سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آغاز برداشت ژل رویال از زنبورستان‌های خوی

مدیر جهاد کشاورزی خوی گفت: برداشت ژل رویال باارزش‌ترین محصول زنبورعسل در این شهرستان آغاز شد.

علی اصغرامینی مدیر جهاد کشاورزی خوی در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه، گفت: برداشت ژل رویال باارزش‌ترین محصول رنبورعسل از زنبورستان‌های شهرستان خوی، قطب اول تولید عسل در کشور آغاز شد.

او اظهار کرد: سه جوان زنبوردار در بخش صفائیه خوی به عنوان زنبور دار پیشرو در صنعت زنبور داری پس از دو سال آموزش و مهارت آموزی علمی، اقدام به تولید محصول ژل رویال در کنار برداشت عسل از زنبورستان‌های شهرستان خوی کرده‌اند.

امینی ادامه داد: شهرستان خوی با داشتن ۴۵۰ هزار کندوی زنبور عسل و تولید سالانه ۱۲ هزارتن عسل قطب اول تولید این محصول در کشور است.

مدیر جهاد کشاورزی خوی با بیان اینکه ۵۰ در صد عسل استان  و ۱۳ درصد از عسل کشور در زنبورستان‌های خوی تولید می‌شود، ادامه داد: رویکرد جهاد کشاورزی خوی خروج از تک محصولی و ورود به عرصه تولید چند محصولی از جمله ژل رویال؛ گرده گل و زهر زنبور و بره موم در صنعت زنبورداری است.

او افزود: سه جوان علاقه‌مند خویی موفق شدند به عنوان پیشرو در این صنعت سال گذشته ۶۰ کیلو کرم ژل رویال برای اولین بار در خوی تولید کنند و امسال برای تولید ۹۰، کیلو کرم برنامه ریزی کرده اند.

فکری مدیر عامل بزرگترین تشکل زنبور داری کشور در خوی هم از برنامه ریزی منسجم این شرکت برای حمایت از فعالان صنعت زنبورداری برای تولید محصولات متنوع از زنبورستان‌های شهرستان خبر داد و گفت؛ این شهرستان در تولید عسل به بالاترین سقف تولید دست یافته و اکنون زمان آنست که زنبورداران به موضوع ارزش افزوده صنعت زنبور داری با تولیدات متنوع سوق داده شوند.

او  افزود:, هرکیلو گرم ژل رویال در کشور ۱۵ میلیون تومان است در حالیکه هرکیلو عسل در بازار ۶۰هزار تومان قیمت دارد لذا برای دست یابی به ارزش افزوده بالا، زنبورداران باید با تولید ژل رویال و سایر محصولات پای به عرصه کسب و کار جدیدی بگذارد تا از بازار‌های جهانی عقب نمانند.

فکری وجود بزرگترین تشکل زنبور داری کشور با بیش از۳هزار زنبوردار عضو را ظرفیتی بسیار بزرگ برای دستیابی به اقتصادی پویا در عرصه زنبورداری دانست وگفت: هدف گزاری ما برای تولید ژل رویال برای ۵سال آینده، ۲۰تن در سال است.

او وجود مرکز تحقیقات و پژوهشگران را یک اصل مهم در زنجیره تولید عسل مرغوب و ژل رویال باکیفیت دانست و تصریح کرد: مرکز تحقیقات زنبور عسل شمالغرب کشور در خوی که سالهاست بدلایل مختلفی تعطیل شده برای تولید ملکه ویژه ژل رویال باید فعال سودو به جرخه تولید عسل و محصولات جانبی بازگردد.

انتهای پیام/گ

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.