سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

خطر انقراض پلنگ ایرانی قوت گرفت/پرونده یوز‌های ایرانی به جریان افتاد

کلانتری گفت: محیط زیست و عرصه‌های طبیعی سرمایه‌های ملی کشور هستند، بنابراین آحاد مردم در حفاظت از آن نقش دارند.

کیومرث کلانتری معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت از محیط زیست در گفت‌وگو با حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: حفاظت از گونه‌های مختلف جانوری از جمله اصلی‌ترین وظایف سازمان حفاظت محیط زیست است. این سازمان در طول سالیان گذشته تلاش کرده تا بتواند بخشی از این گونه‌های در معرض خطر را حراست کند، از جمله این گونه‌ها می‌توان به یوزپلنگ آسیایی یا یوزپلنگ ایرانی اشاره کرد.

وی افزود: اولویت سازمان حفاظت محیط زیست حفظ گونه در زیستگاه است، اما اگر در جایی به این نتیجه برسیم که گونه‌های جانوری در معرض خطر انقراض هستند، حتما نیازمند مدیریت مداخله‌ای هستیم و باید بتوانیم این گونه‌ها را به صورت تکثیر در اسارت و یا تکثیر در زیستگاه‌های محدود حفظ کنیم و توسعه دهیم تا از انقراض قطعی آن‌ها جلوگیری کنیم و نگذاریم سرنوشت شیر ایرانی و ببر مازندران برای گونه‌های دیگر تکرار شود، لذا در این راستا اقدامات خوبی صورت گرفته است و اولین اقدام درباره گونه‌های در معرض انقراض، برای یوزپلنگ آسیایی انجام شد.

کلانتری در ادامه بیان کرد: در سال‌های گذشته سه فرد یوز در پارک طبیعت پردیسان تهران نگهداری می‌شدند، اما آنجا زیستگاه اصلی شان نبود، به همین دلیل به استان سمنان و زیستگاه زادآور تهران، منتقل شدند تا بتوانیم یوزپلنگ را از خطر انقراض قطعی نجات دهیم.

معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت از محیط زیست درباره وضعیت یوزپلنگ‌ها گفت: اکنون یوزپلنگ‌های در اسارت و یوزپلنگ‌هایی که در طبیعت هستند در وضعیت مناسبی قرار دارند. از ابتدای سال ۹۹ تا امروز در حدود ۵ خانواده یوزپلنگ توسط مردم و محیط بانان مشاهده شدند و این نشان دهنده استعداد زیستگاه‌های موجود برای توسعه و افزایش جمعیت یوزپلنگ‌ها است.

وی افزود: اگرچه در حال حاضر از نظر کمی تعداد یوزیلنگ‌ها چندان زیاد نیست و جمعیت آن‌ها به کمتر از ۵۰ قلاده می‌رسد، اما همین هم برای ما افتخار خیلی بزرگی است چرا که نشان می‌دهند ایران برای گونه‌های جاوری چقدر ارزش قائل است.

کلانتری تصریح کرد: از سوی دیگر برای حفاظت از گونه‌ها باید به حفاظت از زیستگاه‌ها هم بپردازیم، زیرا گونه‌های جانوری و گیاهی نیازمند حفاظت در برابر اقدامات توسعه‌ای هستند و در کل دنیا هم همین طور است. ایران کشوری مستعد و دارای تنوع اقلیمی، اکوسیستمی و زیستی مناسبی است، به همین دلیل سازمان حفاظت محیط زیست حفط زیستگاه‌ها را هدف خود می‌داند و در این راستا تلاش می‌شود که زیستگاه‌های گونه‌های جانوری و گیاهی که بعضا منحصر به فرد و اندومیک هستند، حفظ شوند.

کلانتری با اشاره به اینکه در کشور تا به امروز ۸۲۰۰ گونه گیاهی شناخته و ثبت شده و حدود ۱۳۰۰ گونه جانوری مهره دار شناسایی شده است، افزود: از مجموع ۱۳۰۰ گونه جانوری مهره دار در کشور، حدود ۱۰ درصد گونه‌ها به دلایل مختلف در معرض تهدید هستند. از جمله این موارد می‌توان به تخریب زیستگاه‌ها، شکار غیرقانونی و بی رویه، خشکسالی‌ها، چرای بی رویه دام در عرصه‌ها، کوه خواری و زمین خواری و ... اشاره کرد. در کنار این وضعیت حدود ۱۰ گونه جانوری این سرزمین هم در معرض خطر انقراض قرار دارند و نیازمند مدیریت مداخله‌ای هستند.

