سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

پروژه یار مهربان همچنان نیمه‌تمام است/ ضرورت افتتاح کتابخانه مرکزی لرستان

پروژه کتابخانه مرکزی خرم‌آباد از سال ۸۰ شروع شده و بعد از حدود دو دهه هنوز به بهره‌برداری نرسیده و وعده جدید از راه می‌رسد.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از خرم آباد،  پروژه   کتابخانه مرکزی خرم‌آباد در این دو دهه انواع و اقسام مشکلات را به خود دیده، حذف و اضافه هم داشته و با اینکه چندین دولت و مسئولان مختلف طی این مدت جابجا شده، اما پروژه یار مهربان همچنان نیمه‌تمام است.

کتابخانه مرکزی خرم‌آباد یکی از پروژه‌هایی است که نماد بی‌اعتمادی مردم استان به پروژها شده و به این روند انتقاد دارند و دوستداران کتاب معتقدند با یار مهربان نباید نامهربانی شود.

پروژه کتابخانه مرکزی خرم‌آباد در سنوات اخیر درصد پیشرفت فیزیکی‌اش روی عدد ۷۰ گیر کرده بود و مسئولان هر بار و هر سال این عدد را در زمان‌های مختلف اعلام می‌کردند و سال ۹۸ با حذف سالن آمفی تئاتر از فاز نخست، پیشرفت ۷۰ درصدی را رد کرد.

ساختمان اداری اداره کل کتابخانه‌های عمومی لرستان نیز در فاز اول طراحی شده و این در حالی است که از سال ۹۶ و به علت عدم مقاوم‌سازی (نشست و ترک‌خوردگی دیوار و سقف) کتابخانه حضرت مهدی (عج) کارکنان این اداره خانه به دوش شده و در مکان استیجاری مستقر هستند.

کتابخانه مرکزی خرم‌آباد حتی در لیست پروژه‌های اقتصاد مقاومتی نیز قرار داشت و بنا بود تا پایان خرداد ۹۶ فاز نخست آن به بهره‌برداری برسد که این امر میسر نشد و پس از آن وعده‌های دیگری رسانه‌ای شد که هیچ‌کدام رنگ واقعیت به خود نگرفت.

شیفت لحظه‌شماری به سال‌شماری

علی جهان‌آرا، مدیرکل وقت کتابخانه‌های عمومی لرستان، تیر ماه ۹۶ درباره این پروژه گفته بود: کتابخانه مرکزی جزو پروژه‌های اقتصاد مقاومتی است و استاندار لرستان تأکید دارد که امسال  فاز نخست به بهره‌برداری برسد، اما تخصیص اعتبار به کندی پیش می‌رود.

وی ادامه داد: پروژه فعال است، اما به‌علت محقق نشدن برخی از تخصیص‌ها در خرداد ماه تکمیل نشد. سازه فاز نخست آماده است و تأسیسات و تجهیزات آن باقی مانده و نزدیک به ۱۵ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.

جهان‌آرا بیان کرد: برای افتتاح این کتابخانه لحظه‌شماری می‌کنیم و معتقدیم که این پروژه فرهنگی باید زودتر به بهره‌برداری می‌رسید، اما متأسفانه در سنوات گذشته در ساخت آن کم‌کاری شده است.

مدیرکل وقت کتابخانه‌های عمومی لرستان یادآور شد: زیربنای این پروژه نزدیک به ۸۰۰۰ مترمربع است و با بهره‌برداری از آن فضای مطالعاتی استان دو برابر می‌شود.

از صحبت‌های مدیرکل پیشین بالغ بر چهار سال می‌گذرد و نه تنها پروژه تکمیل نشده بلکه نیاز به اعتبار از ۱۵ میلیارد ریالی نیز چندین برابر افزایش یافته است.

مسئولان زیادی در این سال‌ها وعده‌های بی‌شماری برای افتتاح این پروژه داده‌اند، اما هیچکدام محقق نشده و کتابخانه مرکزی خرم‌آباد همچنان نیمه‌تمام است و وعده جدید از راه می‌رسد.

اعتبار لازم برای تکمیل پروژه برآورد و تامین شود

گودرز امیری، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار لرستان، فروردین امسال در بازدیدی که از این پروژه داشت، گفت: کتابخانه مرکزی در هر شهر و استان مرجع حضور اندیشمندان، فرهیختگان، پژوهندگان و نویسندگان همان منطقه است و می‌بایست ساخت این کتابخانه که مدت زیادی از زمان کلنگ‌زنی آن گذشته است، هر چه زودتر به پایان برسد.

