سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

نظارت ۲ هزار و ۶۰۰ کارشناس دامپزشکی بر سلامت دام/ افراد از کشتار دام در معابر و منازل اجتناب کنند

مدیرکل نظارت بر بهداشت سازمان دامپزشکی گفت: در روز عید قربان ۲ هزار و ۶۰۰ کارشناس دامپزشکی و ۶۰۰ ناظر شرعی بصورت اکیپ های ثابت و سیار بر سلامت و ذبح دام‌ نظارت دارند‌.

سامد برومند فر مدیر کل نظارت بر بهداشت سازمان دامپزشکی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به تدابیر سازمان دامپزشکی در روز عید قربان اظهار کرد: همه ساله سازمان دامپزشکی در ایام و اعیاد خاص همچون عید قربان به علت نذورات افراد و قربانی دام، برنامه خاص خود را از منظر بهداشتی و شرعی بر دام های قربانی دارد.

وی افزود: همه ساله یک ماه قبل از رسیدن عید قربان، دستورالعمل های لازم تدوین و به سازمان دامپزشکی استان ها اعلام می شود تا هماهنگی های لازم به مراکز عرضه دام اعلام شود.

برومند فر با اشاره به اینکه نظارت‌ها هم پیش از ذبح و هم پس از ذبح دام توسط کارشناسان دامپزشکی در مراکز عرضه انجام می‌شود، بیان کرد: در مراکز عرضه، اکیپ های دامپزشکی قبل از خرید مردم بررسی های لازم را انجام می دهند و پس از تایید سلامت دام اجازه خرید داده می شود، همچنین مراکزی برای ذبح دام تعیین می شود تا قربانی انجام شود.

این مقام مسئول با بیان اینکه ذبح دام در پیاده روها و منازل به هیچ وجه توصیه نمی شود، گفت: توصیه ما به مردم آن است که قربانی کردن دام را در کشتارگاه انجام دهند چرا که ضوابط و شرایط بهداشتی در کشتارگاه وجود دارد و افراد پس از نگه داری ۲۴ ساعته لاشه می توانند گوشت خود را تحویل بگیرند که دیگر نگرانی های احتمالی راجع به بیماری تب کنگو و سایر بیماری های انگلی نباشد.

مدیر کل نظارت بر بهداشت سازمان دامپزشکی ادامه داد: اگر افراد اصرار دارند که ذبح در خانه یا مکان خاصی انجام شود با اکیپ های دامپزشکی از طریق سامانه ۱۵۱۲ تماس بگیرند تا معاینات بر ذبح و گوشت انجام شود.

وی با اشاره به اینکه مکان های عرضه دام در استان و شهرستان از قبل توسط نصب بنر مشخص شده است، گفت: با توجه به افزایش فعالیت کنه ها در فصل گرما که یکی از عوامل انتقال دهنده ویروس تب کریمه کنگو هستند، از این رو توصیه می شود که ضمن کشتار در قربانگاه، گوشت قبل از مصرف ۲۴ ساعت در یخچال نگه داری شود‌.

برومند فر با اشاره به اینکه در کل کشور ۲ هزار و ۶۰۰ کارشناس دامپزشکی و ۶۰۰ ناظر شرعی بصورت اکیپ های ثابت و سیار بر سلامت و ذبح نظارت کامل دارند، افزود: با توجه به شرایط کرونایی تمامی پرسنل مراکز عرضه دام موظف به رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی از جمله داشتن ماسک و دستکش هستند.

مدیرکل نظارت بر بهداشت سازمان دامپزشکی کشور در پایان تصریح کرد: تا ظهر روز عید قربان ۳۷۰ کشتارگاه دام و ۶۵۰ مرکز بسته بندی و قطعه‌بندی گوشت با مجوز سازمان دامپزشکی در سراسر کشور فعال هستند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.