سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آشنایی با بیماری‌های مزمن در مردان‌

شواهد ملی و بین المللی حاکی از آن است که در همه‌گیری ویروس کرونا، خطر‌های مستقیم بیشتری سلامتی و حیات مردان را تهدید می‌کند.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، پوران خلفیان مدیر سلامت خانواده، جمعیت و مدارس مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری گفت: علاوه بر مشکلات روانی و اضطراب‌های ناشی از کرونا باید موارد ابتلا و مرگ و میر ناشی از کووید۱۹ را در مردان مورد توجه قرار داد چراکه همه افراد جامعه در معرض خطر کرونا ویروس و عواقب آن هستند و سن و جنس به عنوان دو فاکتور مهم در ابتلا یا شدت علائم تاثیرگذار است.

او افزود: ابتلا و سن افرادی که علائم شدیدتری پیدا می‌کنند یا ابتلا به کرونا در آن‌ها منجر به مرگ می‌شود، در سال‌های پایانی میانسالی و دوره سالمندی بیشتر است به طوری که از هر پنج مرگ در بین مردان، یک مرگ در سنین کمتر از ۶۵ سال ثبت شده است.


بیشتر بخوانید


خلفیان اضافه کرد: همچنین در سطح جهان، در مقابل هر ۱۰ زن، هشت مرد تست کووید۱۹ را انجام داده‌اند و به ازای هر ۱۰ زن مبتلا به بیماری کووید‌۱۹، ۱۰ مرد گرفتار این بیماری شده اند همچنین در مقابل هر ۱۰ زن که با تست مثبت اثبات شده فوت شده اند، ۱۵ مرد با این شرایط فوت شده اند.

او اظهار داشت: برخی ویژگی‌های بیولوژیک مردان، آنان را نسبت به ابتلا به کووید۱۹ آسیب‌پذیر از زنان می‌سازد چراکه وجود آنزیم ACE در مردان بیشتر از زنان است و عاملی برای ایجاد عفونت قلمداد می‌شود از طرفی وجود هورمون استروژن در زنان، عاملی برای بهبودی سریع‌تر و کاهش شدت ابتلا به این بیماری در زنان است.

خلفیان تصریح کرد: شاغل بودن مردان به عنوان نان‌آور خانواده سبب می‌شود که تماس‌های آنان با محیط خارج از خانه بیشتر از سایر افراد خانواده بوده و در معرض خطر بیشتری قرار گیرند آن‌ها باید بنا را بر آن بگذارند که اطرافیان از فامیل و همسایه و همکار و دوست و آشنا تا پزشک و معلم و‌مغازه دار و... آلوده هستند تنها با پذیرش این اصل است که به حفاظت شخصی خود توجه خواهند کرد.

او گفت: از جمله مهم‌ترین چالش‌ها باور غلط مردان مبنی بر قوی بودن آنان نسبت به زنان و درنتیجه مغفول ماندن تمرکز از سلامت خودشان است.

خلفیان بیان کرد: اگرچه بیماری‌های مهمی مانند بیماری‌های قلبی عروقی«فشار خون بالا، دیابت، بیماری عروق قلب و بیماری عروق مغز» عامل مهم مرگ و میر به‌ویژه در گروه سنی میانسال و سالمند است، اما این عوامل در مردان نقش بسیار پر رنگ تری نسبت به زنان دارند و بروز و شیوع و مرگ میر ناشی از آن‌ها به طور قابل توجهی بیشتر از زنان است.

او افزود: با توجه به اینکه یک عامل خطر بسیار مهم در شدت ابتلا مرگ و میر ناشی از کووید۱۹ ابتلا به بیماری‌های زمینه‌ای فوق است، مردان در معرض خطر بیشتری قرار می‌گیرند.

خلفیان اضافه کرد: درصد کثیری از مردان به خصوص در گروه میانسال دارای بیماری‌های مزمن زمینه‌ای غیر واگیر مانند انواع سرطان‌ها، دیابت، بیماری‌های قلبی عروقی، بیماری کلیوی مزمن، بیماری‌های سیستم عصبی و نیز در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به بیماری کرونا و عواقب آن بوده و نیازمند توجه و مراقبت بیشتری هستند.

او ادامه داد: لازم است مردان برای محافظت از خود در مقابل کرونا و سایر عوارض بیماری‌های غیر واگیر به رفتار‌های ناسالم و پرخطر خود در دوران شیوع کرونا پایان دهند.

انتهای پیام/ع

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.