غزنوی گفت: هم اکنون حدود ۲ میلیارد دلار از ۶ میلیارد دلار ارزش بازار لوازم خانگی کشور در اختیار کالاهای قاچاق قرار دارد.

به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، حمیدرضا غزنوی سخنگوی انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی در برنامه گفت و گوی ۱۸:۳۰ شبکه خبر تصریح کرد: امروز ۱۵۰۰ تولید کننده لوازم خانگی در کشور، برای کسب قسمت بیشتری از گنجایش ۶ میلیارد دلاری بازار در حال رقابت هستند و برای ادامه فعالیت به بازار مناسب نیاز دارند اما بخش زیادی از بازار داخلی در اختیار کالاهای خارجی است.

او ادامه داد: در واقع ۲ میلیارد دلار از این ۶ میلیارد دلار در اختیار کالا‌های قاچاق است که با وجود ممنوعیت واردات لوازم خانگی اما شاهد ورود حجم بالایی از کالاها به صورت قاچاق هستیم.

سخنگوی انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی ضمن تایید رشد ۷۸ درصدی تولید لوازم خانگی، گفت: بعد از یک وقفه دو تا سه ماهه از خروج تولید کنندگان خارجی، تولید کنندگان داخلی توانستند جای خالی آنان را پر کنند و بازار کشور را در اختیار بگیرند.

او با اشاره به قاچاق سازمان یافته و غیر سازمان یافته افزود: معلوم نیست که چه دستی در کار است که جلوی قاچاق کالای خارجی گرفته نمی‌شود.

این مقام مسئول گفت: مردم ۸۰ درصد نیاز خود را از لوازم خانگی تولید داخل استفاده می‌کنند.

او بیان کرد: در روز‌های تحریم، بیش از دو برابر قبل از تحریم‌ها لوازم خانگی در کشور تولید شده است.

غزنوی گفت: از سال ۹۷ ثبت سفارش برای واردات لوازم خانگی به کشور ممنوع شد در حالی که شاهد هستیم ترخیص ۴۲۸ کانتینر از یک برند معروف لوازم خانگی بلامانع اعلام شده است و بین بانک مرکزی، وزارت صمت و گمرک برای ترخیص این کالاها توافق شده است.

سخنگوی انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی مساعدت قوه قضائیه برای برخورد با ورود قاچاق کالا به کشور  و ترخیص صدها کانتینر لوازم خانگی خارجی را خواستار شد.

ورود صد‌ها کانتینر لوازم خانگی ممنوعه به گمرک

در ادامه برنامه مهراد جمال ارونقی معاون فنی گمرک تصریح کرد: تاکنون ۴۲۸ کانتینر لوازم خانگی آلمانی در گمرک شهید رجایی تمدید ثبت سفارش شده، مراحل مربوط به وزارت صمت را طی کرده و تایید کد منشا ارز را از بانک مرکزی دریافت کرده است.

او ادامه داد : نهایتا پس از مکاتبات فراوان، وزارت صمت تایید دستور ترخیص کالا را صادر و بانک مرکزی هم منشا ارز آن را تایید کرده است و ما هم به عنوان سازمان مجری ناگزیر به ترخیص این کالاها هستیم.

ارونقی گفت: در حال حاضر از نظر مقرراتی مشکلی برای ترخیص این کالاها وجود ندارد و اگر گمرک اقدام به ترخیص کالا نکند صاحب می تواند کالا شکایت کند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار