهند.

ایلامی با اشاره به هزینه‌های سنگین درمان بیماران هموفیلی، بر اهمیت پیشگیری از بروز خونریزی در این افراد تاکید کرد و تشخیص درست این بیماری را عاملی مهم و حیاتی در روند درمان بیماران دانست و اظهار کرد: با وجود درمان‌های رایج کنونی، بیمار هموفیلی در صورت دسترسی به درمان‌های کافی، باید طول عمری برابر افراد طبیعی جامعه داشته باشد.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اعلام اینکه شهر‌های شیراز، جهرم، فسا و لار در استان فارس بخش تخصصی هموفیلی وجود دارد، یادآور شد: در حال حاضر ۸۳۳ بیمار اختلال انعقادی در مرکز آموزشی درمانی شهید آیت الله دستغیب شیراز، خدمات درمانی لازم را دریافت می‌کنند که از این تعداد، بیش از نیمی از آنان بیمار مبتلا به هموفیلی نوع A و مابقی بیمار هموفیلی نوع B و دیگر اختلالات انعقادی هستند.

ایلامی نیاز اصلی بیماران با اختلال انعقادی در فرآیند درمان را دسترسی به فاکتور‌های انعقادی عنوان کرد و گفت: در حال حاضر با هماهنگی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، همچنین پشتیبانی سازمان‌های بیمه گر و دانشگاه علوم پزشکی شیراز، این فاکتور‌های انعقادی که هزینه بالایی نیز دارند به صورت رایگان در اختیار بیماران قرار میگیرد.

به گفته معاون درمان دانشگاه، در حال حاضر بخش هموفیلی بیمارستان شهید آیت الله دستغیب شیراز با حضور پزشک عمومی مقیم در بخش و حضور متخصصان هماتولوژی، خدمات درمانی متعددی را به صورت رایگان یا با حمایت مالی بر اساس بسته حمایتی ابلاغی از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به این بیماران ارایه می‌دهد.

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز افزود: از جمله این خدمات می‌توان به تامین دارو‌های تخصصی فاکتور‌های انعقادی و تزریق آن، ویزیت‌های تخصصی، آزمایش‌های اختصاصی، انجام تزریقات داخل مفصلی، عمل تعویض مفصل، خدمات فیزیوتراپی و خدمات دندانپزشکی اشاره کرد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.