سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان خبر داد؛

فشار کره‌ای‌ها به بازار لوازم خانگی ایران/ یک سال تا تکامل صنعت لوازم خانگی فرصت می‌خواهیم

سخنگوی انجمن تولید کنندگان لوازم خانگی گفت: حدود ۸ میلیارد دلار از کشور ما در کره جنوبی مسدود شده و عده‌ای دنبال بهانه می‌گردند تا از طریق واردات لوازم خانگی این پول‌ها را به کشور برگردانند.

غزنوی سخنگوی انجمن تولید کنندگان لوازم خانگی در گفت‌وگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: کالاهای مشابه ایرانی و خارجی را در کشوری مثل هند که ارزان‌ترین قیمت لوازم خانگی را دارد مقایسه کردیم و کالاهای ایرانی قیمت قابل رقابتی با محصولات کره‌ای داشتند. باید توجه داشته باشید که محصولاتی مثل لوازم خانگی با جوایز صادراتی در کشورهای خارجی عرضه می‌شوند و صادرات آن‌ها معاف از مالیات است و همین باعث می‌شود تا محصولات کره‌ای در کشوری مثل هند از خود کره قیمت کم‌تری داشته باشند. با این وجود قیمت ما با قیمت محصولات سایر برندها برابر بود.

او بیان کرد: متأسفانه برخی از برند‌های خارجی در کشور‌های همسایه مثل اربیل عراق و امارت مستقر شدند و به صورت سازمان یافته محصولاتشان را از طریق قاچاق به سمت کشور عرضه می‌کنند. با این شرایط دلیلی برای واردات رسمی و سرمایه گذاری ندارند.  مرز‌های اقتصادی ما رها شده و این موضوع که بار‌ها از آن ضربه خوردیم مورد بی توجهی قرار می‌گیرد. از ۲ مورد از بنادر جنوبی کشور روزانه ۳ هزار ماشین شوتی کالای قاچاق وارد سطح کشور می‌شود. قاچاق فوق‌العاده سهل و آسان شده است. اغلب این کالا‌ها لوازم خانگی هستند چرا که طالب آن‌ها زیاد است.

سخنگوی انجمن تولید کنندگان لوازم خانگی گفت: می‌توانم بگویم تا حدود ۲ ماه پیش ۸۰ درصد بازار دست تولید کنندگان داخلی بود اما امروز قاچاق خیلی بیشتر شده؛ در برخی از کالاها مثل تلویزیون حجم قاچاق بسیار زیاد است و گاهی تا ۴۰ درصد بازار در اختیار محصولات قاچاق قرار دارد اما در لباسشویی و یخچال این میزان کمتر است. محصولات خارجی گاهی قیمتی کمتر از محصولات داخلی دارند و دلیل آن شرایط مطلوب ایجاد شده برای قاچاق است. در دو ماه اخیر و با توجه به شیوه‌های جدید قاچاق لوازم خانگی به کشور شاهد افزایش چشمگیر حضور لوازم خانگی قاچاق در بازار بوده‌ایم.
 
غزنوی گفت: اگر کنترل کالای قاچاق در مرزها برای ما سخت است، اما بازارها در اختیار خودمان قرار دارند و به راحتی می‌تواند آن را کنترل کرد، اما انسجامی برای کنتر آن وجود ندارد. باید بازار را حفاظت کنیم که تولید کننده محصولات خود را عرضه کرده و با افزایش عرضه کیفیت و خدمات محصولات خود را بهبود ببخشد.
 
سخنگوی انجمن تولید کنندگان لوازم خانگی بیان کرد: انحصار زمانی است که شرکتی فعالیت بکند و جلوی رشد شرکت‌های دیگر را بگیرند مثل اتفاقی که در خودروسازی ما افتاده است، اما امروز بیش از هزار و ۵۰۰ تولید کننده لوازم خانگی داریم که تنها ۲۲۰ تولیدکننده یخچال در آن وجود دارد. عده‌ای بر علیه روند تولید در کشور کار می‌کنند و این تفکر را ایجاد می‌کنند که انحصار طلب‌ها جلوی واردات به کشور را گرفته‌اند. ما در بازار کشورمان به میزان کافی رقابت داخلی داریم.
بیشتر بخوانید: 

او بیان کرد: کشوری مثل کره جنوبی که از نظر کیفیت و قیمت به کالای خودش اطمینان دارد، به هیچ وجه اجازه ورود کالا به داخل کشورش را نمی‌دهد تا از حقوق تولید کنندگان خود حفاظت کند. زمانی که رقابت داخلی مناسبی در کشور ایجاد شده است؛ چرا باید اجازه واردات به محصولات سایر کشور‌ها را بدهیم.

