سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نحوه صحیح سرخ کردن سبزی بدون از دست رفتن خواص آن

در این گزارش ما قصد داریم نحوه صحیح سرخ کردن سبزی را آموزش دهیم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، بسیاری از افراد هنگامی که سبزی ها را سرخ می کنند نگران از دست رفتن خواص آن هستند. در این گزارش ما قصد داریم نحوه صحیح سرخ کردن سبزی را شرح دهیم. تا انتها با ما همراه باشید.

نحوه سرخ کردن سبزی موضوع مورد بحث ماست. توصیه همه متخصصین تغذیه مصرف سبزی به صورت خام، بخار پز یا لااقل آبپز است. البته برای پخت برخی از سبزی ها مانند بروکلی استفاده از مایکروویو به عنوان اولین انتخاب توصیه شده است.

اما اگر شما ناچار هستید سبزی را به صورت سرخ شده استفاده کنید پیشنهادهای زیر درسالم تر شدن غذا به شما کمک می کند. بعضی از سبزی ها اصولا نیازی به سرخ شدن ندارند و می شود بدون سرخ کردن از آن ها استفاده کرد. لوبیای سبز از جمله این سبزی هاست.

انواعی از سبزی ها به صورت آب پز خوشمزه ترند. مثلا اسفناج آب پز شده بسیار خوشمزه تر از اسفناج سرخ شده است. می توانید امتحان کنید. با آب کم آن را بپزید و از آب آن در پخت انواع سوپ استفاده کنید.

بعضی از سبزی ها نیاز به سرخ شدن زیاد ندارند و شما می توانید فقط آن ها را کمی تفت دهید و سپس به غذا اضافه کنید. در این صورت شما از روش پخت مدیترانه ای استفاده کرده اید.

پیاز از جمله سبزی هایی است که با کمی تفت دادن قابل مصرف است. برای تفت دادن پیاز با حرارت کم می توانید درب ظرف را ببندید تا قطره های آبی که به صورت بخار به وجود می آید دوباره به ظرف بازگشته و از افزایش دما که یکی از علت های تخریب روغن و به وجود آمدن ترکیبات سمی و سرطان زا در آن است ؛ کاهش یابد.

در بعضی از غذاها با استفاده از ترفندهای ویژه ای می توانید کمتر از مواد سرخ شده استفاده کنید. مثلا بعضی افراد سبزی قورمه سبزی را اصلا سرخ نمی کنند و برای پخت قورمه سبزی مقداری پیاز را تفت می دهند و پس از اضافه کردن سبزی غذا را با حرارت کم می پزند تا به اصطلاح جابیفتد و روغن بیاندازد.

طعم این قورمه سبزی هم خیلی خوب است. برای امتحان این روش باید تجربه طولانی تری داشته باشید.

برای سرخ کردن بعضی از سبزی ها مثلا سیب زمینی شما باید اول حرارت روغن را به دمای بالایی مثلا 190 درجه برسانید .سپس سیب زمینی را به آن اضافه کنید. با این روش با به وجود آمدن یک لایه محافظ بر سطوح سیب زمینی از جذب بیشتر روغن به لایه های داخلی جلوگیری می شود و لااقل چربی کمتری مصرف می کنید.

این روش برای سرخ کردن بادمجان هم که مقدار زیادی روغن مصرف می کند مناسب است. البته کنترل دما در این روش سرخ کردن مسئله مهمی است.

بهتر است سبزی هایی را که قصد فریز کردن آن ها را دارید قبلا سرخ نکنید همچنین سبزی هایی را که فریز شده اند وقتی هنوز یخشان آب نشده، سرخ کنید تا جذب روغن در آن ها به حداقل برسد.

شاید خوشحال شوید از اینکه بالاخره متخصصان سرخ کردن بعضی از سبزی ها را برای جذب بهتر مواد مغذی آن توصیه کرده اند. هویج از جمله این سبزی ها است. بتاکاروتن موجود در هویج در صورت تفت دادن در کمی روغن قابلیت جذب بهتری پیدا می کند زیرا ویتامین آ از جمله ویتامین های محلول در چربی است.

روغن سرخ کردن سبزی

از آنجا که روغن جزء اصلی فرآیند سرخ کردن است باید به نوع و نحوه استفاده از آن توجه ویژه شود. برای سرخ کردن مواد غذایی حتما از روغن مایع مخصوص سرخ کردنی استفاده کنید. این روغن ها در برابر حرارت مقاومند و ضررهای مصرف روغن های جامد را ندارند.

سعی کنید از حرارت دادن زیاد روغن به علت عجله در آشپزی خودداری کنید. با افزایش درجه حرارت؛ روغن به سرعت به نقطه دود خود میرسد. در این دما که برای روغن های مختلف با هم فرق دارد روغن به اصطلاح شروع به سوختن می کند و در آن ترکیبی خطرناک به نام آکرولئین به وجود می آید.

بعد از هر بار استفاده از روغن، نقطه ی دود آن پایین می آید. بنابراین توصیه بعدی این است که روغن استفاده شده برای سرخ کردن را بارها مورد استفاده قرار ندهید.

