سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

پورابراهیمی در سمینار هم اندیشی زنان تعاون‌گر و بازرگان:

گره‌زدن همه موضوعات کشور به مسائل خارجی یک خطای راهبردی است

رئیس کمیته اقتصادی شورای ائتلاف گفت: اگر بخواهیم تحلیلی ارائه دهیم این است که کم تر شاخصی داریم که در دولت آقای روحانی دچار چالش و مشکل نشده باشد.

به گزارش خبرنگار احزاب و تشکل‌های گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان،  محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیته اقتصادی شورای ائتلاف نیرو‌های انقلاب در سمینار هم‌اندیشی زنان تعاون‌گر و بازرگان که در ستاد مرکزی کمیته اقتصادی برگزار شد با اشاره به شرایط اقتصادی کشور، اظهار داشت: اگر بخواهیم تحلیلی ارائه دهیم که چرا شرایط اقتصادی کشور به اینجا رسیده باید بگوییم که طبق گزارشی از وضعیت شاخص‌های اقتصادی هشت سال گذشته، کمتر شاخصی داریم که در دولت آقای روحانی دچار چالش و مشکل نشده باشد. از حوزه درآمد ملی گرفته تا حوزه‌های دیگر.

وی افزود: آنچه در ارتباط با شاخص‌های اقتصادی است، نشان می‌دهد وضعیت ما در این حوزه شرایطی خاص و ویژه است و برای بازگشت و بهبود شاخص‌ها و شرایط اقتصادی چه اقداماتی می‌توان انجام داد؟

رئیس کمیته اقتصادی شورای ائتلاف نیرو‌های انقلاب بیان کرد: باتجربه‌ای که در یک دهه حضورم در مجلس به دست آوردم و تحلیل دولت‌های مختلف همچنین از منظر فعالان اقتصادی برای همه دولت‌ها امکان مواجهه با تحریم و امکان ظرفیت‌سازی وجود داشته و دارد.

پور ابراهیمی اضافه کرد: گزارش پایش کسب‌وکار اقتصادی که هر سه ماه یک‌بار از سوی اتاق بازرگانی منتشر می‌شود نشان می‌دهد در سطوح خرد، متوسط و بزرگ در حوزه‌های صنعتی و خدماتی که جامعه آماری ما هستند. مشکلات اقتصادی در پنج سرفصل تعریف می‌شود. موضوع اول تغییر مستمر قوانین و مقررات در کشور که به‌عنوان یک چالش مطرح شده است.

وی ادامه داد: مسئله دوم که بسیار مهم است و در گزارش‌های قبلی فضای کسب‌وکار هم مطرح شده بود و با نام مخفف (بمب) از آن نام‌برده می‌شود، سه حوزه بیمه، مالیات و بانک است. بررسی که در طول این ایام در ارتباط با این موضوعات داریم که چه بخشی از این‌ها به تحریم‌ها و چه مقدار به مسائل داخلی ارتباط دارد بیانگر این است که بخش عمده چالش امروز کشور که اقتصاد را ناکارآمد کرده، عدم هماهنگی و برنامه‌ریزی و اتکا به ظرفیت درونی است.

پور ابراهیمی با بیان اینکه برخی به فعالان آدرس غلط می‌هند که اگر بخواهیم اقتصاد کارآمد شود باید به خارج از کشور توجه کنیم، خاطرنشان کرد: منکر اهمیت مذکرات و پیگیری حقوق بین‌المللی نیستم و حتماً هر کس در دولت آینده به‌عنوان رئیس‌جمهور قرار خواهد گرفت باید وزیر امور خارجه‌اش محکم از حقوق ملی ما در مجامع عمومی دفاع کند و ذره‌ای نباید کوتاه بیاید.

رئیس کمیته اقتصادی شورای ائتلاف نیرو‌های انقلاب با بیان اینکه ضمن اینکه ما مکلفیم در سیاست خارجی در تمام مجامع و ظرفیت‌های بین‌المللی باشیم و برجام راهم محکم پیگیری کنیم، گفت: حرفم این است که نباید همه موضوعات کشور را به مسائل خارجی گره بزنیم و این یک خطای راهبردی است.

وی تأکید کرد: متأسفانه نتیجه چنین راهبرد‌هایی وضعیت کنونی است که در کف میدان جریان اقتصادی کشور مشاهده می‌کنیم.

پورابراهیمی با تصریح اینکه بخش عمده‌ای از مشکلات با نگاه به درون حل می‌شود، گفت: در جریان مناظرات هم می‌توان برآیند دو دیدگاه را دید. یک دیدگاه در مناظرات می‌گوید مشکلات اقتصادی کشور تا زمانی که تکلیفمان با خارج از کشور حل نشود مشکلاتمان قابل جمع‌بندی و حل شدن نیست.

