سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می‌دهد؛

و قصه خرمشهری که خرمشهر ماند/ محمره‌‌ای در کار نیست + تصاویر

رژیم بعث عراق با اشغال خرمشهر می‌کوشید مهم‌ترین اهرم فشار خود را برای واداشتن ایران به شرکت در مذاکرات صلح حفظ کند.

به گزارش خبرنگار  حوزه دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، در سوم خرداد  سال ۶۱، خرمشهر نگین انگشتری ایران که پس از ۳۴ روز مقاومت به اشغال رژیم بعثی صدام  در آمده بود، پس از ۵۷۶ روز اشغال آزاد شد و ایرانی از غرور این آزادی سر از پا نمی شناخت.

جای آنهایی که رفته بودند تا خرمشهر را آزاد کنند و برنگشته بودند خالی بود. برخی هایشان پیش از فتح خرمشهر شهید شده و برخی هم اسیر شده بودند. گرچه عملیات بیت المقدس منجر به آزاد سازی خرمشهر شد، اما پیش از آن عملیات فتح المبین مقدمه ای بر این حادثه بزرگ تاریخی بود. از عملیات فتح المبین بود که موضوع جنگ جدی شد. جمهوری اسلامی ایران عزمش را برای شکستن حصر آبادان و پس گرفتن خرمشهر و سایر مناطق اشغالی و سست کردن مواضع دشمن در خاک خودش جزم کرد.

خرمشهر در سال ۱۳۵۹ مورد تجاوز دشمن بعثی قرار گرفت و پس از ۳۴ روز مقاومت دلیرانه مردم و رزمندگان در چهارم آبان همان سال به اشغال نیروهای متجاوز بعثی در آمد و به مدت ۲۰ ماه در اشغال نیروهای متجاوز بعثی بود. در ساعت ۲۲:۴۵ نوزدهم اردیبهشت سال ۱۳۶۱ با آغاز عملیات بیت المقدس و رمز یا علی ابن ابیطالب(ع) عملیات رزمندگان با هدف آزادسازی خرمشهر آغاز شد و رزمندگان و نیروهای مردمی با نزدیک شدن به شهر و تصرف ناحیه مرزی شلمچه خود را برای حمله نهایی و مقابله با دشمن بعثی آماده کردند.

بر خلاف پیش بینی های تحلیلگران نظامی نیروهای بعثی و در کمال ناباوری متجاوزان، رزمندگان ایران از رود کارون وارد خرمشهر نشدند. نیروهای سپاه و ارتش دشوارترین مسیر از غرب و جاده شلمچه به شهر را سامان دادند و نیروهای بعث را غافلگیر کردند.

اتاق فکر فرماندهان رژیم بعث در خرمشهر

طی عملیات آزادسازی خرمشهر که در چهار مرحله اجرا شد، نیروهای مسلح ایران که شامل، ۱۳۵گردان متشکل از ۴۵ گردان ارتش، ۹۰گردان از سپاه و بسیج به علاوه نیروهای ژاندارمری، کمیته انقلاب اسلامی، شهربانی و جهاد سازندگی بودند، در برابر هفت لشکر دشمن به علاوه نیمی از ادوات، توپخانه، امکانات مهندسی و زرهی ارتش عراق قرار گرفتند، ضمن اینکه ارتش عراق با کمک عوارض طبیعی موجود در منطقه (رودخانه کارون، اروند، کرخه، هورالهویزه) به دفاع از موقعیت خود در این عملیات پرداخت.

رژیم بعث عراق با اشغال خرمشهر می‌کوشید مهم‌ترین اهرم فشار خود را برای واداشتن ایران به شرکت در مذاکرات صلح، حفظ کند. متقابلاً آزادسازی این شهر می‌توانست نماد اثبات برتری ایران در جنگ تحمیلی باشد.

