دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر:

افزایش مواد مخدر در همسایگی ایران با حمایت کشور‌های فرامنطقه‌ای صورت می‌گیرد

مومنی گفت: ایران علیرغم تحریم‌ها، شرایط کرونایی و افزایش تولید مواد مخدر در کشور‌های همسایه، سالی بی‌سابقه در مبارزه با مواد مخدر داشته است.

به گزارش خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، سردار اسکندر مومنی در نشست خبری که امروز به مناسبت بزرگداشت سالروز جهانی مبارزه با مواد مخدر برگزار کرد گفت: علیرغم تصویب سه کنوانسیون بین‌المللی و چندین پروتکل الحاقی و همچنین وجود پنج نهاد اصلی و بیش از ده نهاد فرعی در مبارزه با مواد مخدر در سطح بین المللی، اما متاسفانه شاهد دو مولفه‌ی نگران کننده‌ی افزایش فزاینده‌ی عرضه و تولید مواد مخدر در سطح جامعه و دوم افزایش فزاینده‌ی مصرف مواد مخدر هستیم به گونه‌ای که در ۱۳ سال گذشته بیش از ۲۹ درصد، مصرف مواد مخدر در سطح جهان افزایش پیدا کرده است.

وی ادامه داد: این زنگ خطر بسیار جدی است و باید روش و شیوه‌های جدیدی را در جامعه بین‌المللی در پیش بگیریم. تولید مواد مخدر و مخرب‌هایی مانند شیشه در همسایگی جمهوری اسلامی ایران افزایش داشته است که این افزایش با حمایت‌های کشور‌های فرامنطقه‌ای مستقر در منطقه صورت میگیرد. اما جمهوری اسلامی ایران به عنوان پرچمدار مبارزه با مواد مخدر در سطح دنیا علیرغم افزایش فزاینده تولید در کشور همسایه و تحریم‌های ظالمانه‌ی آمریکا و شرایط کرونایی، سالی بی‌سابقه را در عرصه‌ی مبارزه با مواد مخدر در دنیا داشته است به گونه‌ای که سال ۱۳۹۹ یک‌سال ویژه‌ای بود.

مومنی گفت: پارسال حدود ۱۲۰۰ تن مواد مخدر کشف شد. یعنی قدرت کشف جمهوری اسلامی ایران در سال‌های اخیر به دو برابر افزایش پیدا کرده است. این آمار‌ها ناشی از تلاش مجاهدانه‌ی فراوان است. بیش از ۹۰ درصد تریاک جهان، بیش از ۷۰ درصد مورفین جهان، و بیش از ۲۰ درصد هروئین جهان توسط جمهوری اسلامی ایران به تنهایی گرفته شد.

مومنی ضمن تقدیر از دستگاه‌های مقابله‌ای و نیروی انتظامی گفت: در سال ۹۹ جمهوری اسلامی ایران ۹ شهید و ده‌ها جانباز و مجروح در این راه تقدیم کرد. چالش بزرگ جهان امروز در حوزه‌ی مبارزه با مواد مخدر، عدم توانمندی، یکپارچگی و اجرای مسئولیت مشترک توسط همه کشور‌ها است. طبق تمام مقررات و قوانین تدوین شده در مجامع بین‌المللی، جمهوری اسلامی ایران پایبند به تمام قوانین و مقررات کنوانسیون‌های بین‌المللی است. اما بسیاری از کشور‌ها که توانمندی بالایی دارند، به اصل مسئولیت مشترک پایبند نیستند و نه تنها کمکی نمی‌کنند بلکه در بسیاری از مواقع خودشان ترویج دهنده و تقویت کننده‌ی کشت و تولید مواد مخدر هستند.

دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر بیان کرد: جمهوری اسلامی ایران رویکرد متوازن و هماهنگی را بر اساس تعالیم اسلامی و دینی با تعهدات بین المللی انجام داده است. نه تنها در حوزه‌ی مقابله و مبارزه بلکه در عرصه‌ی کاهش تقاضا و پیشگیری، طرح یاری‌گران زندگی را به تصویب رسانده ایم که غیر از دستگاه‌های دولتی، همه‌ی مردم و همه‌ی بخش‌های مختلف و گروه‌های مرجع پای کار می‌آیند و از این اتفاق شوم پیشگیری می‌کنند.

وی درمورد طرح یاریگران زندگی توضیح داد: این طرح در بیش از ۴۰ هزار مدرسه به اجرا گذاشته شده و بیش از ۸ میلیون دانش آموز تحت پوشش این طرح قرار گرفتند؛ بنابراین مقابله، پیشگیری، درمان، آشناسازی و توانمندسازی در اولویت جمهوری اسلامی ایران قرار گرفت.

مومنی گفت: در حوزه درمان و کاهش آسیب، در ماه جاری خط تولید داروی بوپرنورفین توسط دانشمندان جوان و شرکت‌های دانش بنیان افتتاح شد که بدون تردید یک نقطه عطفی در دوره درمان و کاهش آسیب  خواهد بود و همچنین یک داروی گیاهی به نام دتوکسین وارد چرخه درمان شده که به زودی وارد بازار می شود. ۹ هزار مرکز درمانی در کشورفعالیت دارند و بیش از ۱ میلیون و ۴۰۰ هزار معتاد در سال ۹۹ تحت پوشش قرار گرفتند. همچنین در جهت اجتماعی شدن مواد مخدر حدود ۳ هزار سازمان مردم نهاد در جمهوری اسلامی ایران در حال فعالیت هستند که در این سال‌های اخیر ارتقا قابل توجهی نیز در این زمینه داشته است.

وی در پایان بیان کرد: برای سال ۱۴۰۰ نیز سند تحول راهبردی تدوین شده که انشالله امروز رونمایی خواهد شد. هماهنگی و اقدام متناسب همه دولت‌ها و دولت‌هایی که سهم بزرگی در این زمینه دارند مهم است. تا زمانی که دولت‌ها و آن‌هایی که توانایی دارند وارد این عرصه نشوند و به مبارزه با این پدیده کمک نکنند بدون تردید دود این کوتاهی به چشم خودشان می‌رود و راهش این است که تمام کشور‌ها همانند جمهوری اسلامی ایران قاطعانه، صادقانه و مبتنی بر تعهدات و مسئولیت بین‌المللی وظیفه‌شان را در این راستا انجام دهند.


بیشتر بخوانید:


انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.