سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

طائی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان:

صنعت ساخت کارخانجات قیرسازی بومی شد

سازنده کارخانجات قیرسازی گفت: دانش ساخت کارخانجات قیرسازی بومی شده، اما دولت به دلیل ناتوانی در تامین خوارک، به سختی مجوز تاسیس واحد‌های جدید قیرسازی را می‌دهد.

جلال طائی، کارشناس و سازنده کارخانجات قیرسازی در گفت و گو با خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: با تکیه بر دانش داخلی، اقدام به طراحی، ساخت و راه اندازی کارخانجات قیرسازی در ایران کرده ایم و پروژه‌های کاملا موفقی را هم داشته ایم. این دانش در اختیار خودمان و کاملا بومی است و دیگر نیازی به کشور‌های خارجی نداریم.

او افزود: امروزه تجهیزاتی هم که برای این کار استفاده می‌شود، به جز بخش کوچکی که مربوط به برق و ابزار دقیق است و فعلا باید از خارج کشور وارد شود، کاملا ایرانی است، اما در بخش ماشین آلات، همگی در داخل کشور طراحی می‌شود. به طور مثال، یک دستگاهی به نام ساکشن هیتر (پیش گرمکن) وجود دارد که آن را طراحی کرده ایم و دانش آن در اختیار ماست. این دستگاه امتحان خود را پس داده و کاملا در این زمینه موفق بوده ایم.

این تولیدکننده ساکشن هیتر مورد نیاز واحد‌های قیرسازی اظهار کرد: این دستگاه قبلا وارداتی بود، اما اکنون، چون خودمان توانسته ایم آن را بسازیم و کاملا به صورت تخصصی این کار را انجام دهیم، دیگر وارد نمی‌شود.

او همچنین در ادامه در مورد موانع فعالیت واحد تولیدی خود گفت: قطعا از سر تا پای یک واحد تولیدی مانع وجود دارد. یک مشکل مربوط به باورهاست که باید ما را باور کنند تا بتوانیم فعالیت کنیم. مشکل دیگر هم مربوط به تامین مواد اولیه است.


بیشتر بخوانید:


طائی تصریح کرد: صنعت قیر، خیلی کم با پتروشیمی در ارتباط است، اما بیشتر، از فولاد در ساخت کارخانجات آن برای اتصالات لوله، ورق و آهن آلات دیگر استفاده می‌شود که عمدتا آن را از شرکت‌های ایرانی تهیه می‌کنیم. متاسفانه نوسانات قیمتی برای تامین مواد اولیه مورد نیاز کارمان بسیار بالاست.

او همچنین گفت:  وزارت راه مطالبات قیرسازان را نمی‌پردازد شرکت‌های سازنده‌ای که می‌خواهند یک کارخانه قیر را احداث کنند، عقب نشینی می کنند و دلسرد می شوند. این مشکلات عملا دست و پای ما را بسته است.

این سازنده کارخانجات قیرسازی در مورد دیگر موانع فعالیت سازندگان کارخانجات قیرسازی ادامه داد: شرکت‌هایی که بخواهند وارد صنعت قیر شوند، برای دریافت مجوز با وزارت نفت و وزارت صمت به مشکل بر می‌خورند در حالی که صنعت قیر، دیگر با حالت قدیمی خود فرق می‌کند. این صنعت به لحاظ طراحی‌هایی که صورت گرفته و به روز شده، دیگر آلایندگی زیست محیطی ندارد، اما بهانه‌های زیست محیطی می‌آورند. بهانه دیگر این است که می‌گویند ظرفیت تکمیل شده و خوراک مورد نیاز آن‌ها تامین نمی‌شود در حالی که هنوز نیاز زیادی برای ساخت کارخانجات قیرسازی و در نهایت تولید و صادرات قیر داریم.

انتهای پیام/

برچسب ها: صنعت قیر ، قیرسازی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.