وی افزود: به این دلیل سازمان حفاظت از محیط زیست به حفاظت مشارکتی روی آورد و مردم هم خوشبختانه در حفاظت شریک سازمان هستند و ما تمام تلاشمان را برای توانمندی جوامع محلی به کار گرفتیم تا هم آن‌ها را در حفاظت مشارکت دهیم و هم بتوانیم مناطق را به شکلی حفظ کنیم.

کلانتری تصریح کرد: دیدگاه سازمان حفاظت محیط زیست در حفظ مناطق، صرفا حفاظتی نیست، بلکه بر حفظ زیستگاه‌ها با بهره برداری اصولی، پایدار و منطقی تمرکز دارد تا بتوانیم در کنار حفاظت از این مواهب الهی، شاهد بهره برداری پایدار نیز باشیم و در ادامه به نسل‌های بعد واگذار کنیم.

معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت از محیط زیست گفت: حیات وحش، محیط زیست و عرصه‌های طبیعی سرمایه‌های ملی کشور هستند، بنابراین آحاد مردم در حفاظت محیط زیست نقش دارند، چراکه حفظ محیط زیست فقط وظیفه سازمان حفاظت محیط زیست نیست، بلکه همه در برابر محیط زیست مسئولیت شرعی و قانونی دارند.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۷
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۱:۵۶ ۳۱ خرداد ۱۴۰۰
سواد رييس سازمان محيط زيست: سه فرد (بحاي قلاده) يوز ...!
به كجا شكايت بكنيم آخه؟؟!!!
ناشناس
۲۰:۱۹ ۳۱ خرداد ۱۴۰۰
ای بابا
ناشناس
۲۰:۱۷ ۳۱ خرداد ۱۴۰۰
نسل ادم هام داره منقرض میشه بابا چ برس به پلنگ
ناشناس
۱۸:۲۷ ۳۱ خرداد ۱۴۰۰
بابا ما خودمونم داریم منقرض میشیم.
ناشناس
۱۸:۱۷ ۳۱ خرداد ۱۴۰۰
برخورد قاطع
ناشناس
۱۸:۱۶ ۳۱ خرداد ۱۴۰۰
ای وای
مصطفی
۱۵:۵۵ ۳۱ خرداد ۱۴۰۰
33 سالمه فرزند ندارم در خطر انقراض
ناشناس
۱۵:۴۶ ۳۱ خرداد ۱۴۰۰
هیچکس بفکر اتقراض گونه های ارزشمند گیاهی نیست که در جریان کوه خواری و طمع تمام نشدنی بعضی ها نابود میشوند اآنهم گیاهانی که انحصاری ایران هستند و در هیچ نقطه دیگر از جهان وجود ندارند
ناشناس
۱۵:۴۰ ۳۱ خرداد ۱۴۰۰
اطلاع رسانی درست در مدرسه ها و کتاب در مورد محیط زیست آدرس محل تولد ویا محیط زندگی جانوران ندهید تا شکارچیان حمله نکنند
ناشناس
۱۴:۳۰ ۳۱ خرداد ۱۴۰۰
عکس یوزپلنگ گذاشتی ، عکس پلنگ فرق می کند.
ناشناس
۱۳:۴۸ ۳۱ خرداد ۱۴۰۰
بنام خدا
با عرض سلام
خواهشمندم خواهران درحضورمردنامحرم ازجوراب ضخیم بجای جوراب نازک زنانه پانما در رنگ های مختلف استفاده نمایند
باتشکر
التماس دعا
ناشناس
۱۳:۴۱ ۳۱ خرداد ۱۴۰۰
برنامه تشویق جمعیت ایرانیها رو روی یوزها هم آزمایش کردین دارن منقرض میشن وقتی تحصیلکرده ها خونه نشین بشن و پارتی دارها مدیر داستان این میشه
علیرضا
۱۱:۱۵ ۳۱ خرداد ۱۴۰۰
یعنی 85 میلیون ایرانی توان حفاظت از حدود 50 قلاده یوزایرانی را ندارند ؟؟؟ باید یک کار فرهنگی بسیار وسعی شروع شود تا نگهداری از این گونه مهم دغدغه همه مردم شود .
ناشناس
۱۱:۱۱ ۳۱ خرداد ۱۴۰۰
وقتی که از انواع افت کش و علف کش و قطع درختان و کشت هر ساله در دیم زار ها خشک کردن تالاب ها و شکار حیوانات استفاده بي‌رويه از کود های شیمیایی و رها کردن مواد شیمیایی و فاضلاب‌های در رودخانه‌ها و ساخت ویلا ها که باعث ساخت خیابان و جاده میشود تصادف حیوانات کوچک و بزرگ می‌شود تردد خودروها و آدما تو جنگل‌ها و محل زندگی جانوری شده و ایجاد صداهای بلند و............................. میخواهید موجودی غیر ادم تو این زمین خاکی باشد
