سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا:

بیشتر نگران انتخابات شوراها هستیم تا ریاست جمهوری/ دلیل واکسیناسیون برخی کارکنان صداوسیما چه بود؟

رئیسی گفت: آنقدر که از انتخابات شورا‌ها نگرانیم از انتخابات ریاست جمهوری واهمه نداریم، چون اغلب میتینگ‌های آنها در خانه‌هاست.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، علیرضا رئیسی سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا درباره پروتکل‌های برگزاری انتخابات گفت: انتخابات شورا‌های شهر و روستا و ریاست جمهوری را در پیش داریم و آنقدر که از انتخابات شوراها نگرانی داریم، از انتخابات ریاست جمهوری واهمه نداریم، چون اغلب میتینگ‌های تبلیغاتی انتخابات شهر و روستا‌ها در خانه‌ها اتفاق می‌افتاد و اغلب افراد دور هم جمع می‌شوند و شام می‌خورند که در این صورت پروتکل‌ها نقض می‌شود.

درباره روز رای‌گیری انتخابات نگرانی نداریم

او ادامه داد: در ثبت‌نام کاندیدا‌های انتخابات شیوه‌نامه‌های بهداشتی خوب رعایت شد و درباره روز رای‌گیری نگرانی نداریم چراکه تعداد صندوق‌ها را افزایش داده‌اند و از ٧ صبح تا ٢ صبح روز بعد انتخابات برگزار می‌شود و واجدان شرایط هر استان که مبتلا به کرونا هستند پای صندوق‌ها حضور پیدا نمی‌کنند و به صورت سیار از آن‌ها رای گیری می‌شود. تا جای ممکن، قرار است صف‌ها در فضای باز تشکیل شود یا اگر صندوق در فضای بسته است صف در فضای باز تشکیل شود.

هر گونه تجمع انتخاباتی در فضای بسته ممنوع است

رئیسی گفت: هر گونه تجمع در فضای بسته در انتخابات ممنوع است و سخنرانی در فضای باز به ازای هر ٨ متر مربع یک نفر روی صندلی بنشیند و این بدون توجه به رنگ‌بندی شهرهاست. ستاد‌های انتخاباتی در شهرهای زرد با حداکثر ٣٠ نفر و در شهرهای نارنجی ١۵ نفر باید برگزار شود. در انتخابات‌های قبلی ما شاهد انجام برخی حرکات موزون بودیم؛ درخواست کرده‌ایم که این اقدامات ممنوع شود و نیروی انتظامی نظارت کند.

رؤسای ستادهای نامزدها مسئول اجرای شیوه‌نامه‌های بهداشتی هستند

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا درباره ضمانت اجرایی پروتکل‌های انتخابات بیان کرد: به رییس ستاد‌های نامزد‌های انتخابات در جلسات وزارت کشور پروتکل‌ها ابلاغ شده است و در صورت نقض پروتکل‌ها باید این افراد پاسخگو باشند؛ البته باید قبول کنیم این موضوع سخت و پیچیده است، اما باید بدانید که هر غفلت و عدم رعایت می‌تواند منجر به مشکل شود و خطر بروز موج پنجم کرونا وجود دارد. برای مشارکت حداکثری نیاز است که مردم احساس امنیت کنند و پای صندوق بیایند و نامزد‌ها و مسئولان اجرایی بدانند هر چه پروتکل‌های بهداشتی بیشتر رعایت شود مردم بیشتر پای صندوق می‌آیند.

چرا برخی سالمندان هنوز پیامک نوبت واکسیناسیون دریافت نکرده اند؟

رئیسی درباره اینکه برخی سالمندان با وجود ثبت‌نام در سامانه واکسیناسیون، هنوز پیامک نوبت تزریق دریافت نکرده‌اند، گفت: قبلا اعلام کرده بودیم که کسانی که با آنها تماس نگرفتند یا پیامک به آنها ارسال نشده است، در سامانه واکسیناسیون کرونا ثبت نام کنند، اما  رویه را تغییر دادیم و این روش را در پیش گرفتیم که همه ثبت نام کنند و بعد ما بر اساس ثبت‌نام و اولویت سنی به افراد نوبت‌ تزریق بدهیم. خوشبختانه از دیروز روند واکسینسایون و ارسال پیامک خیلی خوب شده و بالای ۹۰ درصد رشد داشته است و خواهش می کنیم، افرادی که ثبت‌نام کرده‌اند، حتما منتظر باشند.

