سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کمبود دانشجویان فنی و حرفه ای در کرمانشاه

رئیس امور توسعه آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و مهارتی و کاربنیان سما گفت : طبق برنامه ششم توسعه باید ۳۰ درصد از دانشجویانمان را دانشجویان رشته‌های فنی و حرفه‌ای تشکیل دهند که اکنون حدود ۱۲ درصد است.

به گزارش گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، سید حاتم مهدوی نور رئیس امور توسعه آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و مهارتی و کاربنیان سما گفت : براساس این مصوبه، از این پس آموزشکده‌های سما تحت پوشش معاونت فنی و حرفه ای، مهارتی و کاربنیان دانشگاه درخواهند آمد.

او گفت : بنابراین آموزشکده‌های سما با نام جدید "دانشکده‌های مهارتی و کارآفرینی" به فعالیت خود ادامه می‌دهند و در واقع به مراکز مهارتی تبدیل خواهند شد و مدارس سما هم کماکان زیرمجموعه سازمان سما خواهند بود.

رئیس امور توسعه آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و مهارتی و کاربنیان سما در تشریح چرایی این تحول در دانشگاه آزاد افزود: دانشگاه مبدا تحول در جامعه است، بنابراین وقتی قرار است که تحولی در جامعه رخ داد، باید از دانشگاه شروع شود.

او افزود: زمانی دانشگاه‌ها تنها دانشگاه‌های آموزش محور بودند، اما پس از مدتی احساس کردند که به تحول نیاز دارند، برای همین به سمت پژوهش محور بودن حرکت کردند. با گذشت زمان دانشگاه‌های پژوهش محور تبدیل به دانشگاه‌های فناورانه شدند و امروزه می‌بینیم که دانشگاه حرفه‌ای و کارآفرین در دستور کار قرار گرفته است.

مهدوی نور ادامه داد: اگر بخواهیم در جامعه کارآفرینی کنیم، نیاز داریم که مهارت‌ها آموزش داده شود، بنابراین باتوجه به این نکته و نیز بیانات مقام معظم رهبری در سال ۱۳۹۰ که روی تربیت نیروی انسانی متخصص ماهر و کارآمد متناسب با نیاز بازار کار تاکید داشتند، این رویکرد را در دستور کار قرار دادیم.

او افزود: طبق برنامه ششم توسعه ۳۰ درصد از دانشجویان کشور باید دانشجویان فنی و حرفه‌ای باشند، اما درحال حاضر این رقم ۱۲ درصد است.

رئیس امور توسعه آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و مهارتی و کاربنیان سما با تاکید براینکه مدارس و دانشگاه‌ها باید محلی برای انواع مهارت آموزی باشند، گفت: در بسیاری از دانشگاه‌های خارجی به اهمیت این مقوله پی برده اند و این مهارت‌ها را به دانشجویانشان آموزش می‌دهند، بنابراین در دانشگاه آزاد اسلامی هم "زیست بوم مهارت آموزی" را طراحی کرده ایم.

او افزود: براین اساس، دانشکده‌های مهارت کارآفرینی را خواهیم داشت که تفاوت آن با دیگر دانشگاه‌ها در این است که در این دانشگاه‌ها آموزش‌های مهارتی و نه نظری ارائه می‌شود و تلاش می‌کنیم دانشجویی تربیت شود که یک فنی کار خوب شود.

مهدوی نور ادامه داد: در این دانشکده ها، دانشجویان تا ۶۰ درصد از آموزش‌های خود را در کارگاه‌ها و در صحنه کار انجام می‌دهند. در کنار آن طرح پویش را نیز داریم که دانشجویان در کارخانه‌ها آموزش‌های مهارتی خود را می‌بینند و گا‌ها جذب همان کارخانه هم می‌شوند.

او شعار دانشگاه آزاد را "هر دانشجو، یک مهارت" دانست و افزود: برنامه ریزی‌هایی کرده ایم تا در هر واحد دانشگاهی سه واحد درسی مهارت و کارآمدی را حتی برای دانشجویان رشته‌های علوم انسانی ارائه دهیم. در این طرح ۳۰ عنوان درس را معرفی کرده ایم که هر واحد بنا به توانایی خود آن درس‌ها را ارائه می‌دهد و دانشجو بنا به علاقه خود آن را انتخاب می‌کند .

انتهای پیام/د

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.