سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان گزارش می دهد؛

از خرید مرغ با کارت ملی تا مشکلات سامانه رهتاب

خرید مرغ با کارت ملی و از طریق سامانه رهتاب مشکلاتی را برای خریداران و فروشندگان مرغ در اصفهان ایجاد کرده است.

به گزارش  خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان ، "اصفهانی ها تنها هفته‌ای شش کیلوگرم و فقط با کارت ملی می‌توانند مرغ خریداری کنند" این خبری است که این روز‌ها در اصفهان حرف و حدیث‌های فراوانی را به پا کرده است.

گویا فقط این قانون در خصوص شهروندان اصفهانی انجام می‌شود و همین باعث شده تا واکنش‌های متفاوتی نسبت به این موضوع در فضای مجازی و واقعی ایجاد شود و این در حالی است که طبق گفته مسئولان استان اصفهان با کمبود تولید مرغ و جوجه ریزی مواجه نیست.

هر چند که رئیس اتحادیه فروشندگان گوشت سفید استان اصفهان در این خصوص حاضر به مصاحبه نشد و مسئولان اداره صمت و جهادکشاورزی را برای پاسخگویی ارجح دانست، اما طبق مشاهدات میدانی خبرنگار ما، خرید مرغ با سامانه رهتاب مشکلاتی را برای فروشندگان مرغ در اصفهان ایجاد کرده است.


مشکلات دردسرساز سامانه رهتاب برای فروشندگان

یکی از فروشندگان مرغ  در بازار اصفهان، در رابطه با مشکلات سامانه رهتاب گفت: در حال حاضر فروش مرغ با وجود سامانه رهتاب با قیمت ۲۵ هزار و ۹۵۰ تومان به فروش می‌رسد، اما رهتاب بدترین سامانه‌ای است که در بازار وجود دارد، وقتی گزینه فروش را می‌زنیم و کد ملی شخص خریدار وارد می‌کنیم بعد از موجودی فروش ما کم نمی‌کند.

او ادامه داد: موضوع  اتباع خارجی خیلی مورد توجه است که نمی‌توانیم به آن‌ها مرغ بفروشیم و این برای ما بسیار ضرر دارد و هم برای خود آن‌ها بد است پس آن‌ها از کجا می‌توانند مرغ خریداری کنند.

این فروشنده مرغ بیان کرد: اول باید سیستمی درست طراحی کنند بعد با کد ملی به مردم مرغ بفروشند و در طراحی سامانه باید به فکر تمام اقشار جامعه باشند، نه اینکه فقط یه عده از افراد بتوانند مرغ بخورند و در حق مردم ظلم شود. عده‌ای هستند که وقتی آن‌ها می‌گوییم کدملی و شماره موبایل و تاریخ تولد را بدهید ناراحت می‌شوند و گمان می‌کنند که ما برای خودمان می‌خواهیم.

مشکلات فراوان سامانه رهتاب گریبانگیر فروشندگان و خریداران

یکی دیگر از فروشندگان مرغ  در بازار اصفهان در گفتگو با خبرنگار ما گفت: واقعا زشت است که مردم برای دوعدد مرغ کد ملی وارد کنند همچنین خیلی افراد سواد ندارند که در سامانه رهتاب ثبت نام کنند وقتی که ما بخواهیم برای آن‌ها ثبت نام کنیم، دعوا رخ می‌دهد.

او ادامه داد: سامانه رهتاب برای ما فروشندگان هیچ سودی ندارد و با این روند اصلاً هزینه‌های اجاره مغازه و شاگردانمان در نمی‌آید.

این فروشنده مرغ در بازار اصفهان بیان کرد: وقتی که در سامانه رهتاب می‌خواهیم سفارش بار بدهیم تا سقف محدودی از ما قبول می‌کند. فروش ما روزانه  ۵۰۰ کیلو بوده است، اما الان باید روزانه ۲۰۰ کیلو مرغ بفروشیم و سود پایین تری دارد و مهم‌تر از همه روزانه دعوا‌هایی است که در مغازه‌ها رخ می‌دهد. این سامانه  برای مردم نا آشناست و وقت زیادی از هر نفر در خرید مرغ می‌گیرد متاسفانه خیلی از افراد سودجویی هستند که بدون کد ملی در مغازه‌ها مرغ می‌فروشند و برای ما دردسر درست می‌کنند.


