سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تامین علوفه مورد نیاز گونه‌های جانوری استان همدان

معاون محیط طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان از تامین علوفه مورد نیاز گونه‌های جانوری استان همدان خبر داد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان،مهدی صفی خانی ، معاون محیط طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان گفت: با توجه به خشکسالی و کاهش آب و علوفه، محیط زیست تدابیر لازم را برای پیشگیری از تشنگی و گرسنگی حیوانات اندیشیده است.

او بیان کرد: همه ساله محیط‌بانان از اواخر اردیبهشت ماه اقدام به رصد وضعیت دبی آب رودخانه ها و چشمه ها کرده و در صورت کاهش دبی آب یا خشک شدن چشمه ها موضوع را به مسئولان بالادستی گزارش می کنند.

 معاون محیط طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان  اضافه کرد: با وجود خشکسالی و کاهش آب های زیرزمینی اما وضعیت آب در مناطق تحت مدیریت محیط زیست عادی است و  نیازی برای انتقال آب با تانکر به آبشخورها نیست هر چند هم اینک وارد شرایط اضطرار نشدیم اما نگران وضعیت آب در مناطق تحت مدیریت محیط زیست طی ماه های پیش رو هستیم.

صفی خانی ادامه داد: خشکسالی و کاهش بارندگی در کاهش پوشش گیاهی تاثیر بسزایی داشته است از طرف دیگر اندک علوفه موجود نیز مورد استفاده دامداران، کشاورزان و عشایر برای چرای دام شد.

او با بیان اینکه سال نگران کننده ای از نظر پوشش گیاهی داریم اضافه کرد: همه ساله اداره کل حفاظت محیط زیست اقدام به خرید و ذخیره علوفه به میزان مورد نیاز و استفاده از آن در فصل زمستان با توجه به پوشیده شدن سطح زمین از برف و نایاب شدن علوفه می کند.

معاون محیط طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان اظهار داشت: سه فاکتور اصلی برای گونه های جانوری ساکن در یک منطقه وجود امنیت، آب و غذا است و در صورت نبود یا کاهش یکی از این مولفه ها گونه های جانوری مجبور به مهاجرت یا وفق دادن خود با این شرایط سخت و دشوار می شوند.

صفی خانی افزود: مهاجرت گونه های جانوری سبب بر هم خوردن چرخه و ذخیره غذایی در یک منطقه می شود و گاهی تداوم این وضعیت، کاهش، حذف و مرگ و میر برخی از گونه های حیات وحش را به همراه دارد.

او گفت: تنوع و تراکم گونه های جانوری در مناطق تحت مدیریت محیط زیست زیاد است و در صورت بروز تنش آبی و مشکل علوفه با بهره گیری از منابع غیرطبیعی آب و غذای مورد نیاز وحوش و پرندگان تامین می شود.

استان همدان دارای ۶ منطقه حفاظت شده و ۱۳ منطقه شکار ممنوع است و وسعت مناطق زیر پوشش محیط زیست به ۶۲ هزار هکتار می رسد.

تاکنون ۴۰ گونه پستاندار، ۱۸۱ گونه پرنده، ۴۳ گونه خزنده، ۳۸ گونه انواع ماهی ها و چهارگونه دو زیست در استان همدان شناسایی شده است.

منبع:ایرنا

انتهای پیام/غ

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.