سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

از خطر سمی شدن مواد غذایی در فرآیند پخت و پز غافل نشوید

محققان می‌گویند افراد باید حجم بیشتری از رژیم غذایی خود را به مواد خام اختصاص دهند.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران به نقل از رافودلایف، مسمومیت غذایی و یا مصرف مواد غذایی سمی همواره یکی از نگرانی‌های افراد بوده است. با این حال، کمتر کسی می‌داند که در فرآیند پخت و پز ممکن است مواد غذایی سمی شوند.

بر این اساس، دانشمندان می‌گویند پخت و پز و فرآوری مواد غذایی می‌تواند باعث بروز سم در بدن انسان و ابتلا به بیماری‌های مختلف شود. این در حالی است که یک رژیم غذایی ارگانیک، تازه و خام می‌تواند باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و در عین حال، مانع از ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها شود.

با این وجود، شاید تصور اینکه برخی مواد غذایی را به صورت خام مصرف کنید مشمئز کننده باشد. به طور کلی توصیه می‌شود اگر می‌خواهید مواد غذایی را بپزید، از درجه حرارت پایین بهره گرفته و فرآیند پخت و پز را حدالامکان کوتاه کنید. ذکر این نکته ضروری است که درجه حرارت بالای ۴۸ درجه سانتی گراد باعث از بین رفتن آنزیم‌های موجود در مواد غذایی می‌شود.

یکی از توصیه‌های متخصصان تغذیه این است که از فرمول ۷۵- ۲۵ درصد در رژیم غذایی خود استفاده کنید، یعنی باید ۷۵ درصد از حجم رژیم غذایی تان را مواد خام و تنها ۲۵ درصد آن را مواد غذایی پخته تشکیل دهد.

محققان می‌گویند ۸۰ میلیون گونه مختلف بر روی کره زمین زندگی می‌کنند که از این میان ۷۰۰ هزار گونه را حیوانات تشکیل می‌دهند. تقریبا به جز انسان تمام سایر گونه‌ها با مصرف غذا‌های ارگانیک و خام موفق به زنده ماندن شده اند و این تنها انسان است که برای زنده ماندن از پخت و پز مواد غذایی بهره می‌گیرد.

یافته‌های دانشمندان نشان داده است مصرف غذا‌های خام شامل میوه ها، سبزیجات و به طور کلی رژیم غذایی گیاهی می‌تواند به طور چشمگیری باعث کاهش مواد سمی تولید شده طی پخت و پز در بدن شود. همچنین داشتن یک رژیم غذایی حاوی میوه‌ها و سبزیجات باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان روده و دستگاه گوارش می‌شود.

پژوهش‌های دیگر نیز نشان داده است مواد شیمیایی تولید شده در فرآیند پخت و پز می‌تواند خطر بروز تومور در بخش‌های مختلف بدن را افزایش دهد. همچنین از سال ۱۹۵۰ که مصرف فرآورده‌های غذایی آماده و نیز فست فود‌ها به طور گسترده در آمریکا افزایش یافت، میزان سرطان در این کشور نیز رشد قابل توجهی پیدا کرده است.

به طور کلی توصیه می‌شود همواره یک توازن میان مواد غذایی پخته و خام در رژیم غذایی خود ایجاد کنید. همچنین از مصرف مواد غذایی پخته شده در درجه حرارت بالا که باعث از بین رفتن ویتامین‌ها و مواد مغذی آن‌ها می‌شود اجتناب کنید. مصرف یک بشقاب سبزیجات و یا سالاد در کنار هر وعده غذایی و نیز مصرف میوه به عنوان میان وعده از راهکار‌های مناسب برای داشتن یک رژیم غذایی مناسب است.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۳:۲۲ ۲۲ خرداد ۱۴۰۰
خیلی به این چیزا فک کنی بیشتر مریض میشی