وی ادامه داد: با توجه به دستور ویژه استاندار لرستان در خصوص تکمیل هرچه زودتر این پروژه، ضرورت دارد اکیپ‌های عمرانی در حوزه‌های مختلف توسط پیمانکار در محل پروژه حضور داشته تا در مدت زمان تعیین شده این کتابخانه آماده بهره‌برداری باشد.

امیری تاکید کرد: همچنین می‌بایست اعتبار لازم برای تکمیل نهایی پروژه برآورد و تامین شود تا در این خصوص نیز مانعی وجود نداشته باشد.

در حالی چنین وعده‌هایی هر بار رسانه‌ای می‌شود که حتی نزدیک به افتتاح هم نمی‌شوند.

افتتاح کتابخانه مرکزی بسیار ضروری است

فرشته طهماسبی، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی لرستان در خصوص این پروژه اظهار کرد: دستگاه مجری ما نیستیم با این حال پیگیری‌های زیادی برای تکمیل این کتابخانه داشته‌ایم.

وی روند پروژه کتابخانه مرکزی خرم‌آباد را رضایت‌بخش عنوان کرد و افزود: در دیداری که با استاندار لرستان داشتم برای تکمیل ساختمان پروژه تا نیمه نخست سال جاری تاکید کرد که این مهم نیاز به اعتبار و تخصیص مناسب دارد.

طهماسبی ادامه داد: کمیت و کیفیت کتابخانه‌های عمومی نماد توسعه فرهنگی در هر جامعه محسوب می‌شود و با توجه به جمعیت شهرستان خرم‌آباد و تعداد کتابخانه‌های عمومی موجود و همچنین درخواست‌های مکرر مردم، به بهره‌برداری رسیدن کتابخانه مرکزی بسیار ضروری و حائز اهمیت است.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی لرستان یادآور شد: در یکی دو سال اخیر اقدامات خوبی در این پروژه انجام و بدهی پیمانکاران پرداخت شد و اگر پیش از آن نیز کار‌ها به همین شکل اجرا می‌شد بدون شک این کتابخانه تاکنون به بهره‌برداری رسیده بود.

وی با اشاره به اینکه فاز نخست شامل ساختمان اداری اداره کل کتابخانه‌های عمومی لرستان، دو باب کتابخانه، سالن آمفی تئاتر و... است، تاکید کرد: همه تلاش ما این است که این فاز در نیمه نخست سال ۱۴۰۰ به بهره‌برداری برسد.

صحبت‌های مدیرکل کتابخانه‌های عمومی لرستان در حالی مطرح شده که سال‌های ۹۸ و ۹۹ نیز از افتتاح فاز نخست این کتابخانه خبر داده بود.

وعده های روی زمین استاندار لرستان

سید موسی خادمی، استاندار لرستان نیز در خصوص این پروژه گفت: تکمیل و راه‌اندازی کتابخانه مرکزی به عنوان یکی از بزرگترین پروژه‌های فرهنگی استان ضرورت داشته و بر این اساس و طبق برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته، ساختمان کتابخانه مرکزی در نیمه نخست امسال  تکمیل خواهد شد.

وی اضافه کرد: در این خصوص با معاون عمرانی استانداری و مدیرکل راه و شهرسازی لرستان به عنوان مجری پروژه، هماهنگی‌های لازم انجام شده است.

خادمی تاکید کرد: کتاب، رابطه نزدیکی با توسعه‌یافتگی دارد؛ کشوری که مردمی کتابخوان دارد و بیشتر در حوزه علم کار می‌کند، از توسعه‌یافتگی، رفاه و پیشرفت بیشتری برخوردار است و موفقیت در ترویج کتابخوانی مستلزم انجام اقداماتی است.

در حالی قرار است تا نیمه نخست امسال ساختمان این کتابخانه به بهره‌برداری برسد که خرم‌آباد یکی از معدود مراکز استان بدون کتابخانه مرکزی است و همچنان با سرای یار مهربان، نامهربانی می‌شود.

منبع : ایسنا

انتهای پیام/ب

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.