غزنوی تشریح کرد: حدود ۸ میلیارد دلار از کشور ما در کره جنوبی مسدود شده و عده‌ای دنبال بهانه می‌گردند تا از طریق واردات لوازم خانگی این پول‌ها را به کشور برگردانند و این بدترین شیوه‌ای است که می‌توان انتخاب کرد. فکر این را نمی‌کنند که باز هم بازار را در اختیار برند‌های خارجی قرار می‌دهند و در صورت بروز هر اختلالی کشور را با مشکلی بزرگ مواجه خواهند کرد. سیاست غرب برای کشور ما سیاست بلاتکلیفی است و سیاست منسجمی برای ما نداشته است پس مشخص نیست ۴ سال دیگر و بعد از انتخابات آمریکا چه شرایطی برای ما ایجاد شود بنا بر این باید از تولید حمایت کنیم تا کشور مصرفی نباشیم و امنیت اقتصادی ما اینقدر پایین نباشد.

سخنگوی انجمن تولید کنندگان لوازم خانگی ادامه داد: اگر در این دو سال تولید کنندگان لوازم خانگی بازار را تامین نمی‌کردند وضعیت نامساعدی برای کشورمان ایجاد می‌شد. خوشبختانه سرمایه گذاری‌های خوبی پیش از این انجام شده بود که با ایجاد شرایط ذکر شده به سرعت به کار گرفته شد.

کره‌ای‌ها برای تولید قطعه به ایران بیایند نه واردات محصول

او با تاکید بر اهمیت حفظ حقوق تولید کنندگان و جلوگیری از واردات محصول کامل گفت: برند‌های خارجی راه بازی برای ورود به کشور ما دارند، اما نه برای واردات محصول تمام شده بلکه باید در کشور ما برای تولید قطعات سرمایه گذاری کنند. تمام تولید کنندگان لوازم خانگی تولیداتی دارند که هم ما می‌توانیم در کشورمان استفاده کنیم و هم می‌تواند از کشور ما به کشور‌هایی مثل مصر، ترکیه، پاکستان و ... صادر شود.

غزنوی تولید محصول برندهای خارجی در ایران را غیر اقتصادی دانست و گفت: تولید محصول کامل توسط برندهای خارجی هیچ گاه در ایران به صرفه نخواهد بود؛ پس هیچ گاه به سمت سرمایه گذاری در ایران حرکت نخواهند کرد اما ایران می‌تواند یک هاب تولید قطعه در دنیا باشد، اما این کارخانه‌های در ایران سرمایه گذاری نخواهند کرد. امروز امکان صادرات کالای کامل برای این برند‌ها از ایران وجود ندارد و بهترین شرایط آن است که قطعاتی که به تکنولوژی نیاز دارند در ایران تولید کنند.

سخنگوی انجمن تولید کنندگان لوازم خانگی بیان کرد: موضوع ما نه مالی، که مباحث مربوط به تکنولوژی است. هم تولید کنندگان داخلی ما از آن‌ها خرید خواهند کرد و هم به کشور‌های دیگر صادر خواهند کرد. این دو برند تنها می‌خواهند محصول کامل را وارد کشور کرده و با هر اتفاقی از بازار ایران خارج شوند. ما باید بازار را از کالای داخلی اشباع کنیم تا بعد از آن به سمت صادرات حرکت کنیم. ما باید با صادرات به سمت رقابت با برند‌های جهانی حرکت کنیم و نه از طریق واردات.

او با تاکید بر اینکه به جای واردات باید با صادرات در بازارهای جهانی رقابت کنیم، تصریح کرد: تولید کننده ما باید از نظر کیفی و قیمتی به قدری ارتقاء پیدا کند که در کنار محصولات و برند‌های جهانی قرار بگیرد. اگر بتوانیم بازار را از کالای قاچاق خالی کنیم تا پایان سال به بازار‌های صادراتی دست پیدا خواهیم کرد اما اگر سهم بازار را از دست بدهیم و بازار به دست کالای قاچاق بیفتد شرایط به سرعت از آنچه که وجود دارد بدتر خواهد شد.

یک قدم تا تکامل لوازم خانگی

غزنوی گفت: ما ۲ سال از فرآیندی را که در نظر گرفته بودیم، گذراندیم و به تولید انبوه می‌رسیم‌. ما مقیاس اقتصادی را درک کردیم و اگر یک سال دیگر این شرایط را حفظ کنیم، پایان امسال آغاز صادرات ما خواهد بود. ما نیاز به حمایت ۵ ساله داریم که اگر اتفاق بیفتد طعم شیرین صادرات را می چشیم و ارزآوری انبوه برای کشور فراهم می‌شود. در این یک سال اگر بی توجه به تولید باشیم هر آنچه را که در دو سال گذشته به دست آورده‌ام، از دست خواهیم داد.

