سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

با افتتاح پایانه نفتی جاسک؛

صادرات نفت ایران از ساحل دریای عمان

بخش زود هنگام پایانه نفتی جاسک با ظرفیت صادرات ۳۵۰ هزار بشکه نفت در روز، پایان تیرماه به بهره برداری می‌رسد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از هرمزگان، با بهره برداری از بخش نخست پایانه صادارتی جاسک، ایران ضمن دور زدن تنگه هرمز و کاهش صادرات از پایانه  نفتی خارک می‌تواند روزانه ۳۳۰ هزار بشکه نفت خام  از دریای عمان صادر کند و در مرحله نخست نیز محموله سیصد هزار بشکه  ای میعانات گازی بارگیری شده و آماده صادرات است.

نفت موجود در پایانه جاسک از طریق خط لوله هزار و ۱۰۰ کیلومتری از گوره بوشهر به جاسک هرمزگان و با استفاده از گوی‌های شناور به نفتکش‌ها منتقل می‌شود و با  احداث مخازن  جدید برای ذخیره‌سازی ۱۰ میلیون بشکه نفت خام در سال‌های آینده برنامه ریزی شده است.

پایانه نفتی جاسک دومین پایانه نفتی پس از خارک است که در ساحل مکران ایجاد شده است و با توسعه بخش‌های این پایانه، شهرستان جاسک به قطب تولید و صادرات محصولات نفتی، پتروشیمی و گاز در جنوب شرق کشور تبدیل می‌شود. همچنین قرار بر این است با ساخت دو پالایشگاه و پتروپالایشگاه امکان صادرات محصولات پتروشیمی و گازی نیز از این پایانه در آینده فراهم شود.

همچنین با راه‌اندازی فاز نخست پایانه نفتی جاسک، فصل جدیدی از معاملات انرژی در کشور آغاز و ایران به پایانه صادراتی نفت در نزدیکی اقیانوس هند مجهز می‌شود.

کاهش مسیر نفتکش‌ها، کاهش زمان تقاضا تا عرضه نفت‌خام و میعانات گازی، کاهش هزینه‌های حمل و نقل و بیمه، زمینه‌سازی برای ساخت صنایع پایین‌دست در منطقه مکران و در نهایت کاهش وابستگی به گلوگاه تنگه هرمز از مزایای ساخت پایانه نفتی جاسک است.

فریدون همتی استاندار هرمزگان  با اشاره به اشتغال ۴ هزار نفری در ساخت خط لوله نفت گوره به جاسک گفت:  حدود پنج هزار هکتار از اراضی سواحل مکران واقع در ۶۵ کیلومتری غرب شهر جاسک، نزدیکی‌های کوه مبارک به منظور احداث طرح‌های ویژه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی تخصیص یافته است.

همتی افزود: ساخت خط لوله باعث صرفه جویی و تامین خوراک پالایشگاه‌های نفت در طول مسیر به ویژه در بندرعباس هم شده است. پالایشگاه بندرعباس پیش از این خوراک مورد نیازش را با نفتکش‌ها از طریق دریا تامین می‌کرد.

انتهای پیام/ا

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۸
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۳:۱۴ ۲۹ تير ۱۴۰۰
صادرات نفت ایران،که برای استخراج نفت هفت چاه در هورالعظیم حفاری کردند ،آب را بستند تا به نفت برسند ،مردم را تشنه کردند تا جیبشان پر شود، از تمام استانها کارگر و مهندس به خوزستان آوردند و جوانانش بیکارند،انقدر به آنها فشار آوردند تامجبور شوند دست از درس خواندن بردارند و دنبال یک لقمه نان باشند،که به خاطر همین موضوع مردمش را بیسواد کردند،میدونم کامنتم و نمیزاری ولی بازم تیری هست در تاریکی
ناشناس
۱۵:۲۷ ۲۹ تير ۱۴۰۰
داداش خوزستانی نیستم ولی حرفت رو قبول دارم با منطق صحبت کردی ،الان اکثر شهرها به همین منوال شده نه شهر شما ،بیکاری و تورم فریاد که نه داره جیغ میزنه ولی کو گوش شنوا
ناشناس
۱۷:۳۰ ۲۹ تير ۱۴۰۰
آفرین گل گفتی
ناشناس
۱۲:۴۴ ۲۹ تير ۱۴۰۰
به کجا میخواد صادر کنید هیچ کشوری نمیتونه نفت بخره مگر به دلال و قاچاقچی یک سوم قیمت بدین. بعد پولشو چطوری میگیرید؟
ناشناس
۱۲:۱۰ ۲۹ تير ۱۴۰۰
حرف دروغ به مقصدنمی رسد چندین کیلومترهنوز لوله گذاری نشده می گوید تا پایان تیر ماه تمام می شود ش ما اول یقین کنید بعد اخبار بدهید ولی ما که مبینیم هنوز لوله گذاری به اتمام نرسیده
پیمان اشراقی
۰۷:۴۷ ۲۹ تير ۱۴۰۰
سلام ،

بسم الله الرحمن الرحیم ،
اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم .
ناشناس
۰۷:۳۹ ۲۹ تير ۱۴۰۰
سودی هم برای مردم داره؟
ناشناس
۱۳:۱۴ ۲۹ تير ۱۴۰۰
معلومه نه