ثبت سفارش در سامانه رهتاب محدود نیست

اسماعیل نادری معاون امور بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان در گفتگو با خبرنگار ما در پاسخ به مشکلات فروشندگان مرغ درخصوص محدود بودن سقف سفارش در سامانه رهتاب گفت: ثبت سفارش در سامانه رهتاب محدود نیست فقط یک میزان ورودی مرغ به سامانه داریم که فروشنده می‌تواند براساس این میزان در روز ثبت سفارش انجام دهد.

او ادامه داد: سامانه رهتاب کاملا هوشمند است و اگرمیزان ورودی مرغ زنده در این سامانه زیاد باشد به همان میزان می‌توانند ثبت سفارش داشته باشند در روز‌های اخیر نیز به دلیل کاهش میزان ورودی مرغ زنده به سامانه برخی از افراد نتوانستند سهم اصلی خود را خریداری کنند، اما اگر ورودی مرغ زنده در سامانه به حد معمول برسد مشکل فروشندگان در دریافت سهمیه حل خواهد شد.

معاون امور بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان در خصوص مشکلات بوجود آمده در خرید مرغ توسط اتباع خارجی گفت: اتباع خارجی که دارای شناسه باشند می‌توانند با استفاده از سامانه رهتاب مرغ خریداری کنند، اما اتباع خارجی غیرمجاز نمی‌توانند با استفاده از این سامانه مرغ خریداری کنند چرا که فاقد شناسه مجاز هستند.

مشکلات سامانه رهتاب طبیعی و قابل حل است

نادری در خصوص مشکلات سامانه رهتاب و بروز مشکل در فرآیند خرید مرغ عنوان کرد: وقتی یک سامانه‌ای به تازگی شروع به کار می‌کند تا زمانی که ایرادات خود را برطرف نماید زمان می‌برد، ما می‌پذیریم که احتمالا سامانه با مشکلاتی همراه باشد، اما در حدی آزار دهنده نیست که کل فرآیند فروش را تحت تاثیر قرار دهد.

او افزود: فروشندگان می‌توانند با تماس با شماره ۳۴۰۷۲ مشکلات سامانه رهتاب را مطرح نمایند تا در اسرع وقت توسط نیرو‌ها پشتیبانی به رفع نقایص اقدام شود.

معاون امور بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان بیان کرد: اصفهان جزو معدود استان‌های است که در آن مرغ با نرخ مصوب بازار عرضه می‌شود به همین دلیل با هدف کنترل بازار مقرر شد مصرف کنندگان در هنگام خرید کارت ملی ارائه کنند تا خرید شهروندان در سامانه رهتاب ثبت می شود.

او ادامه داد: هر فرد با ارائه کارت ملی می تواند هفته ای ۶ کیلوگرم مرغ بخرد و با توجه به ثبت در سیستم بیش از سهمیه امکان خریداری وجود ندارد.
 

قطع سهمیه فروشگاه‌هایی که مرغ را از سامانه رهتاب خریداری نمی‌کنند

معاون امور بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان بیان کرد: فروشگاه‌های مرغ تنها از طریق سامانه رهتاب می توانند مرغ خریداری کنند و فروشندگان متخلف که گران فروشی می‌کنند، سهمیه مرغ آن‌ها قطع می شود و دیگر امکان دسترسی به سامانه رهتاب و ثبت سفارش ندارند.

نادری خاطرنشان کرد: در گشت و بازرسی‌های یک هفته اخیر دسترسی بیش از ۱۰ واحد خرده فروشی مرغ متخلف به سامانه رهتاب قطع شد، فروشندگان باید مرغ را به نرخ مصوب ستاد تنظیم بازار استان بفروشند و اگر کشتارگاه یا توزیع کننده نیز در این زمینه تخلف می کند، فوری به پشتیبانی سامانه رهتاب یا با شمارهگیری ۱۲۴ بازرسی سازمان صمت، تخلفات را گزارش کنند تا با آن‌ها برخورد شود.

فروش مرغ با کارت ملی با هدف جلوگیری از چندگانگی قیمت

حسن ایراندوست، معاون جهاد کشاورزی استان اصفهان در گفتگو با خبرنگار ما در خصوص مشکلات ایجاد شده در سامانه رهتاب گفت: ما در جهاد کشاورزی مسئولیت تولید و تامین مرغ تا کشتارگاه را برعهده داریم از کشتارگاه تا رسیدن مرغ به دست مصرف کننده با اداره صنعت، معدن و تجارت است.

