سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تابستانی بسیار سخت پیش روی صنعت آب و برق است

مدیرکل صداوسیمای استان زنجان گفت: عبور از شرایط دشوار تابستان امسال با فرهنگ سازی و همکاری مردم میسر خواهد بود.

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از زنجان، لطیفی مدیرکل صدا وسیمای مرکز زنجان در جمع اعضای شورای هماهنگی صنعت آب و برق استان زنجان، گفت: با توجه به کمبود آب و لزوم صرفه جویی در مصرف برق، استفاده از ظرفیت‌های فرهنگی می‌تواند زمینه ساز هدایت فرهنگ سازی مناسب و هدایت جامعه به سوی اصلاح الگوی مصرف در جامعه باشد.

او افزود: به منظور ایجاد باور ملی و افزایش آگاهی در زمینه مصرف هوشمندانه و رعایت کامل اصل صرفه جویی باید تدابیر ویژه‌ای در مدیریت مصرف مورد توجه قرار گیرد.

لطیفی ادامه داد: افزایش آگاهی عمومی و ایجاد انگیزه و علاقمندی برای مدیریت مصرف آب و برق محور‌هایی هستند که رسانه می‌تواند پیرامون آن‌ها اطلاع‌رسانی کند و مردم را از مشکلاتی که در اثر مصرف بی رویه آب و برق با آن دست به گریبان می‌شوند، بیشتر آگاه کند، در واقع مصرف‌کنندگان می‌دانند که تلاش امروز آن ها برای رفاه بیشتر فرزندانشان و حفظ منابع آب و برق برای آیندگان است.


مدیرکل صدا وسیمای مرکز زنجان بر آمادگی کامل رسانه استانی در خصوص برنامه سازی با مشارکت نهاد‌های ذیربط با موضوع صرفه جویی در مصرف انرژی تاکید کرد و گفت: رسانه ملی می‌تواند در آگاه سازی مردم از تأثیرات نامطلوب مصرف بی رویه انرژِی در زندگی کنونی و سرنوشت نسل‌های آینده نقش موثری ایفا کند.

رئیس شورای هماهنگی صنعت آب و برق استان زنجان گفت: با توجه به کاهش شدید بارش‌ها در استان زنجان و به دنبال آن کمبود تولید در نیروگاه‌های برق آبی و افزایش دمای هوا باید برنامه‌های مدونی طراحی شود تا بتوانیم به سلامت از پیک بار تابستان ۱۴۰۰ عبور کنیم.


علیزاده مدیرعامل توزیع نیروی برق استان زنجان با بیان اینکه ضروری است تا با ارائه طرح‌های مدون و کاربردی نسبت به اجرای برنامه‌های تدوین شده با حساسیت بالا اقدام شود، گفت: همکاری بین بخشی دستگاه‌های دولتی و غیر دولتی در کاهش حداکثری مصرف انرژی در فضا‌های اداری ضروری است.


او با تأکید بر اینکه زنجان تابستان سختی در حوزه مصرف آب و برق در پیش رو دارد، افزود: عبور موفق از این دوران صرفا با فرهنگ سازی رسانه استانی و همکاری تمام بخش‌های مصرف امکان پذیر است.


علیزاده با بیان اینکه بیش از ۷۱ درصد از انرژی برق زنجان در بخش صنعتی و کشاورزی مصرف می‌شود، گفت: باید مدیریت مصرف برق در استان زنجان مورد توجه قرار گیرد.


خلجی مدیرعامل برق منطقه‌ای زنجان هم در این جلسه به افزایش زودرس دمای هوا در استان زنجان اشاره کرد و گفت: براساس پیش‌بینی‌های انجام شده مصرف برق در این استان به بیش از ۲۱ درصد افزایش خواهد یافت.


او با بیان اینکه شاهد رشد مصرف برق در پیک بار برق منطقه‌ای زنجان خواهیم بود، ادامه داد: با توجه به خشکسالی و کاهش قدرت تولید برق در کشور، تأمین برق برای مشترکان خانگی، صنعتی و کشاورزی استان زنجان همکاری مشترکین را می‌طلبد.


