سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

محققان چینی قصد دارند سیارک‌های "آرماگدون" را با موشک منحرف کنند

سیارک‌های آرماگدون هدف موشک‌های سازمان فضایی چین قرار خواهند گرفت.

به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، بر اساس گزارش منتشر شده رویترز، محققان چینی می‌خواهند بیش از ۲۰ عدد از بزرگترین موشک های خود را برای تمرین دور کردن یک سیارک قابل اندازه گیری به فضا بفرستند. این یک تکنیک فضایی است که دانشمندان برای آزمایش قدرت موشک ها از آن استفاده می کنند و در نهایت بسیار مهم است که موشک ها بتوانند سیارک هایی که در مسیر برخورد با زمین قرار دارند را از بین برده یا منحرف کنند.

این ایده چیزی فراتر از داستان علمی و تخیلی است. زمانی بین اواخر سال ۲۰۲۱ تا اوایل ۲۰۲۲، ایالات متحده آمریکا یک فضاپیمای رباتیک را برای رهگیری دو سیارک نسبتاً نزدیک به زمین پرتاب می‌کند. هنگامی که سال بعد این کاوشگر به آنجا می‌رسد، فضاپیمای ناسا بر روی دو جسم سنگی کوچک سقوط خواهد کرد تا ببیند که مسیر سیارک چقدر تغییر می‌کند. این اولین تلاش بشریت در تغییر مسیر حرکت یک جرم آسمانی خواهد بود.

در مرکز ملی علوم فضایی چین، محققان در شبیه سازی‌های انجام شده دریافتند که ۲۳ موشک Long March ۵ (CZ-۵) که به طور همزمان به اجرام آسمانی برخورد می‌کنند توانایی این را دارند که سیارک بزرگ را از مسیر اصلی خود با فاصله ۱.۴ برابر شعاع زمین منحرف کنند که این یک اتفاق بزرگ فضایی برای محققان علوم نجوم خواهد بود.

محاسبات آن‌ها بر اساس سیارکی است که لقب Bennu دارد و به دور خورشید می‌چرخد و به اندازه‌ای که ساختمان امپایر استیت عرض دارد. این جرم آسمانی متعلق به یک دسته از سنگ‌ها است که می‌تواند خسارات منطقه‌ای یا قاره‌ای ایجاد کند. جالب است بدانید سیارک‌هایی که بیش از ۱ کیلومتر مسافت دارند عواقب جهانی خطرناکی خواهند داشت. در همین زمینه این مرکز علمی به مطالعه‌ای که اخیراً در ایکاروس، مجله‌ای درباره علوم سیاره‌ای منتشر شده است، اشاره کرده است.

موشک‌های Long March ۵ (CZ-۵) مهمترین اهداف بلند مدت فضایی کشور چین است. از تحویل ماژول‌های ایستگاه فضایی تا پرتاب کاوشگر‌ها به کره ماه و مریخ. چین با موفقیت شش موشک Long March ۵ (CZ-۵) را از سال ۲۰۱۶ به فضا پرتاب کرده است، و آخرین موشک باعث ایجاد برخی از نگرانی‌های ایمنی شده است، زیرا بقایای آن در ماه مه وارد جو شدند.

پروفسور آلن فیتزیمونز از مرکز تحقیقات اخترفیزیک در دانشگاه کوئین بلفاست به رویترز گفت: ضربه حرکتی برای انحراف یک سیارک، یک مفهوم بسیار خوب است. با افزایش جرم برخورد به سیارک، فیزیک ساده باید تأثیر بسیار بیشتری را تضمین کند، اگرچه وی افزود، عملکرد واقعی چنین مأموریتی باید با جزئیات بیشتری بررسی شود.

پروفسور گرت کالینز در کالج امپریال لندن گفت: برآورد‌های فعلی نشان می‌دهد تقریباً یک درصد احتمال دارد یک سیارک به عرض ۱۰۰ متر در ۱۰۰ سال آینده به زمین برخورد کند. کالینز همچنین گفت: "چیزی به اندازه برخورد بنو حدود ۱۰ برابر کمتر است. "

دانشمندان می‌گویند تغییر مسیر سیارک خطر کمتری نسبت به انفجار سنگ با مواد منفجره هسته‌ای دارد که ممکن است بدون تغییر مسیر آنها قطعات کوچکتری ایجاد کند. حال چشم سازمان های فضایی دنیا به آزمایش موشک های چینی است تا ببینند که آیا امکان تغییر مسیر سیارک ها توسط موشک وجود دارد یا خیر.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.