سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

فارسی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح کرد؛

نقش پررنگ آموزش و پرورش در جلوگیری از استعمال دخانیات 

معاون دانشجویی دانشگاه شهیدبهشتی از نقش پررنگ آموزش و پرورش در جلوگیری از استعمال دخانیات دانشجویان توضیحاتی را ارائه کرد.

علیرضا فارسی، معاون دانشجویی دانشگاه شهیدبهشتی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره مصرف دخانیات دانشجویان در سطح کشور اظهار کرد: طرحی با عنوان «سیمای زندگی» به منظور جلوگیری و برنامه ریزی کاهش مصرف دخانیات و سایر موارد مشابه بین دانشجویان از سوی وزارت علوم در حال انجام است.

او افزو: براساس شواهد حاصل از این طرح در وزارت علوم در سال‌های ۹۵ الی ۹۷ روند مصرف دخانیات دانشجویان رو به افزایش بوده است.

فارسی تصریح کرد: تفاوت معناداری میان دانشگاه‌های سطح یک کشور و مابقی دانشگاه‌ها از نظر مصرف دخانیات وجود نداشته است، به این معنی که در برخی از دانشگاه‌ها میزان استعمال دخانیات دانشجویان بالا و در برخی دیگر سایر مواد بیشتر یا کمتر بوده که این تفاوت‌ها سیستماتیک نیست.

او درباره عوامل موثر بر سوق پیدا کردن دانشجویان به سمت مواد مخدر گفت: عوامل زمینه‌ای و عوامل محرک‌ها بر گرایش دانشجویان به سمت استعمال دخانیات تاثیر می‌گذارد. عوامل زمینه‌ای بحث‌های مربوط به تربیت خانوادگی، نوع تربیت اجتماعی، مسائل مربوط به شکل گیری شخصیت در سنین کودکی و نوجوانی و تربیت و عوامل پرورشی در مدرسه است که از این بین می توان مهم ترین عامل و تعیین کننده‌ترین بخش را به نقش آموزش و پرورش داد که به شدت اهمیت دارد و در این زمینه تا حدودی نقش این وزارتخانه و تاثیرات کنترلی و پرورشی از سوی این وزارت خانه تا حدودی ناموفق بوده؛ چرا که دانشجویان در بدو ورود به دانشگاه‌ها هم گرایش به دخانیات را داشته یا تجربه کرده اند و از طرفی درخصوص مهارت‌های اجتماعی ضعف شدیدی دارند. به صورتی که گاهی اساتید به جای تدریس متون و مطالب علمی ناچار به آموزش مسائل پیش پا افتاده اجتماعی می شوند.

معاون دانشجویی دانشگاه شهیدبهشتی ادامه داد: به صورت میانگین سن گرایش به مواد مخدر مانند الکل، سیگار و قلیان پایین تر آمده و به  کمتر از سن ١٨-٢٠ سال رسیده است که هشدار بزرگ به خانواده‌ها و متولیان آموزش و پرورش است. در گذشته این سن بالاتر از ۲۵ سال را شامل می‌شد که تمامی این موضوعات نشان می‌دهد که در عوامل زمینه‌ای و تربیت خانوادگی و آموزش و پرورش کم توجه بوده ایم.

فارسی افزود: وقتی شخصیت و رویکرد فردی شکل می‌گیرد در دانشگاه‌ها با توجه به شرایط فعلی افزایش تعداد دانشجویان در بدو ورود مواجهه با دانشجویانی هستیم که قبل از دانشگاه تجربیات این چنینی داشته اند. برای اینکه رفتار جدید را جایگزین رفتار قبلی کنیم باید سرگرمی ها، عوامل فرهنگی، اجتماعی و ورزشی را در میان دانشجویان افزایش دهیم.

افزایش فضای ورزشی به منظور کاهش استعمال دخانیات دانشجویان

او گفت: در دانشگاه شهیدبهشتی به صورت برنامه محور به سمت افزایش سرگرمی در میان دانشجویان پیش رفته ایم که نمونه بارز آن افزایش فضا‌های ورزشی و بازی در خوابگاه‌ها است که در یک سال گذشته اقدامات بسیار زیادی انجام داده ایم و برنامه داریم که طی یک الی دو سال آینده مقدار سرانه ورزشی و بازی را حداقل به یک و نیم تا دو برابر شرایط موجود افزایش دهیم.

معاون دانشجویی دانشگاه شهیدبهشتی تاکید کرد: وقتی می‌گوییم که زمان دسترسی به مواد مخدر و دخانیات ۵ دقیقه است باید حتما تدبیری بیندیشیم تا زمان دسترسی به ورزش، فعالیت بدنی، عوامل فرهنگی و ... کمتر از ۵ دقیقه باشد تا بتوانیم به موارد جایگزین دسترسی پیدا کنیم.

فارسی گفت: عوامل زمینه ساز در تحریک دانشجویان به سمت مواد مخدر زمان در دسترس، شرایط روانی، استحکام ذهنی و ... موثر هستند و مطابق تحقیقات موجود در برخی از مطالعات استحکام ذهنی بین یک فرد ۲۰ ساله کنونی و فرد ۲۰ ساله ۵ سال گذشته پایین‌تر است و دلایل بروز چنین وقایعی به عوامل زمینه‌ای و محرک‌ها بستگی دارد که باید در خانواده‌ها و آموزش و پرورش توجه ویژه‌ای به تربیت فرزندان داشته باشیم.

او افزود: در حال حاضر ظرفیت خوابگاهی دانشگاه شهیدبهشتی برای اسکان دانشجویان به دلیل کرونا از ۵ هزار نفر به تعداد ۱۵۰۰ نفر رسیده است و طی یک سال گذشته در کمیته انضباطی دانشگاه شهیدبهشتی حتی یک مورد دانشجو هم در ارتباط با رفتار‌های ناهنجار منجر به صدور حکم انظباطی گزارش نشده است، شاید این موضوع به علت تراکم جمعیتی کم، توجه به تقویت و توجه به سیستم ایمنی بدن با توجه به شیوع ویروس کرونا تمرکز و توجه بیشتر به امر سلامت افزایش سرانه‌های ورزشی فرهنگی یا سایر موارد باشد و باید گفت که در دانشگاه شهیدبهشتی میزان گرایش دانشجویان به رفتار‌هایی ناهنجار اجتتماعی کاهش یافته است.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.