سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

افزایش اشتیاق دانش‌آموزان برای تحصیل در هنرستان‌ها

رئیس اداره آموزش فنی‌حرفه‌ای و کار و دانش اداره کل آموزش و پرورش استان کرمانشاه با اشاره به افزایشی بودن اشتیاق دانش‌آموزان استان برای تحصیل در هنرستان‌ها، گفت : انتظار داریم امسال ۳۵درصد کلاس نهمی‌ها راهی هنرستان شوند.

به گزارش  گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، حامد شاهینی رئیس اداره آموزش فنی‌حرفه‌ای و کار و دانش اداره کل آموزش و پرورش استان کرمانشاه با اشاره به صدور برگه‌های هدایت تحصیلی دانش آموزان در هفته دوم تیر ماه، گفت : بزودی برگه هدایت تحصیلی دانش‌آموزان کلاس نهمی برای انتخاب رشته از طریق فضای مجازی در دسترس دانش‌آموزان استان قرار خواهد گرفت.

او با بیان اینکه آموزش و پرورش بر اساس یک فرآیند سه ساله در پایه‌های هفتم، هشتم و نهم با در نظر گرفتن معیار‌ها و ملاک‌های مختلف از جمله سوابق تحصیلی و برگزاری آزمون‌های متعدد استعداد تحصیلی و مشاوره ای، با لحاظ کردن نظرات خود دانش آموز، اولیا، مدیر و معلمان بهترین شاخه و رشته برای ادامه تحصیل را در برگه هدایت تحصیلی به دانش آموزان معرفی می‌کند، گفت : با توجه به ارزیابی صورت گرفته در روند صدور برگه هدایت تحصیلی، بهترین رشته برای ادامه تحصیل یک دانش‌آموز همان رشته یا شاخه‌ای است که در برگه هدایت تحصیلی دانش‌آموز به عنوان اولویت اول درج شده است.

رئیس اداره آموزش فنی‌حرفه‌ای و کار و دانش اداره کل آموزش و پرورش استان کرمانشاه اشاره‌ای هم به تمایل کم دانش‌آموزان و خانواده‌های آن‌ها برای ادامه تحصیل در رشته‌های فنی و حرفه‌ای و کار و دانش در ادوار گذشته داشت و افزود: با وجود تلاش‌های صورت گرفته برای تغییر نگرش دانش‌آموزان و خانواده‌های آن‌ها و همچنین نگاه کلان آموزشی و حاکمیت و همچنین روند حرکتی جهان به سمت مهارت آموزی، متاسفانه در استان ما هنوز هم آمار گرایش دانش‌آموزان به رشته‌های نظری بالا است.

شاهینی ادامه داد: در حالی که میزان گرایش دانش آموزان به رشته‌های فنی حرفه‌ای و کار و دانش در مقایسه با سال‌های گذشته بیشتر شده، اما هنوز هم آمار گرایش به این رشته‌ها با استاندارد‌ها فاصله دارد.

شاهینی گفت: سال۱۳۹۶ میزان گرایش دانش‌آموزان کلاس نهمی استان کرمانشاه به رشته‌های مهارتی حدود ۲۶ درصد کل دانش‌آموزان این پایه بود که این میزان سال گذشته به ۳۰.۳۴ درصد رسید و انتظار داریم امسال به ۳۵ درصد برسد، هرچند هنوز از میانگین گرایش دانش‌آموزان کشور به رشته‌های مهارتی که ۵۰.۳۵ درصد است، فاصله داریم.

شاهینی با اشاره به نیاز جامعه به رشته‌های مهارتی، گفت: امروز دنیا به سمت آموزش‌های مهارتی سمت و سو گرفته، به نحوی که سازمان یونسکو هم به کشور‌های مختلف به ویژه کشور‌های در حال توسعه برای سمت و سو دادن آموزش‌ها به سمت آموزش‌های مهارتی توصیه کرده است.

او سپس با توصیه به دانش آموزان کلاس نهمی برای انتخاب رشته بر مبنای توانایی و استعدادهایشان، از اولیا در خواست کرد: اجازه بدهند دانش آموزان بر اساس برگه هدایت تحصیلی و توانایی خود اقدام به انتخاب رشته کنند و هیچگاه آن‌ها را تحت فشار نگذارند.

او افزود: اگر انتخاب رشته دانش‌آموزان بر اساس آگاهی و علاقه صورت گیرد، دانش آموز در ادامه زندگی تحصیلی و شغلی و... خود موفق خواهد بود، در غیر اینصورت یک تصمیم نادرست می‌تواند خسارت زیادی را به سیستم آموزشی و جامعه و خود شخص وارد آورد .

انتهای پیام/د

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.