سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

چقدر با بیمه زنان خانه دار آشنا هستید؟

چندسالی است که بیمه‌ای برای زنان خانه‌دار در نظر گرفته شده که ایده‌ خوبی برای تامین آتیه زنان است، این بیمه شرایط سنی متنوع و مزایای زیادی دارد.

به گزارش خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان،خانه داری، کاری که شاید خیلی‌ها آن را در گروه مشاغل به حساب نیاورند، اما باید گفت انجام دادن امورات خانه نه تنها شغل است بلکه باید آن را فعالیتی سخت با مسئولیتی بالا دانست.

خیلی از خانم‌ها علاوه بر خانه‌داری شغل دیگری در خارج از خانه دارند که برای آن حقوق دریافت می‌کنند بیمه می‌شوند و همه آن را به رسمیت می‌شناسند، اما هیچ کس خانه‌داری و مسئولیت‌های زیادی که بر دوش یک زن قرار دارد را نمی‌بینند یا دسته کم آن را سبک می‌شمارد.

خانم‌های خانه برای کار‌هایی که در طول شبانه روز انجام می‌دهند حقوقی دریافت نمی‌کنند و هیچ درآمدی از آن ندارند، بیمه و مزایایی در کار نیست و اگر هم روزی به مرخصی بروند تمام کارهایشان روی زمین می‌ماند.

زنان خانه دار گاهی آنقدر در وظایف مربوط به خانه داری خود غرق می‌شوند که فراموش می‌کنند برای خود وقت بگذارند، کتاب بخوانند، استراحت کنند و کار‌هایی که به آن‌ها آرامش می‌دهد را انجام دهند.

اما باید گفت نتیجه این همه کار کردن چیست؟ آن‌ها هم روزی بازنشسته می‌شوند؟ شاید بگویید گرم نگه داشتن کانون خانواده، همدلی با همسر، تربیت و پیشرفت فرزندان همه درنتیجه زحمات بی‌وقفه آن‌هاست، اما اگر همه‌ی این‌ها را کنار بگذاریم آن‌ها باید فکری برای آینده خود داشته باشند.


بیشتر بخوانید


چندسالی است که بیمه‌ای برای زنان خانه‌دار در نظر گرفته شده که ایده خوبی برای تامین آتیه زنان است این بیمه شرایط سنی متنوع و مزایایی زیادی دارد و همین امر توجه زنان را به خود جلب کرده است.

مجید حسن‌زاده معاون توسعه و تعمیم بیمه اداره کل امور بیمه شدگان در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره میزان استقبال زنان خانه‌دار از این بیمه گفت: با توجه به تمهیدات و تسهیلات درنظر گرفته شده توسط سازمان تامین اجتماعی و اطلاع رسانی گسترده‌‏ای که صورت گرفته، تاکنون بالغ بر ۴۰۰ هزار نفر نسبت به انعقاد قرارداد بیمه زنان خانه دار اقدام کرده اند.

معاون توسعه و تعمیم بیمه اداره کل امور بیمه شدگان با اشاره به افزایش حق بیمه در سال جدید بیان کرد: با توجه به اینکه مبلغ حق ‏بیمه زنان خانه ‏دار تابع دستمزد اعلامی توسط شورای عالی کار است، لذا هر ساله مبلغ حق بیمه مزبور با توجه به نرخ پرداخت حق بیمه انتخابی در زمان انعقاد قرارداد دارای افزایش است.

مجید حسن‌زاده افزود: حداقل دستمزد مصوب شواری عالی کار در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال قبل ۳۹ درصد افزایش داشته است. بر این اساس حداقل دستمزد مبنای پرداخت حق بیمه مبلغ ۲۶,۵۵۴,۹۵۰ ریال تعیین شده است.