او ادامه داد: از نظر تأمین مرغ هیچ مشکلی در استان اصفهان وجود ندارد و در سال ۱۴۰۰ جوجه ریزی و کشتار افزایش داشته است، اما کارگروه تنظیم بازار تصمیم گرفته است مرغ را در سامانه رهتاب توزیع کند تا از چندگانگی قیمت و سوداگری در زمینه قطعه بندی و فروش مرغ با قیمت بالاتر جلوگیری شود.

معاون جهاد کشاورزی استان اصفهان بیان کرد: منظور از ارائه کد ملی این است که با ثبت این کد در سامانه رهتاب افراد می توانند از همه فروشگاهها، مرغ، شکر، برنج یاران‌های یا روغن دریافت کنند از همین رو افراد بالای ۱۸ سال، با ارائه کد ملی خود می توانند در هر هفته شش کیلو مرغ خریداری کنند.

ایراندوست عنوان کرد: بر اساس آمار منتشر شده، هر فرد در یک سال حداکثر ۳۲ کیلوگرم مرغ مصرف می کند، بنابراین سرانه مصرف مرغ در هر ماه دو کیلو و ۷۰۰ گرم خواهد بود، بنابراین صرفاً پدر خانواده با خرید سهمیه هر هفته شش کیلو می تواند بیش از نیاز اعضای خانواده خود را تأمین کند.

او خاطر نشان کرد: مصرف کننده یک بار برای همیشه کد ملی خود را در سامانه رهتاب ثبت کرده و می تواند مرغ مورد نیاز خود را از مرغ فروش در هر نقطه استان دریافت کند، در نهایت مرغ با قیمت مصوب به دست همه مصرف کنندگان در استان می رسد و کسی در این میان سوداگری نخواهد کرد.

معاون جهاد کشاورزی استان اصفهان افزود: ممکن است برخی مرغ فروشی‌ها مرغی که با قیمت مصوب در اختیار گرفته اند، در مراکز غیر مجاز قطعه بندی کرده و با قمیت‌های چندین برابر به مصرف کننده بفروشند، بنابراین این موضوع که مرغ حتماً با شماره ملی به مردم فروخته شود به این دلیل است که مرغ با قیمت مصوب به دست آن‌ها برسد.

ایراندوست تصریح کرد: ارائه مرغ در سامانه رهتاب و با کد ملی به معنای کمبود مرغ در بازار یا محدود کردن میزان مصرف مردم نیست، دلیل این کار فقط جلوگیری از سوداگری و یا قاچاق گوشت مرغ و فراهم کردن امکاناتی برای رسیدن مرغ با قیمت مصوب به مصرف کننده واقعی است.

او اضافه کرد: برای رستورانها، بیمارستانها، سازمان‌های دولتی، صنایع غذایی نیز سهمیه ویژه در نظر گرفته شده است. با اجرای این طرح بازار مرغ تنظیم شده و یارانه تولید گوشت مرغ به دست همه مردم خواهد رسید.

تکذیب توزیع مرغ با کارت ملی در اصفهان/ قیمت جوجه یکروزه بالای ۶ هزار و ۵۰۰ تومان است

همچنین حبیب اسداله نژاد نایب رئیس کانون انجمن‌ صنفی مرغداران گوشتی  با اشاره به اینکه بازار مرغ تغییر چندانی نداشته است، اظهار کرد: با توجه به افزایش نرخ مصوب ذرت، کنجاله سویا، حمل و نقل و دیگر هزینه های تولید، مرغداران خواستار اصلاح قیمت مرغ هستند چرا که نرخ مصوب فعلی بر مبنای نهاده های قبلی است.

او افزود: با افزایش هزینه های تولید، مسئولان ستاد تنظیم بازار باید اقدام به اصلاح نرخ مصوب مرغ یا نهاده های دامی کنند تا تولیدکنندگان‌ متحمل زیان نشوند‌.

اسداله نژاد آمار جوجه ریزی با مجوز و دارای کدرهگیری در خرداد را ۱۱۳ میلیون قطعه اعلام کرد و گفت: با توجه به تلفات و استرس ناشی از شرایط گرما پیش بینی می شود که تولید ۲۰ تا ۲۵ درصد کاهش یابد که امیدواریم بحث نابه سامانی توزیع به موضوع دامن نزند.

نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی ادامه داد: هم اکنون اظهار نظر دقیقی راجع به آینده تولید نمی توان داشت چرا که همه چیز به شرایط تولید بستگی دارد.

