سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

فیاضی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان:

ادامه مذاکرات برجام در دولت بعدی، تصمیم منطقی از سوی طرفین مذاکره‌کننده است

یک کارشناس سیاست خارجی از ابعاد مختلف تصمیم ایران و آمریکا برای ادامه مذاکرات برجام بعد از استقرار دولت جدید خبر داد.

سید جلال فیاضی کارشناس سیاست خارجی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره برجام،گفت: برجام توافق نامه چند جانبه بین المللی است که بین جمهوری اسلامی ایران و کشور‌های ١+۵ منعقد شده و به عنوان سندی در شورای امنیت سازمان ملل درج شده است.

وی با اشاره به اینکه قطعنامه ۲۲۳۱ بر مبنای برجام صادر شده است که بر اساس آن، تحریم‌هایی از ایران لغو می‌شود، اظهار کرد: برجام در ایران و آمریکا، موافقان و مخالفانی دارد که دیدگاه‌های آن‌ها حائز توجه است، بعد از خروج ترامپ از این توافق، انتظار مخالفان برجام این بود که جمهوری اسلامی ایران هم از برجام خارج می‌شود، اما کشورمان علی رغم اینکه هیچ بهره‌ای از مزایای اقتصادی برجام نبرده بود، به دلیل پایبندی به توافق بین المللی، از این توافق خارج نشد.

کارشناس سیاست خارجی با اشاره به مذاکرات احیای برجام با روی کار آمدن بایدن، بیان کرد: با از سرگیری مذاکرات برجام، مجلس قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و صیانت از منافع ملت ایران را تصویب کرد تا بر اساس این قانون، مذاکرات وین انجام شود.

فیاضی با اشاره به حساسیت بالای مذاکرات احیای برجام، گفت: روند این مذاکرات به دلیل طولانی شدن به انتخابات ریاست جمهوری دوره سیزدهم و دوره انتقال قدرت کشورمان رسید، بنابراین طرفین تمایلی نداشتند که در فاصله زمانی کوتاه توافق را نهایی کنند.

وی با تاکید به سیاست ایران برای بازگشت به انجام تعهدات برجامی خود، اظهار کرد: نحوه راستی آزمایی لغو تحریم‌ها و برگشت ایران به تعهداتی که کاهش داده در دولت سیزدهم صورت خواهد گرفت، بنابراین طبیعی است که ادامه مذاکرات به این دولت منتقل شده و آمریکایی‌ها منتظر اتخاذ ساز و کار‌های مجری جدید سیاست خارجی ایران باشند.


بیشتر بخوانید


فیاضی با تاکید بر اینکه آمریکایی‌ها علاقمند هستند با دولت جدید کشورمان که تا ۴سال آینده بر سرکار است به توافق برسند، بیان کرد: قطعاً بعد از استقرار دولت سیزدهم، رئیسی بر اساس سیاستی که دولتش خواهند داشت، مذاکرات احیای برجام را دنبال خواهد کرد. رئیسی در مناظرات انتخاباتی خود گفت که برجام را اجرا خواهد کرد، همچنین بعضی از اعضای کمیسیون اصل ۹۰ و کمیسیون امنیت ملی مجلس هم رسما اعلام کردند که ایران از برجام خارج نخواهد شد، بنابراین به نظرم ادامه مذاکرات احیای برجام بعد از دوره انتقالی، تصمیم منطقی از سوی طرفین است.

کارشناس سیاست خارجی درباره دور هفتم کمیسیون مشترک برجام، گفت: به نتیجه رسیدن دور هفتم نشست کمیسیون مشترک برجام به خواسته‌های طرفین مذاکره کننده و دیدگاه‌های آنان بستگی دارد. باید دید که آیا تیم مذاکره کننده دولت رئیسی، مجموعه توافق‌های تیم مذاکره کننده فعلی را قبول دارند یا قرار است نکاتی را به آن اضافه کنند.

وی با اشاره به آخرین اخبار روند مذاکرات احیای برجام از سوی عراقچی، معاون وزیر امور خارجه و رئیس هیئت ایرانی در مذاکرات برجام، بیان کرد: معاون وزیر امور خارجه بعد از دور ششم کمیسیون مشترک برجام گفت که به توافق نزدیک‌تر هستیم و برای تصمیم گیری و مشورت به پایتخت‌ها باز می‌گردیم، با توجه به برداشتی که از دور ششم کمیسیون مشترک برجام دارم، احساس می‌کنم که طرفین علاقمند به احیای برجام هستند، اما اینکه این مذاکرات چند دوره دیگر هم تمدید می‌شود، بستگی به نظرات دو کشور در آینده دارد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.