سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

روایت‌های جالبِ قاسم زارع/ مردم واقعاً فکر می‌کنند من پلیسم!

بازیگر سینما و تلویزیون اعتقاد دارد روحیاتی کاملاً متفاوت از پلیس و مأموران امنیتی دارد. اما تولید سریال‌هایی مانند «تعبیر وارونه یک رویا» را در شرایط امروز جامعه یک ضرورت می‌داند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  قاسم زارع در سریال "تعبیر وارونه یک رویا" که این روز‌ها قسمت‌های پایانی آن روی آنتن شبکه آی‌فیلم است، ایفاگر نقش سرگرد احسان‌پور یک مأمور امنیتی است. شبیه کم و بیش اغلب نقش‌هایی که تا به امروز در فیلم‌ها و سریال‌های مختلف برعهده داشته. این بازیگر البته تأکید دارد که نقش‌های به ظاهر مشابه هم هر یک ویژگی‌ها و جزئیات مربوط به خود را دارند و قرار نیست کاملاً شبیه به هم باشند.

او نقش‌هایش در آثار نمایشی مختلف را مثال می‌آورد که با وجود شباهت ظاهری، تفاوت‌هایی با یکدیگر دارند. زارع اعتقاد دارد که اگر بازیگری در قالب یک کاراکتر به خوبی جا بیفتد، کمتر کارگردانی پیدا می‌شود که حاضر باشد ریسک کند و نقش دیگری را به او پیشنهاد دهد.

این بازیگر، حضور فریدون جیرانی به عنوان نویسنده و کارگردان در تعبیر وارونه یک رویا را دلیل اصلی بازی‌اش در این سریال ذکر و تأکید می‌کند فقط با خواندن طرح فیلمنامه پذیرفته که در این مجموعه نمایشی به ایفای نقش بپردازد. او البته به این نکته هم اشاره دارد که خصوصیات اخلاقی و شخصیتی خودش از نقش‌های پلیسی و امنیتی که بازی می‌کند، فاصله زیادی دارد.

زارع قصه جذاب و چندلایه تعبیر وارونه یک رویا را دلیل اصلی جذابیت این سریال برمی شمرد و ساخت چنین آثاری را در شرایط امروز جامعه یک ضرورت می‌داند. آینه، نبردی دیگر، هتل، قرارگاه مسکونی، سال‌های مشروطه و بوی باران از جمله دیگر سریال‌هایی است که قاسم زارع در آن‌ها به ایفای نقش پرداخته است. شبکه آی‌فیلم مدتی است سریال تعبیر وارونه یک رویا را روی آنتن خود دارد. به همین مناسبت، گفت‌و‌گویی داشته‌ایم با قاسم زارع که مشروح آن را در ادامه می‌خوانید:

مأموران امنیتی لزوماَ شبیه هم نیستند

* نقشی که در سریال تعبیر وارونه یک رویا ایفاگرش هستید هم‌تراز با اغلب نقش‌هایی است که تا به امروز از شما دیده‌ایم، یعنی همان مأمور امنیتی معروف. خودتان از تکرار شدن در قالب یک کاراکتر رضایت دارید؟

قطعا خودم این تکرار را دوست ندارم، هر چند مایل نیستم که هر نقشی را هم بازی کنم. به هر حال، وقتی چند نقش مشابه به بازیگر پیشنهاد می‌شود، در نهایت باید یکی را بپذیرد. تا یک حد مشخص می‌توان مقاومت کرد. البته یک نکته مهم را هم باید بگویم. مأموران امنیتی لزوماً شبیه هم نیستند و، چون حرفه‌شان یکی است، نمی‌توانیم بگوییم از لحاظ شخصیتی و رفتاری هم به یکدیگر شباهت دارند. در همین نقش‌های مأمورانی که خودم بازی کرده‌ام هم تفاوت زیاد بوده است. مثلاً نمی‌توانیم بگوییم مأمور سریال تعبیر وارونه یک رویا دقیقا شبیه مأمور فیلم "آژانس شیشه‌ای" است. قطعاً تفاوت‌هایی در این دو شخصیت دیده می‌شود.

همیشه سعی کردم مأمور امنیتی متفاوتی باشم

* خودتان چقدر تلاش می‌کنید تا همین نقش‌های تکراری را طوری بازی کنید که متفاوت از هم به نظر برسند؟

بر جزئیات و ریزه کاری‌های شخصیت تمرکز می‌کنم. سعی دارم تا با شناسایی ویژگی‌ها و جزئیات اخلاقی و رفتاری کاراکتر‌ها و بازتاب آن‌ها در ایفای نقش، به هر کدام یک وجه جدید و متفاوت بدهم. در این صورت، ممکن است دو کاراکتر پلیس یا مأمور در ظاهر شبیه به نظر برسند؛ اما هر کدام دارای ویژگی‌های منحصر به فرد خود هستند. به شخصه همیشه سعی کرده‌ام تا همین نقش‌های به ظاهر تکراری مأموران امنیتی را هم متفاوت بازی کنم.

هر نقشی را قبول نمی‌کنم حتی با شرایط مالی خوب!

* چه عواملی را در ارائه پیشنهاد‌های تکراری دخیل می‌دانید و چه سهمی را برای خودتان قائل هستید؟

مشکل اصلی این جاست که وقتی بازیگر در یک نقش جا می‌افتد دیگر کمتر کارگردانی حاضر است ریسک کند و نقش دیگری را به او بسپارد. این نکته را هم باید در نظر گرفت که اصولاً خیلی هم نقش‌های متفاوت در فیلمنامه‌های ما نوشته نمی‌شود و بسیاری از نقش‌ها شبیه هم به نظر می‌رسند. از طرف دیگر، زمانی که بازیگر هم نقشی را خوب بازی می‌کند، دیگر همه پیشنهادات جدید شبیه همان‌اند. در اینجا بازیگر دیگر حق انتخاب چندانی ندارد و مجبور است با شرایط کنار بیاید.