او ادامه داد:  کسانی که ثبت نام کردند و به آنها  پیامک نزدند، تا پایان این هفته صبر کنند که قطعا به آنها پیامک زده می‌شود. زیرا بر اساس نوبت‌دهی است و اگر چنانچه به آنها پیامکی زده نشد، به ویژه اگر بالای ۷۵ سال هستند، می‌توانند روز شنبه به یکی از مراکز تشریف ببرند و واکسن‌شان را دریافت کنند.

خطر خرابی واکسن‌ها با قطعی برق وجود دارد؟

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا درباره قطعی برق و خطر خرابی واکسن‌ها گفت: ما اولین بار نیست که می‌خواهیم در کشور واکسن توزیع و تزریق کنیم. مراکز بهداشتی ما حتی در سطح روستاها برای نگهداری واکسن‌ها در هنگام قطعی برق تمهیداتی در نظر گرفته اند و بسیاری از مراکز واکسیناسیون مجهز به ژنراتور هستند و باید توجه داشت  حتی اگر در روستایی برق و ژنراتور نباشد از جعبه های سرد استفاده می‌شود، ما در سطح مراکز شهرستان‌ها و استان‌ها سردخانه‌های نگهداری واکسن داریم. برای توزیع واکسن هم انبارهای بزرگ و مجهز داریم که حتی اگر برق قطع شود، چندان مشکلی نخواهیم داشت.

او ادامه داد: ما در ۱۰ قطب کشور واکسن توزیع می‌ کنیم و واکسن ها از این قطب ها توزیع می‌شود. در مراکز استان هم محل‌های نگهداری واکسن داریم و پس از توزیع به شهرستان‌ها این واکسن بر اساس نیاز مراکز به صورت روزانه یا دو روز یکبار ارسال می‌شود. به طور کلی پس از موضوع قطع برق، دستورالعمل جدیدی تدوین شد اما به هر حال هر نوع قطعی برق می‌تواند برای ما ایجاد مشکل کند، شما فرض کنید اگر بیش از پنج ساعت برق برود ما دچار مشکل می‌شویم که البته تاکنون این اتفاق نیفتاده است. واکسن‌ها در یخچال نگهداری می شوند و حتی مهم است در کدام طبقه نگهداری شوند.

رئیسی گفت: در کنار واکسن‌ها دماسنج وجود دارد و اگر دما کمتر از حد مورد نظر برسد یک هشدار خواهد بود. واکسن‌ها بسته به نوع خود شرایط نگهداری متفاوتی دارند. برخی واکسن‌هایی مثل سینوفارم و آسترازنکا درجه حرارتی متفاوت از اسپوتنیک دارند. واکسن اسپوتنیک باید زیر ۱۸ درجه باشد اما واکسن سینوفارم در دمای یخچال باید نگهداری شود.

واکسیناسیون خبرنگاران فعال هفته اول تیر انجام می‌شود

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: واکسیناسیون گروه در معرض خطر از جمله خبرنگاران فعال هفته اول تیرماه انجام می‌شود.

دلیل واکسیناسیون برخی کارکنان صداوسیما

او درباره واکسیناسیون کارکنان صداوسیما گفت: ما مصوبه‌ای در ستاد ملی مقابله با کرونا داریم تا کسانی که در انتخابات مشارکت دارند واکسینه شوند؛ البته جمعیت کارکنان صداوسیما بالاست و بر اساس مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا دست‌اندرکاران انتخابات واکسینه می‌شوند چرا که اگر مجری مبتلا به کرونا شود و نامزد‌ها از مجری کرونا بگیرند دچار چالش می‌شویم.

