سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

۱۷ ماده غذایی مضر در دوران کرونا

دانشگاه علوم پزشکی مازندران،اسامی ۱۷ ماده غذایی که در دوران شیوع کرونا برای افراد مضر هستند را منتشر کرد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ،دانشگاه علوم پزشکی مازندران، لیستی از انواع مواد غذایی که در دوران شیوع کرونا برای افراد مضر هستند را منتشر کرد که بر اساس اعلام این دانشگاه، ۱۷ ماده غذایی که می‌توانند باعث ضعف سیستم ایمنی بدن شوند به این شرح هستند:
نان سفید
نان سفید متهم ردیف اول در سرکوب سیستم ایمنی است. نان سفید، کوکی‌ها، کیک‌ها، رولت‌ها و ... که با آرد سفید تهیه می‌شوند کالری زیاد، اما مواد مغذی کمی دارند؛ بنابراین به افزایش وزن و در نتیجه افزایش خطر چاقی و مقاومت به انسولین کمک می‌کنند. نان سفید می‌تواند التهاب را نیز افزایش دهد و به این ترتیب توانایی بدن برای محافظت یا التیام خود را کاهش می‌دهد. همچنین محصولات تهیه شده از آرد سفید معمولاً حاوی مواد افزودنی هستند که می‌توانند سبب ضعف سیستم ایمنی شوند.
آبنبات
همه می‌دانیم که آبنبات لزوماً خوراکی سالمی نیست، اما باید بگوییم که واقعا برای سیستم ایمنی مضر است.
عسل
در حالی‌که عسل می‌تواند گزینه سالم‌تری برای قند تصفیه‌شده به نظر برسد، اما این طور نیست. به گفته ایوی برانین، قند‌های طبیعی همچون عسل و شربت افرا می‌توانند به همان اندازه قند مصنوعی مشکل‌ساز باشند.
کشمش
 قند‌های طبیعی موجود در کشمش و دیگر میوه‌های خشک هم مثل عسل می‌توانند سطح قند خون شما را افزایش دهند.
آبمیوه
 آبمیوه نیز یکی دیگر از مواد غذایی مشکل‌ساز است. به گفته او نوشیدنی‌هایی مثل آبمیوه، نوشابه، چای شیرین و نوشیدنی‌های انرژی‌زا با تاثیر منفی بر سلامت قلب، خطر دیابت، افزایش وزن و حتی سرطان در ارتباط هستند.
موز نارس
حتی قند‌های طبیعی موجود در میوه‌ها نیز می‌توانند تاثیر منفی بر سیستم ایمنی شما داشته باشند، مخصوصا اگر نارس باشند. موز و دیگر میوه‌های نارس ممکن است حاوی مقادیری پروتئین لکتین باشند.
نوشابه
همه انواع قند‌ها می‌توانند برای سیستم ایمنی مشکل‌ساز باشند، اما نوشابه شاید بدترین نوع آن باشد. به علاوه حاوی رنگ‌های مصنوعی هستند،می‌توانند تاثیر منفی بر بافت پوششی دستگاه گوارش داشته باشند
روغن گیاهی
روغن‌هایی همچون آفتابگردان، دانه سویا و ذرت نیز از جمله عوامل ضعف سیستم ایمنی هستند. آن‌ها اسید‌های چرب امگا ۶ زیادی دارند و در عین حال پروتئین مفید توفو را ندارند.
چیپس سیب‌زمینی
چیپس، کابوس سیستم ایمنی بدن است، زیرا نه تنها در روغن گیاهی سرخ می‌شود بلکه نمک زیادی دارد که می‌تواند به تضعیف سیستم ایمنی کمک کند.
فست فود‌ها
براساس آزمایشات انجام شده روی داوطلبان انسان در دانشگاه بن، ۶ گرم نمک اضافه، معادل نمک دو وعده فست‌فود باعث افزایش ضعف و ناتوانی سیستم ایمنی بدن شد.
پنیر پاستوریزه
لبنیات برای بیشتر افراد خلط‌آور است که باعث می‌شود بیشتر مستعد سرماخوردگی یا آنفلوانزا شوند. همچنین می‌تواند به افزایش التهاب بدن نیز کمک کند و واکنش ایمنی را دچار مشکل سازد.
پنیر شیر خام
حتی لبنیات تهیه شده از شیر خام نیز حاوی هورمون‌های مشکل سازی مانند استروژن و پروژسترون هستند. این هورمون‌ها در شیر خام در بالاترین غلظت خود هستند، اما فرایند پاستوریزه‌سازی تمام هورمون‌ها را نابود می‌کند.
گوشت قرمز
خوراکی‌های اسیدی مثل گوشت می‌توانند سبب ضعف سیستم ایمنی شوند. وقتی بدن اسیدی شود موادی، چون منیزیم، کلسیم، پتاسیم و بی‌کربنات کم می‌شوند که تاثیر بدی بر سلامتی دارد.
هات داگ
علاوه بر اینکه اسید و نمک زیادی دارد، فرآوری شده نیز هست و برای سیستم ایمنی بسیار ضرر دارد. مصرف زیاد خوراکی‌های فرآوری شده همچون کالباس و سوسیس به دلیل نمک و نیترات زیاد با خطر بیشتر انواعی از سرطان در ارتباط است.
غلات صبحانه
بیشتر این غلات قند زیاد و فیبر کمی دارند که یک ترکیب مضر برای سیستم ایمنی را می‌سازند.
بیسکویت‌های بسته‌بندی شده
بیسکویت‌های بازاری هم مثل غلات صبحانه، قند زیاد و فیبر محلول اندکی دارند.
پاستای آماده
دیگر مواد فرآوری شده همچون پاستای آماده نیز تاثیر منفی بر سیستم ایمنی بدن دارند. خوراکی‌های کنسروی معمولاً مقادیر زیادی نمک، قند، و دیگر افزودنی‌ها دارند.

انتهای پیام/س

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.