او ادامه داد: بیمه زنان خانه دار بر اساس ضوابط و مقررات بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد صورت می‌گیرد و متقاضیان می‌توانند بنا بر شرایط اجتماعی و اقتصادی خود نسبت به انتخاب یکی از نرخ‌های ۱۲، ۱۴ و یا ۱۸ درصد با رعایت شرایط مقرر اقدام کنند.

معاون توسعه و تعمیم بیمه اداره کل امور بیمه شدگان تصریح کرد: از آنجایی که در این نوع بیمه امکان انتخاب نرخ‌های متفاوت بسته به شرایط و خواست متقاضیان فراهم است و از طرفی دولت نیز در تامین حق بیمه به میزان ۲ درصد مشارکت دارد می‌توان گفت مناسب ‏ترین گزینه و نوع بیمه اجتماعی برای زنان خانه دار که فاقد درآمد هستند به شمار می‌آید.

مجید حسن‌زاده با اشاره به شرایط سنی این بیمه بیان کرد: بر اساس مقررات بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد حداقل و حداکثر سن پذیرش درخواست بیمه زنان خانه دار به ترتیب ۱۸ و ۵۰ سال است. ضمناً در صورتی که سن متقاضی در زمان ارائه درخواست بیش از ۵۰ سال باشد، دارا بودن سابقه معادل مازاد سن بر ۵۰ سال الزامی است.

او درباره نرخ‌های مختلف بیمه زنان خانه‌دار گفت: مطابق با مصوبه هیات مدیره سازمان تامین اجتماعی زنان خانه دار و البته دختران مجرد با احراز شرایط مربوطه از تاریخ ۱۷/۹/۱۳۸۷ در زمره مشمولین مقررات بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد قرار گرفتند. سه نرخ می‌توانند انتخاب کنند:

۱۲% (بیمه بازنشستگی و فوت بعد از بازنشستگی)

۱۴% (بیمه بازنشستگی و فوت قبل و بعد از بازنشستگی)

۱۸% (بیمه بازنشستگی، ازکارافتادگی و فوت)

معاون توسعه و تعمیم بیمه اداره کل امور بیمه شدگان افزود: زنان خانه‌دار و دختران مجرد درصورت تمایل به برخورداری از حمایت‌های درمانی می‌توانند گزینه درمان را نیز انتخاب کنند و حق سرانه درمان که معادل ۷۱۶۰۰۰ ریال است را ماهانه پرداخت کنند.

مجید حسن‌زاده ادامه داد: ازجمله تمهیدات در نظر گرفته شده برای زنان خانه دار این است که چنانچه به عنوان تبعی همسر یا پدر از درمان برخوردار باشند، می‌توانند بدون درمان بیمه شوند و صرفا حق بیمه مربوط به تعهدات بلندمدت (فوق الذکر) را پرداخت کنند.

او با اشاره به اقدامات اخیر سازمان تامین اجتماعی در جهت تسهیل در امر بیمه بیان کرد: غیرحضوری کردن ۳۰ خدمت به منظور کاهش بار مراجعه به شعب به میزان ۷۰ درصد بوده که یکی از این خدمات امکان انعقاد قرارداد بیمه زنان خانه دار به صورت کاملا غیرحضوری و از طریق مراجعه به سایت خدمات غیرحضوری سازمان به نشانی eservices.tamin.ir بوده است.

با این همه شاید برخی بر این باور باشند که در این شرایط اقتصادی که گرانی و تورم بیداد می‌کند و هیچ کس از شرایط چند روز بعد خبر ندارد بیمه به اندازه کار‌های دیگر مثل طلا خریدن و پس‌انداز کردن به صرفه نباشد.

