سایر زبان ها

صفحه نخست

انتخابات

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آشنایی با اصول صحیح تغذیه در تابستان‌

با اصول صحیح مصرف تغذیه در فصل تابستان آشنا شوید.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، عنایت الله کلیج مدیر گروه تغذیه و بهبود جامعه مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری گفت: در فصل تابستان باید از مصرف غذا‌های سنگین مثل آبگوشت، کله‌پاچه، حلیم، فسنجان و کباب‌ها پرهیز کرد.

او افزود: مصرف کاهو کاهنده حرارت و تعدیل کننده خشکی بدن است و موجب کاهش تشنگی و التهاب ناشی از گرمای هوا می‌شود؛ مصرف آن به همراه سکنجبین نعنا یکی از بهترین راه‌های غلبه بر تشنگی در روزهای گرم است.


بیشتر بخوانید


کلیج اضافه کرد: در مصرف ادویه‌های تند مثل فلفل، زنجبیل، دارچین، زعفران و یا سس‌های تند، سبزیجات تند مثل سیر و پیاز در فصل تابستان باید جوانب و احتیاط را رعایت کرد.

او اظهار داشت: مصرف گوشت قرمز در فصل تابستان در سبد غذایی خانوار‌ها باید کمتر شود و به جای آن ماهی و مرغ با داشتن مزاج سرد و به شرط آنکه با ادویه‌های شور و تند ترکیب نشده باشد توصیه می‌شود.

کلیج تصریح کرد: مغز‌های آجیلی شور، به علت گرم بودن توصیه نمی‌شود و در این گروه مصرف بادام و فندوق در حد مایین توصیه می‌شود.

او گفت: در این فصل، از مصرف فسنجان به علت دارا بودن گردو و همچنین حلوا ارده به علت دارا بودن کنجد که طبع بسیار گرمی دارد باید اجتناب شود.

کلیج بیان کرد: آب‌دوغ خیار، ماست و خیار، نان و پنیر و خیار و ماست و اسفناج از جمله بهترین غذا‌های حاضری مورد استفاده در فصل تابستان است.

او افزود: اگرچه مصرف نوشیدنی‌های سرد بسیار لذت بخش است، اما این عمل باعث توقف هضم و کند کردن سوخت و ساز بدن و تشکیل سموم داخلی در بدن می‌شود.

کلیج اضافه کرد: میوه‌های تابستانی مثل هندوانه، طالبی، گرمک، هلو، آلبالو، گوجه، خیار و انبه موجب کاهش حرارت بدن در فصل تابستان می‌شود و مصرف آن توصیه می‌شود.

او اظهار داشت: همچنین عرق بیدمشک و کاسنی به علت دارا بودن طبع سرد موجب خنک شدن بدن می‌شود.

کلیج ادامه داد: در فصل تابستان مصرف میوه و سبزیجات توصیه و کشمش، انواع شکلات و خشکبار و شیرینی موجب افزایش حرارت بدن و تشنگی می‌شود.

انتهای پیام/ع

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.