به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد، رحیمی مدیر شرکت نیک پروتئین فرداد ایساتیس به عنوان سرمایه گذار طرح تکثیر و پرورش ماهی تیلاپیا گفت: اجرای این طرح در وسعت ۶ هزار متر مربع با تولید سالانه ۲۰۰ تن ماهی تیلاپیا و با سرمایه گذاری ۸۰ میلیارد ریال و سرمایه در گردش ۳۰ میلیارد ریال در مرداد ماه سال گذشته آغاز شد.
رحیمی با اشاره به فراهم شدن اشتغال ۱۰ نفر در این طرح افزود: در فاز دوم این طرح، رسیدن به تولید سالانه ۴۰۰ تن و احداث کارخانه فرآوری و بسته بندی ماهی تیلاپیا پیش بینی شده است.
نبی الله خون میرزایی معاون وزیر جهاد کشاورزی نیز گفت: امروز یک طرح مدرن آبزی پروری به روش بیوفلاگ به منظور پرورش ماهی تیلاپبا به دستور ریاست محترم جمهور و با حضور استاندار و مسئولان استان و شهرستان اشکذر افتتاح شد.
خون میرزایی با بیان اینکه این طرح مدرن و مبتنی بر دانش روز و با استفاده از سیستمهای تصفیه و بازچرخانی در منابع آبی است، افزود: این طرح میتواند ظرفیت تولید در واحد سطح و حجم مخزن را به شکل بی سابقهای بالا برد.
رئیس سازمان شیلات ایران گفت: دانش فنی طرح پرورش ماهی تیلاپیا در استان یزد با همکاری موسسه تحقیقات علوم شیلات کشور و پژوهشکده استان یزد مستقر در شهرستان بافق و تجهیزات ساخت به کمک کارآفرینان و صنعتگران داخلی کشور بومی سازی شده و افق جدیدی را پیش روی صنعت آبزی پروری کشور گشوده است.
او با بیان اینکه استان یزد در زمینه طرح پرورش این نوع ماهی پیشتاز بوده است، افزود: انتظار میرود تا استان یزد در آینده با توسعه روشهای نوین و سایر حلقههای زنجیر پرورش شامل تامین بچه ماهی، خوراک و صنایع فرآوری و بسته بندی و بازاریابی، نقطه اتکای کشور در صنعت توسعه ماهی تیلاپیا باشد.
خون میرزایی با اشاره به دو ویژگی مهم این طرح گفت: پساب تولیدی به عنوان یکی از نگرانی فعالیتهای کشاورزی، در این طرح صفر است و دیگری روش زیست فناورانه یعنی استفاده بهینه و حداکثری از منابع آب است که آب طی فرایندی بازچرخانی میشود.
انتهای پیام/