صدام در زمان اشغال خرمشهر این شهر را محمره نامید و اعلام کرد که بعد از تصرف محمره به سوی پایتخت حرکت می کند. محمره ای که هیچ وقت محمره نشد و خرمشهرماند. در ادامه گزارش عکس های به یادماندنی از آزادسازی خرمشهر را می بینید.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۸
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۰:۲۹ ۰۳ خرداد ۱۴۰۰
خرمشهر را خدا آزاد کرد ولی مدیریت اینهمه دولت که تشریف آوردند و رفتند وضع مناسبی برای خرمشهر و اطراف آن در وضعی که برایش جانها و خونها داده شده اصلا نیست شاید خدا نبایستی این آزادی را به شما میداد و شکر نعمتش نمی کنید
نصری
۱۸:۳۶ ۰۳ خرداد ۱۴۰۰
به نام خدا سلام
درود و سلام به روح شهدا و درود به شرف و غیرت همه رزمندگان که به دنبال چیزی جز رضای خدا نبوده و نیستند و گرامی و مبارک باد باز پسگیری و آزادی پاره تن ایران خرمشهر از دست دشمنانی که برای تجزیه ایران نقشه ها داشتند که این آرزو را به گور برده و خواهند برد به امید روزهای بهتر شاد سلامت و پیروزباشید خدانگهدار همه شما
حمید
۱۷:۰۸ ۰۳ خرداد ۱۴۰۰
این همه شهید دادیم. لعنت بر صدام. ولی ای کاش به خرمشهر بیشتر میرسیدیم. تا مردمش طعم آرامش رو بچشند
ناشناس
۱۵:۵۱ ۰۳ خرداد ۱۴۰۰
لعنت بر صدام و درود بر رزمندگانی که شهر را آزاد کردند.
ولی در مورد اینکه صدام آنرا محمره نامید مگر اسم اصلی آن محمره نبود و مگر نه در سال 1314 در زمان رضاشاه نام اصلی آنرا تغییر دادند؟ و مگرنه مردم اصلی آن جا هنوز نام محمره را بکار میبرند؟
ناشناس
۱۴:۵۳ ۰۳ خرداد ۱۴۰۰
ان شاا.. 28 خرداد یه خرمشهر دیگه آزاد میکنیم
ناشناس
۱۱:۵۲ ۰۳ خرداد ۱۴۰۰
خرمشهر آب نداره وضعش خوب نیست.خدایا خودت آزادش کردی پس یه کاری براشون بکن.
ناشناس
۱۱:۵۲ ۰۳ خرداد ۱۴۰۰
خرمشهر آب نداره وضعش خوب نیست.خدایا خودت آزادش کردی پس یه کاری براشون بکن.
ناشناس
۱۱:۵۱ ۰۳ خرداد ۱۴۰۰
درود خدا بر بهترین انسانهای زمانه خود، که همیشه مدیون آنها هستیم
ناشناس
۱۱:۰۱ ۰۳ خرداد ۱۴۰۰
مردان بی ادعای میدان ....در برابر نامردان متجاوز
حمید
۱۰:۲۸ ۰۳ خرداد ۱۴۰۰
زنده باد ایران زنده باد مقاومت.
جانباز
۰۹:۵۸ ۰۳ خرداد ۱۴۰۰
یادباد آن روزگاران یادباد.کاش مملکت رو بعدازجنگ به این بچه ها می سپردیم
ناشناس
۰۹:۵۵ ۰۳ خرداد ۱۴۰۰
درود بر شهدا
ناشناس
۰۹:۴۶ ۰۳ خرداد ۱۴۰۰
درود خدا بر همه شهیدان و جانبازان........
محمد
۰۹:۳۶ ۰۳ خرداد ۱۴۰۰
محمره نام قدیمی این شهر هست.اصلا ربطی به جنگ نداشت.محمره و عبادان نام های قدیمی این دو شهر هست.و معانی این دو واژه برگرفته از طبیعت خاص مربوط به اون منطقه است.میدونم اینو نشر نمیکنید.اما جهت اطلاع گفتم.
مهدی
۰۹:۲۳ ۰۳ خرداد ۱۴۰۰
دردودبرهمه شما وظیفه خودتون روانجام دادید ونگذاشتید خاک ایران اسلامی دست دشمن بیفتد حالا دشمنهای داخلی زیادشده اند وخاک رابدون دردسرمیخواهند به دشمن بدهند ومردم رازجرمیدهند گرانی گرانی -سلطان سکه ارز-قول دروغ-و ..... ؟
ناشناس
۰۹:۲۱ ۰۳ خرداد ۱۴۰۰
قربان برم دایی شهیدم سردار جمشید سلیمانی که یه تنه تو اون ازادسازی بودی یاد تو و همرزمات گرامی
MHSSN
۰۹:۱۳ ۰۳ خرداد ۱۴۰۰
شهدا شرمنده ایم ...
مهدی
۰۹:۰۰ ۰۳ خرداد ۱۴۰۰
درودبرهمه شماکه خاک وطن روازدست نااهلان نجات دادید.