با این همه باید گفت هیچ پس‌اندازی مانند بیمه کم ریسک نیست و می‌توان به راحتی با آن آسای و راحتی آینده خود را تامین کرد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۸
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۵:۳۲ ۲۱ تير ۱۴۰۰
سمت مشاور تأمین اجتماعی یک سمت من درآوردی است که هیچ کاربردی ندارد و فقط به هدر دادن بودجه های دولتی و تأمین اجتماعی است حالا تصور کنید من سالها راننده تاکسی بوده ام و بعنوان راننده کمکی بیمه تأمین اجتماعی هستم حالا مدیران تأمین اجتماعی تصمیم گرفته اند که رانندگانی که به هر دلیل الان با تاکسی کار نمی‌کنند را شناسایی و بیمه آنها را قطع کنند که مثلاً چه اتفاقی بیافتد که این بندگان خدا بیمه شأن قطع شود و حقوق های نجومی بی دلیل عده ای نور چشمی داده شود امیدوارم خداوند حقوق نجومی آنها را قطع کند که با قوانین خلق الساعه بناحق بیمه عده ای راننده زحمتکش را که شدیداً به بیمه تأمین اجتماعی نیازمندند را قطع می‌کنند ‌‌... خدا سزای آنها را بدهد
ناشناس
۱۷:۴۴ ۲۰ تير ۱۴۰۰
منم این بیمه رو واریز میکنم ولی 30 سال خیلیه و این که اینطور که من شنیدم اگه قبل از 30 سال واریز فوت بشیم بیمه به دختر میرسه ولی کسی که پسر داره بهش تعلق نمیگیره ،حالا نمیدونم تکلیف پولی که واریز شده چی میشه؟؟،فکر میکنم بیمه عمر بهتره
ناشناس
۰۰:۱۳ ۲۱ تير ۱۴۰۰
به پسر تا قبل از سن قانونی تعلق میگیره
موسوی
۱۷:۳۶ ۲۰ تير ۱۴۰۰
من نزدیک دو سال و نیمه این بیمه رو دارم.به نظرم مبلغش طوری هست که بشه پرداختش کرد و خوبه.اینکه می گین بدیم طلا الان با ماهی حدود 300که می شه سالی3600کی می شه طلا خرید؟
راننده
۱۷:۲۰ ۲۰ تير ۱۴۰۰
چراتامین اجتماعی سنوات72تا80باگرفتن آن مقداری که باربریهانریخته اندازخودراننده گان کامل نمی کند هشت سال رالطفا خبرنگاران پیگیری نمایند دوم چرا راننده گان واحد شهری بابیست سال بازنشته می شوند ولی راننده گان کامیون واتوبوس باسی سال چهاردرصد سختی کارراازراننده بگیرند وسختی کاررا اجرایی کنند
ناشناس
۱۶:۴۲ ۲۰ تير ۱۴۰۰
چند سال قبل یکی از دوستانم خواست بیمه شود فکر کرد در طول ۳۰ سال حداقل باید چیزی حدود ۲۵۰ ملیون به بیمه بدهد هما مقدار پول را یک زمین خرید الان ان زمین به مرز ۲ملیار تومان رسیده حال اگر بعداز پرداخت ان مقدار پول فوری باز نشست میشد و۳۰ سال هم بیمه به او پول میداد ایا این مقدار میشد ....
ناشناس
۱۶:۳۳ ۲۰ تير ۱۴۰۰
بیمه فقط قصد دارد پول جمع کنه الان من بیمه تامین اجتماعی هستم راننده تاکسی بدون هیچ مزایایی فقط باز نشستگی بعداز ۳۰ سال پرداخت ۶۰ ساله هم که شدی وقت مردن است پس بیمه به چه دردی میخوره لااقل بعد از ۲۰سال یا ۵۰ سالگی باز نشست تا لااقل ۱۰ سل از بیمه پول بگیرد
ناشناس
۱۳:۴۱ ۲۰ تير ۱۴۰۰