رئیس کمیته اقتصادی شورای ائتلاف نیرو‌های انقلاب ادامه داد: رئیس‌کل بانک مرکزی مستعفی ما در مناظرات می‌گوید مشکل ما FATF و تحریم است و اینکه نمی‌توانیم نفت بفروشیم. البته ظاهر قضیه درست است نه اینکه این‌ها مشکل نیستند، اما اگر قرار باشد ما نفت را بفروشیم و مشکلات پیرامون آن را هم نداشته باشیم، چه هنرمندی در اداره کردن کشور داریم.

پورابراهیمی بیان کرد: وقتی می‌توانیم نام خود را دولتمرد بگذاریم در صورتی که دیگران مانع‌تراشی کنند بتوانیم از شرایط درونی برای موفقیت استفاده کنیم، هنر مدیران انقلابی این است.

وی با اشاره به هشت سال دفاع مقدس اظهار کرد: تحلیل جریان عادی آن زمان این بود که متوجه باشیم داشته‌هایمان چیست و شرایط دشمن چگونه است. بیش از ۳۲ کشور صدام را تجهیز می‌کردند، پول‌های کشور‌های عربی و حمایت سرویس‌های اطلاعاتی آمریکا و غرب پشتش بود و می‌خواهند به ایران حمله کنند و ایران هم یک کشور تک‌وتن‌ها می‌خواهد با آن‌ها مقابله کند. باید می‌گفتیم امکان ندارد بتوانیم جلوی آن‌ها را بگیرم باید بنشینیم راهکار بدهیم و با مذاکره مسئله را حل کنیم.

رئیس کمیته اقتصادی شورای ائتلاف نیرو‌های انقلاب اضافه کرد: این پیشنهادی بود که سلطنت‌طلب‌ها آن زمان می‌دادند و می‌گفتند مگر صدام نمی‌گوید خوزستان را بدهید مشکلمان حل است، خوزستان را بدهیم تمام کنیم و کار را تمام کنیم.

وی این یعنی همان مسیری که سران نالایق ایران در طول ۲۵۰ سال سر ایران آوردند تکرار شود، گفت: بحرین و دیگر بخش‌های کشور را با همین استدلال از کشور جدا کردند و ایران ما را به اینجا رساندند.

پورابراهیمی اظهار کرد: تصاویر روز جدا شدن بحرین از ایران هنوز در مجلس هست. این مسئله در مجلس ملی به رأی گذاشته شده و تنها یک نفر در مخالفت با آن صحبت کرده است. بعد هم که رأی آورد در ایران جشن گرفتند.

رئیس کمیته اقتصادی شورای ائتلاف نیرو‌های انقلاب با بیان اینکه این تصاویر را اگر با عکس‌های جوانان این کشور در دوران دفاع مقدس مقایسه کنیم تفاوت‌ها تفکر را متوجه خواهیم شد، گفت: این‌ها خودشان را به میدان مین می‌اندازند و می‌گویند از ما رد شید تا تکه تکه شویم و محور آزاد شود؛ لذا دیدگاه برای حفظ کشور در سلطنت‌طلب‌ها این بود که کشور را بدهیم، اما این نگاهی است که می‌گوید جانمان را برای حفظ کشور می‌دهیم.

پورابراهیمی خاطرنشان کرد: مسائل جنگ و بعد آن نشانمان داد اگر باور به نصرت الهی و یاری خداوند و اتکا به باور‌های دینی وارزش‌های اسلامی و تبعیت از رهبری که امروز به‌عنوان یک رهبر حکیم هست، کاری که در عرصه عادی و مادی امکان پذیر نیست، با آن نگاه در عرصه اجرا و عملیاتی می‌شود.

وی با اشاره به بیانیه گام دوم انقلاب گفت: رهبر معظم انقلاب در بیانیه گام دوم یک جمله مهمی دارند و می‌فرمایند اقتصاد کشور متأثر از عوامل و متغیر‌های متفاوتی است که تحلیل کارشناسان داخلی و خارجی هم همین است. ایشان می‌فرمایند فقط یکی از عوامل تحریم‌هاست که از عوامل خارج اراده است و به کشور تحمیل می‌شود.

پورابراهیمی با اشاره به اینکه عوامل بیرونی اقتصاد در عرصه‌های دیگر هم هست، گفت: رونق و رکودی که در دنیا به واسطه سیکل‌های تجاری به وجود می‌آید که دست ما نیست. مانند اینکه قیمت جهانی نفت با نوسان شدید مواجه می‌شود، البته که اقتصاد نفتی از این مسئله متأثر می‌شود و این خاص کشور ما هم نیست.

