سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تکدی گری کارگرنماها معضل این روزهای ایستگاه های «ایست کار» در مشهد

ایستگاه های «ایست کار» در مشهد با هدف ساماندهی کارگران شکل گرفته است اما عده ای در قالب کارگرنما در اطراف این ایستگاه ها با تکدی گری درآمد میلیونی دارند.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد،این روز‌ها باوجود پاکسازی چهره شهر از پراکندگی و ناهمگونی توزیع کارگران ساختمانی در نقاط کلیدی و خروجی‌های پرتردد مشهد، هنوز وجود دو معضل زیرساختی مسیر سامان دهی کارگران ساختمانی را با چالش مواجه کرده است. به گفته مدیر پروژه سامان دهی کارگران ساختمانی و موقت شهرداری مشهد این دو معضل شامل ادامه استقرار برخی از کارگران اتباع در حوالی چند «ایست کار» مهم در شهر و نیز کاسبی متکدیانی است که حالا با تغییرچهره خود را در قالب کارگران ساختمانی به مردم نشان می‌دهند و درآمدی ماهیانه بالغ بر ۱۰ تا ۱۵ میلیون تومان به دست می‌آورند.

تا همین چند سال قبل بود که میدان امام‌حسین (ع)، میدان ۱۵ خرداد، بولوار دلاوران، آموزگار و خیلی دیگر از نقاط اصلی شهر مکان تجمع کارگرانی بود که گاهی روی مقوای کارتنی، کیسه زباله یا هر چیز دیگری به انتظار کار، صبح را به شب می‌رساندند. همین مسئله باعث می‌شد در هر یک از این مکان‌ها وقتی خودرویی ترمز می‌زند گروهی به یکباره بر سر راننده خودرو بریزند تا فرصت بیشتری برای تأمین روزی خود داشته باشند و زودتر از رقیب کاری نصیبشان شود. اکنون مدتی است که به دنبال مصوبه شورای شهر، کارگران ساختمانی سامان دهی شده اند. در همین مراکز اصلی شهر، ایستگاه‌هایی برای حضور کارگران ساختمانی تعبیه شد تا علاوه بر سامان دهی کارگران ساختمانی در این اماکن و توزیع عادلانه کار به صورت نظام مند، شهروندان هم بتوانند با مراجعه به این ایستگاه‌ها یا تماس با شهرداری کارگر موردنظر خود را پیدا کنند.

صدور ۹ هزار کارت کارگری

علیرضا کفاش مدیر پروژه سامان دهی کارگران ساختمانی و موقت شهرداری مشهد  می‌گوید: تا اواخر خرداد امسال حدود ۹ هزار کارت کارگری برای کارگران مستقر در ایستگاه‌های کارگران ساختمانی صادر شده است.

او با بیان اینکه اکنون به دلیل شرایط کرونا مقابل هر یک از ایستگاه‌ها را تجهیز کرده ایم تا کارگران در فضای باز منتظر بمانند، می‌افزاید: در تفاهم نامه اولیه برای سامان دهی موضوع کارگران ساختمانی بیش از ۱۲ دستگاه برای مساعدت تعیین شد، اما متأسفانه غیر از شهرداری هیچ دستگاهی پای کار نیامد.

استمداد از اداره کل اتباع برای سامان دهی کارگران تبعه


مدیر پروژه سامان دهی کارگران ساختمانی و موقت شهرداری مشهد ادامه می دهد: همین موضوع باعث شد در برخی ایستگاه‌ها برای سامان دهی کارگران با مشکل مواجه شویم. به عنوان مثال شاید هنوز در اطراف «ایست کار» میدان امام حسین (ع) کارگرانی را خارج از ایستگاه مشاهده کنید که این نوع کارگران به طور عمده از اتباع هستند و در راستای سامان دهی آن‌ها به کمک پررنگ اداره کل اتباع نیاز است.

کفاش با اشاره به اینکه این مشکل در سه منطقه میدان امام حسین (ع)، بولوار آموزگار و حاشیه صدمتری در نزدیک گلشهر همچنان به چشم می‌خورد بیان می کند: در همه محور‌های شناسایی شده، به طور عمده گشت سد معبر داریم، اما در این سه منطقه، چون به طور عمده اتباع افغان حضور دارند واقعا دیگر نمی‌توان کاری از پیش برد.

او تصریح می کند: از ۱۰ اردیبهشت تا ۲۵ خرداد بیش از ۱۵۰ هزار کارگر توسط شهروندان به کارگیری شدند.

مدیر پروژه سامان دهی کارگران ساختمانی و موقت شهرداری مشهد  با بیان اینکه حدود ۲۴ هزار کارگر در پروژه‌های شهرداری به کار گرفته شده اند تأکیدمی‌کند: متأسفانه برخی افراد متکدی در قالب کارگر ساختمانی در محل‌های تجمع قبلی کارگران جمع می‌شوند و تکدی‌گری می‌کنند.


کفاش اظهار می کند: مستنداتی تصویری داریم که خیلی از افراد هر روز کارشان این است که در این مکان‌ها استقرار یابند. شهروندان در جریان باشند که کارگران ساختمانی در ایستگاه مستقر هستند و سایر افراد کنار خیابان متکدی هستند و چنانچه خیران نذورات یا کار خیرخواهانه‌ای دارند به داخل ایستگاه‌ها مراجعه کنند.

افزایش۴ برابری آمار پیش بینی شده


مدیر پروژه سامان دهی کارگران ساختمانی و موقت شهرداری مشهد می گوید: در برآورد اولیه کارگران ساختمانی تعداد ۲۴۰۰ نفر پیش بینی شده بود، اما شرایط کرونا و بیکاری خیلی از شهروندان باعث شد تا این تحلیل حدود ۴ برابر افزایش یابد و اکنون بالغ بر ۹ هزار کارت کارگری صادر شده است.

منبع: شهرآرا

انتهای پیام//م.م

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۲:۲۴ ۰۲ بهمن ۱۴۰۰
از صد درصد کارگران ایستگاه به جرات میگویم ۲۰درصد در شرایط فعلی سر کار میروند بقیه برمیگردند اگر به فکر اینها بودید کار خداپسندیده ای انجام داده اید چون خدا هم راضی نیست کسی شرمنده زنو بچش بشه ما نمیگیم پول بدید به ما کار بدید تااز دسترنج خودمان بخوریم کار کنیم شب خوبی با خانواده داریم نکنیم همیشه جنگو دعوا داریم وخدا به این امر راضی نیست
ناشناس
۰۱:۵۴ ۰۲ بهمن ۱۴۰۰
اگر ایستگاه زدید به فکر دست خالی رفتن بقییه اعضا باشید مکان برای ما اهمیتی ندارد گرسنگی خانواده مهم است این روزها خیلی کار کمه دولت به فکر این کارگران باشند که باچه رویی به خانه برگردند تاخودتان به جای اون کارگری که دست خالی میره نباشید درکش سخته لطفآحمایت کنید خدایا یا فرج را برسان یا مرگمان را
علی سالاری
۰۱:۴۲ ۰۲ بهمن ۱۴۰۰
من هرروزی که میروم دست خالی برمیگردم قانون قیمت بنا وکارگر طبق تعرفه خودشان میباشد واگر نوبت من باشد کار را به کسی که قیمت پایین بدهد میدهند پس این یک موزل است ودر حق کسی که نفر اول است ظلم میشود