همون پولی که شوهر یا خود زن باید بده به بیمه ، که بیمه بعدا بخواد بهش پول رو بده بهتر نیست بزاره تو بانک بعد برای خودش استفاده کنه؟!
احتمالا بیمه پول کم اورده خخخخ
کیهان
۱۱:۴۰ ۲۰ تير ۱۴۰۰
واقعا ظلم اشکاریه که در حق زنان خانه دارشده سهم دولت ۲درصد !!!!!با چه استدلال و منطقی!
ناشناس
۱۱:۱۱ ۲۰ تير ۱۴۰۰
همش هدر دادن وقت و هزینه هست .نه دکترهای زیر نظر تأمین اجتماعی سواد دارن و تعهد کاری دارن نه بازنشستگی تأمین اجتماعی بدرد میخوره.
آزاد بری دکتر بهتره و زودتر خوب میشی.حداقل می‌دونی جای درست هزینه کردی
ناشناس
۱۰:۱۶ ۲۰ تير ۱۴۰۰
لطفا بفرمائید دختری ۴۰ ساله که از بیمه تامین اجتماعی پدرش اسفاده می کند و بعد از فوت پدر هم حقوق پدر را دریافت خواهد کرد اگر بیمه زنان خانه دار شود در صورت بازنشستگی آیا از هر دو حق بیمه بر خوردار می شود یا بیمه پدرش قطع می شود؟
قانون برای زنان متاهل به گونه ای است که هم حقوق همسر را دریافت می کنند و هم بیمه زنان خانه دار.
لطفا پاسخی شفاف بدهید و آن را در سایت تامین اجتماعی هم قرار دهید.
ناشناس
۱۰:۰۸ ۲۰ تير ۱۴۰۰
حق بیمه ماهانه چقدر است.
ناشناس
۰۹:۵۸ ۲۰ تير ۱۴۰۰
یک زن خانه دار چه درآمدی دارد که از طریق آن حق بیمه را در سطح مشاغل آزاد پرداخت کند پس نیاز است سهم دولت حداقل در این خصوص به صورت قابل ملاحظه ای افزایش یابد تا این خدمتگزاران عرصه خانه و خانواده در تنگنا قرار نگیرند
ناشناس
۰۹:۴۵ ۲۰ تير ۱۴۰۰
ارزشیابی کارخانه با چه کسی است ؟
ناشناس
۰۹:۴۳ ۲۰ تير ۱۴۰۰
۳۰سال پول بدی به بیمه تو درمان که اصلا به درد نمیخوره پولو طلا و دلار بخریم بزاریم کنار بعد سی سال بزاریم بانک سودشو بگیریم بیشتر از حقوقی هست که بیمه میده تازه هم اصل پولت هست هم اسن همه ادا اطفال نداره اینطوری میشیم برده تامسن اجتماعی الان ۴ ماهه بیکارم بعد از ۱۳ سال صابقه هیچ پولی از بیمه بیکاری نگزفتم همش یه بهونه میارن با یه کارمند سادشون نمیشه حرف بزنی همشون ازت طلب کارن
ناشناس
۱۴:۰۲ ۲۰ تير ۱۴۰۰
ببخشید عزیزم قصد جسارت ندارم ولی ادا اطوار درسته و سابقه.
بله حرف حق رو می زنید.
ناشناس
۰۹:۳۷ ۲۰ تير ۱۴۰۰
خودتون میفرمایید شغل خانه داری هیچ درآمدی و حقوقی ندارد، اونوقت کسی که در قبال کارش هیچ دستمزدی نگرفته چطور میتونه پول بیمه پرداخت کند، یعنی از کجا بیاره بیمه پرداخت کند ؟!
این وظیفه کامل دولت است که هم به زنان خانه دار حقوق ماهانه در نظر بگیرد و هم آنهارا تحت پوشش بیمه رایگان تامین اجتماعی قرار بدهد.
یاعلی
حامد
۱۲:۴۲ ۲۰ تير ۱۴۰۰
اونا‌دلشون برای زن‌ خانه دار نسوخته که. بفکر درآمد خودشونن. شوهر همون خانم‌خانه دار بیاره پول بیمه‌بده‌‌‌‌... خدمات درمانیه تامین‌اجتماعیم که بیشتر به‌جک شبیهه کلی هم‌حق‌بیمه‌ماهانه میشه..