رئیس کمیته اقتصادی شورای ائتلاف نیرو‌های انقلاب تأکید کرد: پدیده کرونا که اتفاق افتاد کسی باورش نمی‌شد اینگونه اقتصاد دنیا را به هم بریزد. الان دیگر موضوعات سلامت کرونا مسئله دوم کشور‌ها شده و مسائل اقتصادی اهمیت بیشتری پیدا کرده است.

وی با بیان اینکه کرونا نشان داد عوامل خارجی، بدون اراده ما بر اقتصاد اثرگذار خواهد بود، اظهار کرد: حضرت آقا یک عبارت کارشناسی دارند که باید مبنای تصمیم بشود، می‌فرمایند کشوری مانند جمهوری اسلامی اتکا به توانمندی‌های درونی و ظرفیت‌هایی که درون کشور داریم.

پورابراهیمی به دو ظرفیت در کشور اشاره کرد و گفت: ظرفیت مواهب مادی و معنوی که مبنای اصلی آن نیروی توانمند و با سواد مومن در کشور است و ظرفیت‌های مادی مانند دریا و معدن و ... که در کشور به وفور وجود دارد.

رئیس کمیته اقتصادی شورای ائتلاف نیرو‌های انقلاب خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب در بیانیه گام دوم تصریح می‌کنند با این ظرفیت‌ها می‌توان عوامل موجود خارج از اراده کشور را که نمونه آن تحریم است به جایی برد که به حداقل و یا در برخی جا‌ها به صفر برسد.

پورابراهیمی با اشاره به اینکه حال این سوال مطرح است که دولت مستقر در خصوص اینکه اثرتحریم را به صفر برساند و مشکلات مردم را برطرف کند، چه کار کرده است، گفت: این‌ها دنبال رفع تحریم با خواهش از غرب و آمریکا هستند.

وی گفت: روز‌هایی که دولت می‌خواست تشکیل شود ما در مجلس بودیم شاید یک ماهی از تشکیل کابینه اول آقای روحانی نگذشته بود. آقای ابوترابی و باهنر جلسه مشترک اقتصادی با تیم اقتصادی دولت گذاشتند. صحبت‌هایی در آن جلسه مطرح شد بحث به جایی رفت که در خصوص درآمد‌های نفتی اظهار نظر کنند. در آن جلسه درآمد‌ها را با سه میلیون صادرات محاسبه کردند در حالی که ما در تحریم بودیم. کار به جایی رسید که درباره مازاد درآمد‌ها صحبت می‌کردند.

وی ادامه داد: سوال کردیم که چگونه در شرایط تحریم درباره مازاد درآمد کشور صحبت می‌کنید، گفتند مشکل حل است شما کاری نداشته باشید. ما مقدماتش را فراهم کردیم تا دو سه ماه دیگر مشکلات حل می‌شود. متأسفانه این مسئله همین گره زدن مشکلات به خارج از کشور و مذاکرات بود.

رئیس کمیته اقتصادی شورای ائتلاف نیرو‌های انقلاب با بیان اینکه بی توجهی به ظرفیت‌های داخلی با هدف مذاکره جفا به کشور و خالی شدن دست دولت بود، اظهار کرد: هر قدر قدرت درونی باز تولید شود، ظرفیت چانه زنی در مذاکرات بیشتر می‌شود. طرف‌های مذاکره متوجه می‌شوند که ما معطل آنان نیستیم و چه آن‌ها بخواهند چه نخواهند به توانمندی میرسیم و این را طرف‌های مذاکره می‌بینند.

پورابراهیمی با تأکید براینکه اگر باور به درون در دولتی شکل گرفت بر مشکلات فائق می‌آید که متأسفانه این باور در دولت آقای روحانی شکل نگرفت، بیان کرد: این باور به یک تفکر نیاز دارد که آن تفکر جریان انقلابی است.

وی اذعان کرد: چند سال قبل یک طراحی پیچیده در منطقه انجام شد که جمهوری اسلامی ایران را در چند فاز مورد تعرض قرار دهند و کشور را به سقوط بکشانند. سرویس‌های جاسوسی اسرائیل، انگلیس و آمریکا با همکاری کشور‌های عرب منطقه جریان تکفیری را تشکیل دادند و دلار‌های عربی که خود سند دروغگویی گروه مالی FATF است به این جریان سرازیر شد.

