سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

زباله هایی که بازیافت نشده بلای جان طبیعت می شوند

جمع‌آوری زباله بدون تفکیک و عدم توجه شهرداری‌ها به سایت مدیریت زباله موجب توزیع کیسه‌های نایلونی در طبیعت و در حقیقت ایجاد آلودگی سفید می‌شود.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند، اکبری مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی گفت : روش مناسب برای مدیریت پسماند‌ها و  پاک نگهداشتن زمین این است که همه ما از خودمان شروع کنیم و سعی کنیم زباله کمتری تولید کنیم؛ سعی کنیم بخشی از زباله‌هایی را که می‌شود تفکیک کرد را جدا نگهداری کنیم و به داخل یک نایلون معمولی به صورت جداگانه در کنار سطل زباله بگذاریم و زباله‌های‌تر را داخل همان سطل زباله معمولی خود ذخیره کنیم و وارد سطل شهرداری کنیم؛ این بزرگترین کمکی است که یک شهروند می‌تواند به پاک نگه داشتن زمین انجام دهد.

او افزود: بخشی از مدیریت پسماند مربوط به مردم می‌شد، اما بخشی هم مربوط به متولیان موضوع است. در حوزه‌های شهری شهرداران موظفند پسماندهای عادی را جمع آوری و آن را دفع کنند و در خارج از شهر‌ها در ناحیه روستا‌ها وظیفه دهیاران و در نواحی بین روستا‌ها و شهر‌ها و جاده‌های بین راهی و مجتمع‌ها وظیفه بخشداران است که بر این موضوع مدیریت داشته باشند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی ادامه داد: در حقیقت آن‌ها موظفند این سه گروه پسماند‌ها را جمع‌آوری و در سایت‌های تعریف شده‌ای مدیریت کنند ، بیش از ۴۰ زباله گاه در استان وجود دارد، اما متاسفانه هیچ کدام از این‌ها شرایط قابل قبولی ندارند.

اکبری با بیان اینکه در دو سال گذشته بیش از ۱۰۰ مرتبه پایش این زباله گاه‌ها انجام شده است، بیان کرد: هر زباله گاه ۳ یا ۴ مرتبه پایش شدند و ایراداتشان به متولیان گفته شده، اما متاسفانه فایده‌ای نداشته و خروجی چندانی برای ما نداشته و هنوز شهرداران و یا بعضی دهیاران فقط زباله‌ها را جمع‌آوری می‌کنند و در زباله گاه آن‌ها را رها می‌کنند.

او افزود: این مواد پلاستیکی توسط باد در طبیعت پخش شده و بعضی آتش زده می‌شوند و یا بعضی سگ‌های بلا صاحب و یا پرندگان و حیات وحش به طرف آن‌ها جلب می‌شوند و منشاء هزاران مشکل و بیماری هم برای آن‌ها می‌شود.

اکبری گفت: بر اساس قانون مدیریت پسماند از سال ۱۳۹۲ تمام شهر‌های ما باید به شکل تفکیک شده در مبدا زباله‌ها را جمع آوری می‌کردند ، یعنی وظیفه این گروه‌ها بوده که مردم را آموزش دهند و زیرساخت را فراهم کنند تا زباله‌ها تفکیک شده جمع‌آوری شود و وقتی که این اتفاق افتاد، زباله‌ها تفکیک شده مدیریت می‌شوند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی بیان کرد: اکنون این اتفاق در هیچ نقطه از استان نیفتاده و ما تقریباً زباله تفکیک شده در مبدا در استان نداریم، اما به همین شکل درهم که زباله‌ها به سایت‌ها منتقل می‌شوند هم اگر حداقل داخل تراشه‌هایی قرار می‌گرفتند و روی آن‌ها پوشانده می‌شد حداقل گزینه‌ای بود که معضلات بعدی کمتری داشت، اما متاسفانه زباله‌ها عملاً در سایت زباله گاه تقریباً رهاسازی شده و در طبیعت پخش می‌شوند و همان مسئله‌ای که ما نگرانش هستیم یعنی توزیع کیسه‌های نایلونی در طبیعت و آلودگی سفید اتفاق می‌افتد.

او بیان کرد: اما امسال موضوع جدی‌تر است و سازمان بازرسی استان هم در مسئله مدیریت پسماند‌های عادی ورود کرده و قرار است شهردارانی که به وظایفشان عمل نمی‌کنند و حداقل‌ها را انجام نمی‌دهند به شدت با آن‌ها برخورد شود.

 کبری یادآور شد: باید به جایی برسیم که دغدغه یک شهردار، مدیریت پسماند باشد  و مرتب به سایت زباله سر بزند و عوامل اجرایی را تحت نظارت قرار دهد تا آلودگی کمتری از طریق پسماند وارد طبیعت شود؛ آلودگی‌هایی که بحران سال‌های آینده در کنار خشکسالی خواهد بود.

انتهای پیام/ک

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.