سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تفاوت ریشه ای در زندگی مشترک

زن و شوهر برای داشتن یک زندگی مشترک موفق و خوب باید تفاوت‌های یکدیگر را بپذیرند.

افسانه صمدزاده روانشناس، در گفت وگو با خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اختلاف در خلق و خو به عنوان یکی از تفاوت‌ها در زندگی مشترک، اظهار کرد: بعضی از افراد دارای ویژگی های عصبانی، خشن، متکبر بودن هستند.این در حالی است که  عده ای دیگر، روحیه‌ای گرم، خوش برخورد، متواضع و مردم دوست دارند و همین  دو ویژگی در کنار یکدیگر است که باعث تفاوت در زندگی می‌شود.

وی بیان کرد: هنگامی که یک فرد برون گرا با یک فرد درون گرا ازدواج می‌کند به دلیل تفاوت در تیپ شخصیتی، ممکن است دچار اختلافات زیادی شوند.

این روانشناس تصریح کرد: اختلاف در دیدگاه هم می‌تواند عامل دیگری از این نوع اختلافات باشد. به عنوان مثال؛ اگر یک فرد منفی گرا با فرد مثبت اندیش ازدواج کند ممکن است به مشکلات جدی بخورند؛ بنابراین قبل از ازدواج، دیدگاه طرف مقابل درباره زندگی راباید دانست.

وی تصریح کرد: اختلاف در سلیقه‌ها و آرزوها، اختلاف در حوزه معنوی، اختلاف سنی، اختلاف زیاد در بهره هوشی و میزان تحصیلات و اختلاف طبقاتی هم می‌تواند زمینه‌ی اختلافات و بروز خیانت و جدایی شود.

صمدزاده گفت: از همان دوران آشنایی و نامزدی باید این تفاوت‌ها توسط زوجین مورد برسی قرار گیرد. چرا که ندانستن این اختلاف‌ها می‌تواند مشکلات جدی را پس از ازدواج به وجود آورد.


بیشتر بخوانید


وی تصریح کرد: تغییر دادن همسر امر آسانی نیست. به علاوه نمی‌توان فردی که علاقه به تغییر ندارد را مجبور کرد. همچنین ممکن است بعضی از رفتار‌ها ریشه در کودکی، تربیت خانواده و زمینه‌های فرهنگی فرد داشته باشد که به راحتی قابل تغییر نیست.

این روانشناس درباره چگونگی پذیرفتن این تفاوت‌ها گفت: بر روی نقاط مشترک تمرکز کنید. همه‌ی زوجین در دنیا تعدادی نقاط مشترک و تعدادی اختلاف نظر دارند. پذیرش این موضوع به شما کمک می‌کند تا تفاوت‌ها را بپذیرید. به جای تمرکز برروی اختلاف نظر‌ها و تفاوت‌ها، وقت خود را بر روی تفاهم‌ها بگذارید. در این حالت می‌توانید رابطه‌ای پایدارتر و مناسب‌تر را با همسرتان ایجاد کنید.

وی در ادامه گفت: مقایسه کردن روابط می‌تواند تاثیرات عمیقی بر روی زندگی مشترک بگذارد. تنها سعی کنید وضعیت کنونی خود را با گذشته مقایسه و کیفیت رابطه خود را نسبت به گذشته ارزیابی کنید. سعی کنید به جای مقایسه همسرتان، رابطه تان را نسبت به گذشته بهتر کنید.

صمدزاده در آخر گفت: هنگامی که اهداف مشخص داسته باشید برای رسیدن به آن‌ها تلاش می‌کنید و تمرکز خود را در مسیر رسیدن به برنامه هایتان صرف می‌نمایید. ممکن است افراد هدفمند، مقایسه‌های آسیب زا انجام دهند، اما تعداد این مقایسه‌ها بسیار کمتر است. هرچه اهداف مشخص‌تر و جدی‌تر داشته باشید، حواشی کمتری خواهید داشت و مقایسه‌های کمتری انجام می‌دهید و کمتر به تفاوت‌های همسرتان فکر می‌کنید؛ بنابراین اهدافی را مشخص کنید و در راه رسیدن به آن‌ها گام بردارید.


بیشتر بخوانید

برچسب ها: اختلاف ، زوجین ، خانواده
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.