سخنگوی انجمن تولید کنندگان لوازم خانگی تاکید کرد: با توجه به رقابت خوبی که بین تولید کنندگان داخلی شکل گرفته است؛ اگر تنها یک سال دیگر از تولید لوازم خانگی در کشور حمایت شود و سهم بازار را برای محصولات تولید داخل حفظ کنیم، بدون شک تولید ما به سطحی خواهد رسید که می‌توانیم به جای واردات محصولات خارجی از طریق صادرات و حضور در بازارهای جهانی با برندهای خارجی رقابت کنیم.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۰
در انتظار بررسی: ۰
خوزستان
۱۹:۲۷ ۲۰ تير ۱۴۰۰
پس اون وقت اون سازمان حمایت از مصرف کننده کجاست متاسفانه تولید کنندگان داخلی خیلی گرون میفروشن .خب مردم هم حق انتخاب دارن مثل ماشین ایرانی یا خارجی اونها باید کیفیتشون رو بالا ببرن این مردمن که انتخاب میکنن نه تولید کننده ها
ناشناس
۱۶:۵۳ ۲۰ تير ۱۴۰۰
اون جنس هایی که ما میخریم برای مثال تلویزیون سامسونگ یا الجی یا ... امکانات، کیفیت و ... نسبت به جنس ایرانی بهتر هست.
ناشناس
۱۳:۵۱ ۲۰ تير ۱۴۰۰
من عاشق اجناس اروپایی و کره ای هستم. از جنس چینی متنفرم.
سید
۱۳:۲۶ ۲۰ تير ۱۴۰۰
ما از خدامونه جنس ایرانی و با کیفیت بخریم
ولی متاسفانه تولید کننده های ما از نبودن رقیب توی بازار سوء استفاده کردن و می کنند و جنس ها رو با قیمت نجومی عرضه می کنن
خود من میخواستم یک ماشین لباسشویی بخرم و رفتم بازار قیمت جنس ایرانی 13 میلیون و پانصد بود و بهترین مدل ال جی با بهترین کیفیت 12 تومن
خب مگه عقلم کمه که برم جنس با کیفیت کمتر و گرونتر بخرم مگه نه اینه که جنسی که داخل تولید میشه هزینه های گمرکی و هزارتا خرج دیگه نداره و قاعدتا باید خیلی از جنس خارجی ارزونتر باشه؟

تولید کننده های ما بی انصافن و همیشه سوء استفاده گر
تا وقتی که همین روال بازار باشه کسی رغبت به خرید جنس ایرانی نداره
ناشناس
۱۶:۳۱ ۲۰ تير ۱۴۰۰
احسنت ب شما
313
۲۱:۱۳ ۲۱ تير ۱۴۰۰
شما از خداته جنس ارزون بخری....... ایرانی بودن یا نبودنش برات زیاد فرق نداره. وگرنه اگه رفتی جنس کشور خودت رو هرچند اگر یه کم گرونتر هم بود خریدی مردی....
ناشناس
۱۳:۱۳ ۲۰ تير ۱۴۰۰
مرزها رها نشده خود آقایان دارن تجارت می کنن.ضمنا کسایی که می تونن قاچاق وارد کنن اسلحه و مواد هم میتونن وارد کنن پس امنیت در مرزها صفر است نه صد.
شاید هم با همکاری نیروهای خودی قاچاق انجام می شود.بالاخره اونها هم خرج دارن.
محمد
۱۰:۴۹ ۲۰ تير ۱۴۰۰
با سلام ‌‌‌‌‌‌‌‌‌ تولید داخل به چه قیمت به قیمت گران فروشی به مردم؟ رقابت در جنس خوب و ارزان خوب است نه جنس بی کیفیت و گران شرکت‌ها این مدت فقط به فکر خودشان بودند به فکر جوان بیچاره که تازه می‌خواهد ازدواج کند که نیستند....
ناشناس
۱۰:۳۲ ۲۰ تير ۱۴۰۰
علت اصلی افزایش لوازم خانگی قاچاق در ایران این است که تولید کننده گان داخلی لوازم خانگی تولیدی(مونتاژداخلی)خود را با قیمتهای بین المللی وگرانتر از قیمت تمام شده عرضه می کنندبه عبارت دیگر بانام تولید داخل اما به قیمتی بالاتر از قیمت واردات عرضه می کنند وعمدتا کالاهای چینی با نام ایرانی هستندودر دوران تحریم که مردم چاره ای جز خرید این محصولات نداشتند در بازار جولان دادند با خیال اینکه بازار را دست خود گرفته اند در حالی که کیفیت این کالا ها به مراتب پایین وخدمات پس از فروش هم افتضاح است جالب اینکه بااینکه این تولید کننده گان ادعا دارند که کالای ایرانی تولید می کنند اما در مقابل شاهد هستیم قیمتها روزانه وبا نوسان قیمت دلار تغییر می کند گزارش شما کشور هند را مثال زده تصور کنید کدام کشوری حاضر است در حالی که می تواند کالای اورژِنال تولید چین ویا کره را بخرد اونهم با قیمت ارزان بیاد همان کالا را بانام تولید ایران با قیمت گرانتر بخرد این مسخره نیست مثل این می مونه ما بخواهیم پراید تولید داخل رو به کره جنوبی بفروشیم.
ناشناس
۰۸:۵۸ ۲۰ تير ۱۴۰۰
عدم واردات کالای خارجی باعث می شود کالاها چند برابر گران شود. ولی اگر واردات باشد جنس با کیفیت خارجی با قیمت ارزان میخریم.