او قیمت کنونی هر قطعه جوجه یکروزه را بالای ۶ هزار و ۵۰۰ تومان اعلام کرد و گفت: گرچه شرایط عرضه جوجه نسبت به قبل تسهیل شده است، اما همچنان بالاتر از نرخ مصوب می شود که این امر در افزایش قیمت تمام شده تولید تاثیر بسزایی دارد.

نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی با اشاره به اینکه بارگیری نهاده دامی همچنان با تاخیر در حال انجام است، گفت: در حال حاضر اکثر واحدهای مرغداری به رغم جوجه ریزی و خرید نهاده در هفته های اخیر، هنوز ذرت و کنجاله خریداری شده بدستشان نرسیده که با این وجود ناچار به تامین نهاده از بازار آزاد هستند.

او  با تاکید بر مدیریت بازار نهاده های تولید بیان کرد: با توجه به تاخیر در بارگیری نهاده و تامین از بازار آزاد، قیمت در بازار سیاه افزایش معناداری داشته است.

به گفته اسداله نژاد  افزایش نرخ مصوب ذرت، کنجاله سویا و حمل و نقل، ریزمغذی، دارو و جوجه یکروزه انتظار می‌رود که هر چه سریع‌تر قیمت مصوب اصلاح شود چرا که هم اکنون مرغداران در فروش هر کیلو مرغ ۲ هزار و ۴۰۰ تومان زیان می‌کنند که استمرار این روند به زیان تولید تمام می‌شود.

او عرضه مرغ با نرخ بالا را ناشی از سودجویی دلالان دانست و گفت: گرچه برخی واحدهای مرغداری یک هزار تا یک هزار و ۵۰۰ تومان مرغ زنده را بالاتر از نرخ مصوب عرضه می کنند، اما این موضوع دلیل نمی شود که مرغ با قیمت های فعلی در بازار عرضه شود چرا که با این وجود حداکثر هر کیلو مرغ با نرخ ۲۶ هزار تومان باید عرضه شود.

این مقام مسئول درباره آینده بازار مرغ ادامه داد: بازار مرغ به سیاست جدید دولت بستگی دارد، هر چند مرغداران انتظار دارند تا در فرصت باقی مانده، چالش ها را مرتفع کند.

نایب رئیس کانون انجمن‌صنفی مرغداران گوشتی با اشاره به آخرین‌جزئیات توزیع مرغ با کارت ملی در استان اصفهان بیان کرد: گرچه خبرهایی مبنی بر توزیع مرغ با کارت ملی منتشر شده، اما معاون صمت استان اصفهان این موضوع را تکذیب کرده است.

اسداله نژاد در پایان با اشاره به اینکه توزیع مرغ به ازای هر کارت ملی ۶ کیلو در هفته اساس و منطقی ندارد، تصریح کرد: با توجه به سرانه مصرف توزیع مرغ به ازای هر کارت ملی ۶ کیلو توجیه ندارد که خوشبختانه این‌موضوع تکذیب شد، هر چند در خصوص خبرهای اخیر منبع موثقی وجود نداشت.

به گفته مسئولان بیش از هزار فروشگاه توزیع مرغ در شهرستان اصفهان وجود دارد که نهاد‌های نظارتی برای هر واحد از آن‌ها مأموری در نظر گرفته تا بر فروش مرغ با قیمت مصوب نظارت کنند حال باید دید راهکار فروش مرغ در سامانه رهتاب موجب جلوگیری از نوسانات قیمت مرغ خواهد شد یا خیر...

گزارش از سپیده صالحی

انتهای پیام/ی

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۵:۱۸ ۰۹ مرداد ۱۴۰۰
مرغیها کد ملی ملت رو یادداشت میکنن و میزنن سیستم رهتاب و بعد همون رو بازار آزاد میفروشن. اونوبنده خدا که کد ملیش استفاده شده هیچی گیرش نمیاد این انصاف نیست. لطفا درست اجرا کنین
محمد
۱۵:۱۵ ۰۹ مرداد ۱۴۰۰
پس از ثبت نام و دریافت یک مرحله مرغ متاسفانه شماره ملی بنده را یادداشت کرده اند و سهمیه را دریافت میکنند! چون مرغ فروشیها کارت ملی نمیخوان بلکه کد ملی فقط میخوان و هرکس میتونه با کد ملی دیگران کلی مرغ دولتی بخره و آزاد بفروشه و حتی خود مرغی ها میتوانند تخلف کنند. لطفا این روش را عوض کنید چون مردم دارن کد ملی میدزدند