سعید معین مدیر کل مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین وضعیت مبارزه با ملخ صحرایی اظهار کرد: بنابر آخرین آمار در بیش از ۱۹ هزار هکتار مبارزه با ملخ صحرایی در استانهای جنوبی صورت گرفته است.
او افزود: بنابر پیش بینی سازمان فائو طی ماههای خرداد و تیر این احتمال وجود دارد که قسمتی از جمعیت ملخ صحرایی عربستان در هنگام گذر به هند، در بخشی از مناطق جنوبی متوقف شود.
معین ادامه داد: با توجه به آمادگی لازم در خصوص سم و سم پاش و بررسی شبکههای مراقبت، نگرانی مبنی بر ورود ملخهای صحرایی هنگام رفتن به محل تابستان گذرا نداریم.
این مقام مسئول با بیان اینکه مبارزه علیه ملخ بومی به ۱۵۵ هزار هکتار میرسد، گفت: با استمرار روند مبارزه پیش بینی میشود که سطح مبارزه به ۲۵۰ هزار هکتار برسد.
مدیر کل مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات در پایان درباره آخرین وضعیت تخصیص اعتبارات مبارزه علیه ملخ صحرایی بیان کرد: طی جلسات متعدد با ستاد بحران، موافقت با تخصیص۸۰ میلیارد تومان اعتبار برای مبارزه با ملخ صحرایی تا پایان امسال صورت گرفت که هم اکنون در سازمان مدیریت در حال بررسی است که پس از تصویب، اعتبارات تخصیص داده میشود.
این مقام مسئول از احتمال حمله صحرایی در نیمه دوم سال خبر داد و گفت: با توجه به شرایط بارش در عربستان و شرق آفریقا و فراهم بودن بستر برای این آفت پیش بینی میشود که با استمرار بارش در فصل تابستان، جمعیت ملخ صحرایی در پاییز ۱۰ برابر جمعیت فعلی است که با این وجود حملهای همانند سال ۹۷، جنوب کشور را مورد حمله قرار میدهد؛ بنابراین به لحاظ تجهیزات، امکانات، سازماندهی نیرو و شبکه مراقبت باید آمادگی وجود داشته باشد.
به گفته او، با مساعد بودن شرایط مرتع، ملخهای بومی از مناطق جنگلی تغذیه میکنند، در غیر این صورت به مناطق باغی و زراعی حمله میکند.
معین درباره تاثیر دما بر سیکل زندگی حشره بیان کرد: با افزایش ۱۰ درجهای دما، شرایط برای سیکل زندگی حشره ۱۰۰ درصد فراهم میشود.
او در پایان با بیان اینکه بارندگیهای شبه جزیره عربستان و عمان طی ماههای اخیر در ۱۰۰ سال گذشته بی سابقه بوده است، تصریح کرد: بنابر شعار فائو اگر ۵ درصد احتمال حمله میدهیم، به طور ۱۰۰ درصد در آن منطقه باید آمادگی وجود داشته باشد، در حالی که احتمال در کشور ما از ۵ درصد، ۱۰ درصد و ۲۰ درصد فراتر رفته است، اما تکلیف نهایی، حدود شهریور و مهر مشخص میشود که در نیمه دوم چه اتفاقی رخ میدهد.
انتهای پیام/
ارتش مرعابی و سایر پرندگان
برای نابودی ملخ ها دارند .استفاده کنیم
حتی پرندگان شون را برای کمک به پاکستان برای
نابودی ملخ ها کردند
باید از تجربه دیگر کشورها استفاده کنیم
چی میشه .یاد بگیریم
ارتش مرعابی و عاز برای نابودی ملخ