سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

قرابیه، شیرینی سنتی خوش طعم تبریز

قرابیه یک سوغاتی اصیل تبریزی است، جزء شیرینی‌های بسیارخوش طعم و لذیذ محسوب می‌شود.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز، تبریز سومین شهر بزرگ ایران زمین است و جایگاه ویژه‌ای در قلب تمامی مردم ایران دارد. تبریز با پیشینه تاریخی خود یکی پرآوازه‌ترین شهرهای آذربایجان شرقی محسوب می‌شود که فراز و نشیب‌های فراوانی را در دل خود جای داده است. امروزه سوغاتی‌های تبریز به عنوان یکی از قطب‌های گردشگری این شهر محسوب می‌شود.

همچنین تبریز یکی از قطب‌های مهم صنعت شیرینی پزی در ایران محسوب می‌شود که شیرینی‌های معروفی توسط قنادان تولیدمی شود. بله گزارش ما از قرابیه است که به ترکی آذربایجانی قورابیه می‌گویند، نوعی شیرینی سنتی خوش طعم ولذیذ است.

انواع مختلف شیرینی قرابیه

گرگانی مدیرقنادی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: انواع مختلف قرابیه با طعم‌های گردویی، پسته‌ای، نارگیلی و بادام از جمله شیرینی‌های مشهور دیار آذربایجان است که مورد پسند تمام ذائقه‌های مردم بوده و به عنوان شیرینی مجلسی محسوب می‌شود.

اوافزود: درمرحله اول بادام را به مدت ۱۰ دقیقه خیس می‌کنیم، سپس درظرفی شسته می‌شود و آبکشی مجدد صورت می‌گیرد ومی گذاریم ،حدود ۱۰ ساعت بماند تا بادام نرم وآب آن نیزخشک شود.

اوبیان کرد:قراراست با افزودنی‌های مانند بادام، پسته، گردو، نارگیل، شکر و سفیدتخم مرغ تبدیل به یک شیرینی خوشمزه وخوش طعم شود.

مراحل تهیه شیرینی قرابیه

علی کارگر قنادی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان می‌گوید:در مرحله اول شکر، بادام و سفیدتخم مرغ را مخلوط می‌کنیم ودوبار آسیاب می کنیم.

او گفت:حال خمیر آماده شده را با سفیده تخم مرغ درمیکسر مخصوص ریخته و به مدت نیم ساعت بهم زده می‌شود،


اگر خمیر سفت شد، کمی سفیده‌ تخم مرغ به آن اضافه کنید و مخلوط کنید تا خمیر، سفید شود.

او در ادامه گفت: سپس آن را داخل قیف پارچه‌ای با ماسوره‌ی ساده یا در دستگاه بریزید.

تزیین شیرینی قرابیه

حسن یکی دیگر از کارگران قنادی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت:داخل سینی کاغذ روغنی می‌گذاریم، هر بار قدری از خمیر را با فاصله روی آن ریخته می‌شود و رویشان پسته، بادام برای تزیین اضافه می‌شود.

او گفت: بعد درفر گذاشته می‌شود، تا قرابیه بپزد و طلائی رنگ شود.

اوبیان کرد: پس از سرد شدن، شیرینی را از کاغذ روغنی جدا کرده و در ظرف دردار نگهداری می‌شود وبه مدت ۶ ماه درفریزر می‌ماند.

 خشک  شدن قرابیه

مجید کارگرقنادی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان می‌گوید: این شیرینی، در مجاورت هوا زود خشک می‌شود.

آذرشهرمقصد بادام باکیفیت

محسن کارگرقنادی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان بیان کرد:یکی از بهترین وبرترین مواد شیرینی قرابیه، بادام ایرانی یعنی بادام آذرشهر است که درنقاط مختلف کشور زبان زد عام وخاص است.

 

قرابیه یک شیرینی طبیعی است

موسوی مدیر قنادی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان می‌گوید: قرابیه یک شیرینی طبیعی است که از محصولات طبیعی تهیه می‌شود که خیلی خوش طعم ومردمی پسنداست.

اشتغالزایی بیش از ۷ هزار نفربه صورت مستقیم درقنادی

کریمی رئیس اتحادیه قنادان تبریز وحومه در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت:درصنعت شیرینی پزی آذربایجان شرقی نزدیک به ۷ هزارنفربه صورت مستقیم و ۴ برابر هم به صورت غیرمستقیم مشغول به کارهستند.

او افزود:این شیرینی خوشمزه علاوه برارسال به شهر‌های مختلف کشور مانند قزوین، تهران، اصفهان، شیراز و... به خارج کشور مثل آمریکا، ترکیه، انگلیس ودبی صادرمی شود.

انتهای پیام/

گزارش ازناهیدخدادادی

برچسب ها: قنادی ، شیرینی پزی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.