رئیس کمیته اقتصادی شورای ائتلاف نیرو‌های انقلاب ادامه داد: این‌هایی که از شفافیت مالی و تأمین مالی تروریسم صحبت می‌کنند و می‌گویند باید رصد شود، پول‌های عربستان را برای تأمین مالی تروریسم و تکفیر آوردند، اما هیچکس اعتراض نکرد.

پور ابراهیمی با تصریح اینکه FATF یک جریان سیاسی است قبل از اینکه یک واقعیت اقتصادی باشد، گفت: این‌ها دور هم جمع شدند و تمام تجهیزات خود را آوردند و اعلام کردند حکومت بشار تا سه ماه دیگر سقوط می‌کند. نخست وزیر یک کشور در مصاحبه خود اعلام کرد خبر‌های خوبی از سوریه داریم و نماز عید را در مسجد اموی می‌خوانیم.

وی اضافه کرد: هدف سقوط دمشق، عراق و رسیدن به مرز‌های ایران بود. بعضی گفتند سوریه تمام شده است؛ و بسیاری از آقایان که امرز روزمه انقلابی خود را به رخ می‌کشند گفتند اساسا جمهوری اسلامی ایران نباید وارد این مسئله شود، چه اتفاقی افتاد. یک سردار معنوی و الهی به نام حاج قاسم سلیمانی مأموریت گرفت و به منطقه رفت و گفت این غیرممکن را به کمک الهی تغییر می‌دهیم.

رئیس کمیته اقتصادی شورای ائتلاف نیرو‌های انقلاب با بیان اینکه اگر قرار بود به جای حاج قاسم سلیمانی از نگاه‌هایی که در مناظرات صحبت می‌کنند، به آنجا می‌رفتند چه چیز به کشور گزارش می‌دادند؟، خاطرنشان کرد: حاج قاسم گفت من با دست خالی جلوی این‌ها می‌ایستم و دیدید که چگونه ایستاد. ابرمردی که اینگونه منطقه، کشور‌های اسلامی و منطقه را نجات داد. آیا با تفکر عادی و مادی چنین حرکتی ممکن بود؟

وی با بیان اینکه این تفکر سازشکارانه بار دیگر در مناظرات انتخاباتی خودش را نشان می‌دهد، گفت: ده بار با این‌ها در کمیسیون اقتصادی جلسه گذاشتیم که راهکار‌های دور زدن تحریم وجوددارد، اگر اراده ندارید اینگونه با مردم صحبت نکنید و دل مردم را خالی نکنید.

پورابراهیمی خاطرنشان کرد: به‌عنوان یک کارشناس اقتصادی و استاد دانشگاه به شما می‌گویم اگر یک تفکر مبتنی بر نگاه ارزشی و دینی و انقلابی با تبعیت از فرامین مقام معظم رهبری در کشور شکل بگیرد در دولت سیزدهم، با یک بازه زمانی کوتاه مدت، بلند مدت می‌توانیم با اتکا به ظرفیت‌های درونی اقتصاد ایران و آنچه در داخل داریم، ایران را در بسیاری از عرصه‌ها به قطب اول اقتصاد منطقه تبدیل می‌کنیم.

پور ابراهیمی به جلسه اعضای اقتصادی اکو که با حضور نمایندگان و رئیس مجلس به صورت مجازی برگزار شد، گفت: روسای کمیسیون‌ها و روسای مجالس کشور‌های عضو اکو اذعان کردند جمهوری اسلامی ایران جزو معدود کشور‌های است که به دانش فنی تولید وکاسن کووید ۱۹ دسترسی پیدا کرده و از ما خواستند در صورت تولید انبوه اولین کشور‌ها برای صادرات آن‌ها را در نظر داشته باشیم.

وی گفت: ما در شرایطی به این عرصه رسیدیم که دانشمندانمان اجازه دسترسی به تکنولوژی‌های اروپایی و آمریکایی را ندارند. ظرفیت‌های درونی و بودجه‌های پژوهشی ما هم آنگونه که باید نیست. والله این با اراده‌های محکم و تقوا و تبعیت از رهبری انقلاب شکل گرفته است. همانگونه که در دانش هسته‌ای اتفاق افتاد.

رئیس کمیته اقتصادی شورای ائتلاف نیرو‌های انقلاب اظهار کرد: اول گفتند تمام تحریم‌ها را بر می‌داریم، بعد گفتند SPV عملیاتی می‌کنیم و بعد هم اینستکس را مطرح کردند و تا امروز حتی یک دلار هم به واسطه برجام از جمهوری اسلامی ایران خارج نشده است.

پورابراهیمی گفت: این عرصه یک حاج قاسم می‌خواهد که مردم میدان سیاست اجرای کشور باشد و ما امروز درنگاه مجلس این را در شخصیت آقای رئیسی می‌بینیم.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.