ناشناس
۱۱:۰۹ ۳۱ خرداد ۱۴۰۰
حالا که روند انقراض آدم‌های ایرانی خیلی وقته با همت وتلاشهای جهادی مسئولان جان بر کف شروع شده، پلنگ ایرانی هم روش. چه اشکالی داره؟؟!!!
محمد
۱۱:۴۲ ۳۱ خرداد ۱۴۰۰
مشکلات کشور مربوط به تلاشهای جهدی نیست بلکه مربوط به مسئولان غربگداست که همه چیز را به سمت نابودی برده اند تلاشهای جهادی را هم مسئولان انجام نداده اند که اگر این گونه کار کره بودند کشور الان گلستان بود تلاشهای جهادی را سپاه و بسیج تا جایی که می توانند انجام می دهند
ناشناس
۱۲:۵۲ ۳۱ خرداد ۱۴۰۰
با تشکر.
ناشناس
۰۹:۵۲ ۳۱ خرداد ۱۴۰۰
به فکر مردم باشید. یوزپلنگ مهمتر از مردمه؟
ناشناس
۱۲:۵۲ ۳۱ خرداد ۱۴۰۰
گونه ایی که منقرض بشه دیگه به وجود نمی آد. باید از این گونه محافظت صورت بگیره
ناشناس
۱۷:۴۴ ۳۱ خرداد ۱۴۰۰
هر گونهء جانوری یا گیاهی بخشی از زنجیرهء جانداران و زندگی است. اکنون یوزپلنگ آسیایی تنها در ایران مانده است و برای همین، چندی است که «یوزپلنگ ایرانی» نامیده می شود. این یکی از داشته های زیبا و باارزش ایران و ایرانی هاست که باید نگهداری و پاسداری شود.
ناشناس
۰۸:۰۸ ۳۱ خرداد ۱۴۰۰
افزايش جمعيت انساني و در پي آن تخريب محيط زيست و تنگ شدن عرصه زندگي حيوانات وحشي، اين سرمايه ملي كشور را كامل ويران مي كند
یارحسین
۰۸:۰۸ ۳۱ خرداد ۱۴۰۰
باسلام
هر قلاده از پلنگ ها ویوز پلنگها در حیات وحش نیاز به یک گله حداقل صدوچهل راسی کل وبز وقوچ ومیش دارد تا بتواند با تعقیب این گله غذای سالیانه خود را شکار کند . واگر این مقدار شکار در قلمرو محیط زیست او وجود نداشته باشد ادامه حیاطش ممکن نیست. مگر بیاید شهر ومن وشما را نوش جان کند..پس زمانی که شکاربرای پلنگ ویوز پلنگ در طبیعت سخت ویا ناممکن باشد از گرسنگی تلف خواهند شد.ونفرین بر انسانهای شکارچی که طبیعت رانابود کردند.چه غیرمجاز وچه مجاز. .
ناشناس
۰۲:۴۹ ۳۱ خرداد ۱۴۰۰
خدا بخیر کنه ، دوباره داستان حیوونای زبون بسته و محیط زیست ،
ناشناس
۰۲:۱۵ ۳۱ خرداد ۱۴۰۰
سلام.یک میلیون اسلحه دادین دست مردم..این اسلحه هارو بگیرین تا نسل هیچ جانوری منقرص نشه....
کریم تهرونی
۰۰:۵۷ ۳۱ خرداد ۱۴۰۰
یعنی ما ایرانی ها نمیتونیم از محیط زیست محافظت کنیم. آخه چرررراااااااااااااااااااااااااااااااااا؟؟؟؟؟؟
ناشناس
۱۲:۵۵ ۳۱ خرداد ۱۴۰۰
۲و۳ تا مشکل هست که باید حل بشه اول محیط بانان که هیچ سلاحی رو حق حمل ندارن باید محیط بان مسلح باشه چون شکارچی که سلاح داره راحت می تونه تهدید کنه محیط بان رو دوم باید برای شکارچیان مجازات سختی رو در نظر بگیرن سوم درست کردن فضایی برای مراقبت از اینها که مشابه به طبیعت باشه
ناشناس
۱۴:۲۸ ۳۱ خرداد ۱۴۰۰
دو راه مهم وجود داره ..اول فرهنگ سازی از مدارس گرفته تا دانشگاه و حتی تلویزیون..دوم گرفتن همه اسلحه های مجاز و غیر مجاز از مردم..اسلحه ای نباشه قطعا کشتن هیچ حیوانی هم در کار نیست..