ظروف مناسب سرخ کردن سبزی

سرخ کن های خانگی مشکلات استفاده از روغن را بیشتر می کند چون علاوه بر اینکه با غوطه ور شدن ماده غذایی روغن بیشتری جذب آن شده و مقدار انرژی آن را افزایش می دهد.

به دلیل مقدار زیاد مورد نیاز روغن، معمولا خانم ها برای صرفه جویی پس از یک یا دوبار استفاده روغن را عوض نمی کنند و یا روغن تازه را به روغن قبلی اضافه می کنند که در این صورت وضعیت بدتری به وجود می آید.

سرد و داغ شدن مکرر روغن به علاوه ذرات باقیمانده از ماده غذایی معجون خطرناکی در این وسیله آشپزخانه ای ایجاد می کند که نتیجه ای جز بیماری های خطرناک ندارد.

استفاده از ظروفی که با روغن یا سایر ترکیبات غذا هنگام سرخ کردن واکنش نشان می دهند و ممکن است ذرات ناخواسته ای را به غذا اضافه کنند نیز توصیه نمی شود.

ظروف آلومینیم، مسی و آهنی از جمله این ظروف هستند. مناسبترین ظرف برای سرخ کردن سبزی ظروف تفلون است با این شرط که پوشش آن ها کاملا سالم بوده و در ضمن بازسازی نشده باشد.

منبع:دلگرم

انتهای پیام/

برچسب ها: آشپزی ، سبزیجات
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۹
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۲:۰۲ ۲۷ تير ۱۴۰۱
من با افتخار جزو اوناییم که سبزی قرمه سبزیم رو سرخ نمیکنم و طعمش رو هم خیلی دوست دارم
زینب
۱۰:۲۶ ۰۵ تير ۱۴۰۱
لطفا به زبان فارسی ترجمه کنید
ناشناس
۲۰:۱۵ ۱۹ تير ۱۴۰۰
راستش مزخرف بود
باران
۱۲:۲۶ ۱۹ تير ۱۴۰۰
ممنون
ناشناس
۲۰:۲۰ ۱۸ تير ۱۴۰۰
باسلام اگه میخواهید قرمه سبزیتون خوش مزه بشه روغنشو همون اول بریزید.بعد آب هم اضافه نکنید .حتی تواملت هم روغن اول میریزید خوش مزه میشه .زیادسرخ کنید تقریبا مثل چای خشک دیده بشه
ناشناس
۱۹:۲۶ ۱۷ تير ۱۴۰۰
اولا قابلمه های روحی فلزی رو باید با اون ها غذا پخت درست کرد نه چونکه آزادیم اینطور بوده وهیچ ضرری برای بدن نداره ولی این قابلمه های تفلون که داخلشون پراز مواد شیمیایی و سرطان زاس وهیچ خوبی نداره به جز برای تبلیغ
ناشناس
۰۸:۲۰ ۱۷ تير ۱۴۰۰
دوست عزيز بهترين ظروف فلز اهن يعني چدن و ظروف مس هستند كه اين ريز مغذي ها را هم دارا مي باشند
ناشناس
۰۶:۴۳ ۱۸ تير ۱۴۰۰
براسرخ کردن میگه این ظرفا خوب نیستن..
ناشناس
۱۷:۱۱ ۱۶ تير ۱۴۰۰
اینارو که خودمون بله بودیم....... سرکارییییی
ناشناس
۱۷:۴۱ ۱۶ تير ۱۴۰۰
واقعا
دیلمی
۰۵:۴۴ ۱۵ تير ۱۴۰۰
لطفا اگه کسی متوجه شد برام ترجمه کنه.
فاطمه
۰۲:۱۶ ۱۵ تير ۱۴۰۰
ظرف مسی و اهنی بهترین ظروف هستند سیزده ساله دارم استفتده میکنم کم خونی منو دخترم کهخیلی زیاد بود رفت شده حتی قاشق اهنی هم تو خورشتها میزارم لطف مردم رو بیمار نکنید ظروف تفلون بدترین نوع ظرف است سرطانزاست و بی حسی و ستی می اورد
دلآراااام
۱۳:۰۸ ۱۵ تير ۱۴۰۰
خب عزیز سبزی قرمه سبزی رو فقط در ظروف تفلون میشه سرخ کرد فقط که نچسبه و نسوزه مجبوریم
ناشناس
۱۰:۵۶ ۱۴ تير ۱۴۰۰
سلام ممنون از دستورات آشپزی عالیتون
ناشناس
۱۹:۳۳ ۱۳ تير ۱۴۰۰
به یک نکته اصولی و جدید اشاره نکرد با این توضیحات وقت مردمو هدر ندین
ناشناس
۱۵:۴۰ ۱۳ تير ۱۴۰۰
مردمو چرا میذارین سرکار؟
ناشناس
۰۸:۳۱ ۱۳ تير ۱۴۰۰
فقط توضیح داد اصلن یه نکته که به درد بخوره را بیان نکرد یه روش درست نگفت در مورد سرخ کردن بادنجان به چه روشی اصلن اشاره نکرد وقت گیری هست
Gfhh
۱۷:۱۰ ۱۲ تير ۱۴۰۰
Stop
ناشناس
۱۲:۳۷ ۱۲ تير ۱۴۰۰
برای قورمه سبزی مقدار کمی از سبزی را میتوانی سرخ کنی و بقیه به صورت آب پز باشد.