البته در مورد خودم باید بگویم که در انتخاب همین پیشنهادات تکراری هم وسواس به خرج می‌دهم و هر نقشی را قبول نمی‌کنم. خیلی پیش آمده که پیشنهاد نقشی تکراری با یک شرایط مالی خوب به دستم رسیده است؛ اما وقتی دیده‌ام جذابیتی ندارد، نپذیرفته ام. به عنوان یک بازیگر دوست دارم پیشنهادات متفاوتی برای بازی داشته باشم. خاستگاه اصلی من تئاتر است و اتفاقاً بر روی صحنه، بر عکس تلویزیون و سینما نقش‌های خیلی متفاوتی را بازی کرده‌ام. در تئاتر کار روحوضی هم کرده‌ام. می‌خواهم بگویم چنین توانایی و قابلیتی در من وجود دارد؛ اما متأسفانه کمتر کارگردانی است که حاضر باشد ریسک پیشنهاد یک نقش متفاوت را بپذیرد.

پشیمان نیستم

* از بازی‌تان در سریال «تعبیر وارونه یک رویا» و چگونگی همکاری‌تان در این پروژه بگویید.

اولین موضوعی که برای بازی در این سریال ترغیبم کرد، حضور آقای جیرانی به عنوان نویسنده و کارگردان بود. اتفاقاً وقتی ایشان برای بازی در این سریال با من صحبت کردند، فیلمنامه آماده نبود و فقط با خواندن طرح فیلمنامه پذیرفتم که بازی کنم و پشیمان هم نیستم.

مأموران امنیتی "تعبیر وارونه یک رویا" شبیه به هم نیستند

* نقش سرگرد احسان پور که در سریال ایفاگرش هستید با وجود تکراری‌بودن، چه جذابیت‌هایی برای خودتان داشت؟

اتفاقاً می‌خواهم به همین موضوع اشاره کنم. بسیاری از نقش‌های اصلی سریال تعبیر وارونه یک رویا ماموران امنیتی و حفاظتی‌اند؛ اما اصلاً شبیه هم نیستند. هر کدام ویژگی‌ها و نشانه‌های خود را دارند. ضمن این که سرگرد احسان‌پور هم مثل بقیه شخصیت‌های مأمور سریال، چندان اهل درگیری‌های فیزیکی نیست و بیشتر کار‌های فکری و ایده‌پردازی را می‌کند.

بعضی از مردم فکر می‌کنند من واقعاً پلیسم!

* روحیه شخصی خودتان چقدر به مأموران پلیس و امنیتی که نقش شان را بازی می‌کنید، نزدیک است؟

می‌توانم بگویم تقریباً هیچ شباهتی با هم نداریم و روحیات خودم کاملاً متفاوت است. مثلاً خودم خیلی اهل شوخی و خنده ام و همین موضوع گاهی باعث تعجب مردم در کوچه و خیابان می‌شود. بعضی از آن‌ها فکر می‌کنند که من واقعاً پلیس‌ام و کار و شغلم این است.

سریالی با گره‌های داستانی چند لایه و بازیگران توانمند

* تعبیر وارونه یک رویا از جمله سریال‌های پرمخاطب تلویزیون در چند سال اخیر است. علت استقبال بینندگان از این مجموعه نمایشی را در چه می‌بینید؟

سریال، قصه جذابی داشت و به خوبی توسط آقای جیرانی نوشته و پرداخته شده بود. علاوه بر این، مسیر قصه به سمتی پیش می‌رفت که حدس پایانش توسط مخاطب آسان نبود و او را برای اطلاع از سر انجام کار، با خود نگه می‌داشت. آقای جیرانی به خوبی توانسته بود فیلمنامه‌ای چند لایه با گره‌های داستانی فراوان را بنویسد. از سوی دیگر، بازیگران خیلی خوب و توانمندی در این سریال حضور داشتند که به خوبی از پس نقش‌ها برآمدند.

باید درباره محافظان دانشمندان هسته‌ای، سریال ساخته شود

* با توجه به موضوع خاص و ویژه تعبیر وارونه یک رویا و به خصوص پرداخت به مبحث انرژی هسته ای، ساخت چنین سریال‌هایی را چقدر لازم و ضروری می‌دانید؟

ما معمولاً بیشتر درباره دانشمندان کشور حرف زده‌ایم که البته حکم یک ثروت و گنجینه را برای ایران دارند؛ اما کمتر به کسانی پرداخته‌ایم که جان خود را کف دست گرفته‌اند تا از این دانشمندان و نخبگان محافظت کنند. به نظرم ساخت سریال‌هایی مثل تعبیر وارونه یک رویا از این منظر اهمیت دارد که مردم بدانند دشمنان برای نابودی دانشمندان ایرانی حاضرند به هر کاری دست بزنند و چه کسانی فداکارانه مانع دستیابی آن‌ها به نیت شوم‌شان می‌شوند. خرابکاری دشمن و ترور دانشمندان هسته‌ای ایران در چند سال گذشته کاملاً واضح است و کسی نمی‌تواند منکر این واقعیت شود.

منبع: تسنیم 

انتهای پیام/ 

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.