مدیرعامل برق منطقه‌ای زنجان گفت: اولویت اصلی دیسپاچینگ ملی حفظ پایداری شبکه سراسری است و براساس دستور ابلاغ شده شرکت توانیر، سقف مصرف قابل تامین برق برای شرکت‌های توزیع و مشترکین اختصاصی برق منطقه‌ای زنجان و قزوین، ۱۲۶۹ مگاوات برای خردادماه و ۱۵۴۳ مگاوات برای تیر تا شهریورماه تعیین شده است.


خلجی با تأکید بر اینکه با هردرجه از افزایش دما ۱۰۰۰ مگاوات افزایش مصرف برق داریم، به لزوم رعایت سهمیه تعیین شده در هر استان و فرهنگ سازی نحوه صرفه جویی اشاره کرد و افزود: در صورت عدم رعایت سهمیه تعیین شده به استان‌ها منطقه خاموشی اعمال می‌شود.


او به موضوع رمز ارز‌ها در شرکت‌های توزیع برق اشاره کرد و گفت: رمز ارز‌های مجاز در زمان پیک بار نباید هیچ گونه فعالیتی داشته باشند.


افشاری مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای زنجان هم با اشاره به کاهش شدید نزولات جوی در زنجان گفت: ورودی آب به سد‌های استان زنجان به طور متوسط از اول مهرماه سال ۱۳۹۹،  ۶۷ درصد نسبت به مدت مشابه سال ۱۳۹۸ کاهش یافته است.


او افزود: شرکت آب منطقه‌ای زنجان در تلاش است تا با اتخاذ تدابیر لازم و بهره مندی از ظرفیت رسانه استانی جهت مدیریت بهینه مخازن سد‌ها نسبت به مدیریت خروجی سد‌ها با لحاظ حقابه‌ها و مصارف اولویت دار از جمله شرب، با هماهنگی شرکت آب و فاضلاب استان زنجان تابستان امسال را با حداقل آسیب سپری کند.


مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای با تأکید بر کمبود روان آب به دلیل کاهش محسوس بارندگی‌ها، از کشاورزان و حقابه بران حاشیه رودخانه‌ها خواست از کشت محصولات پر آب طلب خودداری و جهت مدیریت مزرعه با کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی و شرکت آب منطقه‌ای زنجان همکاری کنند.


جزء قاسمی مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان زنجان نیز در این جلسه گفت: با توجه به شرایط موجود پیش بینی‌های لازم برای تقویت زیرساخت‌های تأمین و آبرسانی در شهر‌های استان زنجان انجام شده ولی در خصوص آبرسانی در برخی روستا‌های این استان نگرانی داریم.


او  با بیان اینکه سال کم آبی پیش رو داریم، افزود: میزان بارندگی‌ها در استان زنجان نسبت به بلند مدت نیز ۵/۵۴ درصد کاهش داشته است و این نشان می‌دهد امسال  به لحاظ شرایط کلی و وضعیت بارندگی‌ها در استان زنجان، تابستان سختی خواهیم داشت.


جزء قاسمی ادامه داد: اصلاح فرهنگ مصرف و تبلیغ آن از طریق صدا و سیما، راه برون رفت از شرایط فعلی در روستا‌ها بوده و زمان آن فرا رسیده تا روستائیان مصارف غیر ضرور همچون مصرف آب شرب برای آبیاری باغ و باغچه و احشام را متوقف کنند.


مدیرعامل شرکت آبفای استان زنجان گفت: تولید آب در روستا‌ها بیشتر از نیاز این مناطق بوده و هزینه ناچیز آب بهاء باعث شده تا صرفه جویی در مصرف آن مغفول بماند.


جزء قاسمی با اشاره به اینکه در کوتاه مدت منابع جدیدی برای تأمین آب آشامیدنی در استان زنجان وجود ندارد، ادامه داد: هم اکنون بیش از ۷۵ درصد از آب آشامیدنی در این استان از طریق سفره‌های آب زیر زمینی و ۲۵ درصد نیز از آب‌های سطحی تأمین می‌شود.


انتهای پیام/م

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.