رئیسی ادامه داد: تا زمانی که تمام نیرو‌های درگیر صداوسیما واکسینه شوند به زمان واکسیناسیون خبرنگاران خواهیم رسید و باید توجه داشت ساختمان صداوسیما اصلاً تهویه ندارد و شغل خبر با استرس و بی‌خوابی و شب کاری همراه است و این‌ها سیستم ایمنی بدن را پایین می‌آورند.

بعید می‌دانم کسی به دلیل قطع برق در بیمارستان فوت کرده باشد

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا درباره اینکه گفته می‌شود یک خانم حین عمل جراحی به دلیل قطعی برق فوت کرده است، گفت: هیچ بیمارستانی بدون برق اضطراری نمی‌تواند کار کند و اگر مرگ یک نفر در حین جراحی بر اثر قطعی برق اتفاق افتاده باشد باید بیمارستان پاسخگو باشد.

او ادامه داد: باید سیستم برق اضطراری بیمارستان درست کار کند و به نظر من اگر مورد مرگ درست باشد احتمالاً مرگ این فرد ربطی به قطعی برق ندارد. باید توجه داشت قطعی برق حوزه سلامت را تحت تاثیر قرار می‌دهد و برق به ایمنی واکسن کمک می‌کند؛ به ویژه در مناطق جنوبی کشور افرادی که برای تزریق واکسن آمده‌اند به دلیل خاموشی کولر‌ها اگر کرونا آن‌ها را نکشد گرما آن‌ها را می‌کشد.

نانوایی‌ها و سوپرمارکت‌ها در صدر ناقضان شیوه‌نامه‌های بهداشتی

رییسی درباره میزان رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی در نانوایی‌ها گفت: از آغاز کرونا تاکنون نانوایی‌ها جزو صنوفی بودند که رتبه اول در عدم رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی را داشتند البته حدود ۳ هفته ای است که سوپرمارکت‌ها رتبه اول  را در کمترین میزان رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی دارند.

او ادامه داد: درمورد نانوایی‌ها موارد زیادی پلمب داشتیم اما همانطور که می‌دانید جزو مشاغل گروه یک هستند و نمی‌توان به طور کامل این واحدهای صنفی را بر اساس رنگ‌بندی تعطیل کرد. بیشترین مشکل ما با نانوایی‌های سنتی است البته تذکر به نانوایی‌ها تنها به خاطر  رعایت نکردن نکات بهداشتی مرتبط با کرونا نیست بلکه مشکلات دیگری هم دارند که مرتب اخطار می گیرند. تا زمانی که نانوایی‌های سنتی به این شیوه عمل کنند، کنترل‌ و نظارت بر آنها دشوار است.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۱:۴۶ ۰۶ خرداد ۱۴۰۰
دکتر میگه درباره روز انتخابات نگرانی ندارم در مورد این چند روز تعطیلی هایی که از جمعه تا یکشنبه هست و مردم میخوان برن مسافرت نگرانم
ناشناس
۰۰:۵۰ ۰۶ خرداد ۱۴۰۰
مطمینا واکسن هایی بودن که مشکل پیدا کردن و کاملا مشخصه دیگه توجیه نداره
ناشناس
۱۴:۴۷ ۰۵ خرداد ۱۴۰۰
اقای رئیسی. چرا وقتی ثبت نام میکنند. یا پیامک نمیاد و یا دیر میاد .. ضمنا در منطقه یوسف اباد. بین سید جما ت کردستان هیچ پایگاهی نیست ... در حالیکه اکثر
مردم این منطقه مسن هستند .. هم امکان پایگاه خورو هست .. جلو پارک قزل قلعه .. خیابان اشکشهر و هم پایگاه معمو لی .. لطفا به اطلاع ایشان برسانید .. ممنون از
YJC
ناشناس
۱۳:۴۷ ۰۵ خرداد ۱۴۰۰
پرسنل ناجا پس چی ‌
ناشناس
۱۳:۳۰ ۰۵ خرداد ۱۴۰۰
چخبر چرا برای بیماران خاص واکس نمیزند
انتخابات
۱۳:۱۸ ۰۵ خرداد ۱۴۰۰
فقط الکترونیکی برگزار کنید اگر جان مردم برایتان مهم است