کارشناس مسائل سیاسی گفت: همچنان به برجامی که لازم است فرجام داشته باشد دست پیدا نکردیم.

حسین کنعانی مقدم کارشناس مسائل سیاسی  در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره ششمین سالگرد برجام، گفت: همچنان به برجامی که لازم است فرجام داشته باشد دست پیدا نکردیم، با اینکه شروع خوبی را داشتیم؛ بخشی از تحریم‌ها برداشته شد و حقوق هسته‌ای ایران به رسمیت شناخته شد و ما هم امتیازاتی دادیم، اما بعد از خروج آقای ترامپ از برجام همه چیز به ضرر ما شد.

وی افزود: ایران بعد از خروج آمریکا از برجام گام به کام از تعهداتی که انجام داده بود، برگشت، در عین حال آمریکایی ها که درصدد استفاده از مکانیسم ماشه در سازمان ملل متحد علیه ایران بودند با شکست مواجه شدند، ایران اکنون توانسته گذشته را جبران کند و در مسائل هسته‌ای جلوتر از قبل حرکت کند.

کنعانی مقدم ادامه داد: به نظر می‌رسد که آقای بایدن به دنبال گرفتن امتیاز بیشتری از ایران است و نمی‌خواهد اشتباهات آقای ترامپ را جبران کند. دولت آینده ما هم چاره‌ای جز به فرجام رساندن برجام ندارد. اگر برجام برای ما منفعتی ندارد باید راه خود را برویم و حقوق ملت را زنده کنیم.

کارشناس مسائل سیاسی درباره دور هفتم مذاکرات وین، گفت: ایران هیچ منعی برای ادامه مذاکره ندارد، اما به نظر می‌رسد که آمریکایی‌ها به این نتیجه رسیدند که با دولت بعدی می‌خواهند مذاکره کنند.


بیشتر بخوانید


۲۳ تیرماه سال ۱۳۹۴؛ شش سال پیش در چنین روزی بود که برجام میان ایران و کشور‌های گروه ۱+۵ تحت عنوان «برنامه جامع اقدام مشترک» مورد تفاهم قرار گرفت و با شکل‌گیری این تفاهم فشار‌های اقتصادی و تحریم‌ها علیه ایران در بخش‌هایی آرام و در بخش‌هایی دیگر به سرعت رفع شدند.

هر چند اجرایی شدن برجام با مشکلات و موانعی رو به رو بود، اما اجرای تعاملات سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و حتی هسته‌ای ایران را به سرعت گسترش داد، اما چیزی نگذشت که با روی کار آمدن دونالد ترامپ، به عنوان رئیس‌جمهور آمریکا روند اجرای برجام با مشکلات روز افزون‌تری مواجه شد و در نهایت در ۱۸ می ۲۰۱۸ آمریکا به طور یک جانبه به طور رسمی از این توافق چند جانبه با وجود مخالفت صریح هم پیمانان اروپایی‌اش و چین و روسیه خارج شد.

در چهار سال دوره ریاست جمهوری ترامپ سیاست فشار حداکثری و گسترش تحریم‌ها علیه ایران در دستور کار قرار گرفت که این مسئله صدمات بیشتری را به برجام و اعتماد بین کشور‌های طرف توافق به وجود آورد و روز به روز مسیر بازگشت به توافق دشوار شد. در عین حال با روی کار آمدن جو بایدن مذاکرات بازگشت به برجام و احیاء این توافق آغاز شد و با وجود انجام شش دور مذاکرات در وین، سرنوشت این توافق همچنان مبهم است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار