سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

خطیب‌زاده در نشست خبری:

دولت عراق به وظایف خود در صیانت از اماکن دیپلماتیک ایران عمل کند/ تیم مذاکره کننده تصمیم گیر نیست و همه تصمیمات در تهران صورت می‌گیرد

سخنگوی وزارت خارجه گفت: ایران تعرض به اماکن دیپلماتیک خود در عراق را به شدت محکوم می‌کند و امیدوار است عراق به وظایف خود عمل کند.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری خود امروز دوشنبه (۲۰ اردیبهشت ماه) با اصحاب رسانه که به صورت آنلاین برگزار شد، درباره اقدام شب گذشته در آتش زدن دیوار سرکنسولگری ایران در کربلا، اظهار کرد: متاسفانه دیشب عده‌ای تعرضی به سرکنسولگری ایران در کربلا داشتند که از همان ابتدا با مراجع ذیربط در عراق توسط سرکنسولگری و سفارت ایران در بغداد ارتباط گرفته شد و نیرو‌های امنیتی با آن‌ها برخورد کردند.

او افزود: جمهوری اسلامی ایران تعرض به اماکن دیپلماتیک خود در عراق را به شدت محکوم می‌کند و امیدوار است عراق به وظایف خود عمل کند. دیشب یادداشت اعتراضی را به سفارت عراق در ایران تسلیم کردیم و انتظار ما از دولت عراق این است که به وظایف خود در این حوزه عمل کند.

خطیب زاده درباره اسدالله اسدی دیپلمات بازداشت شده ایران در بلژیک گفت: بازداشت او از همان ابتدا غیر قانونی و خلاف مقررات بین المللی است، حکم صادره دادگاه هم برای ما مشروعیتی ندارد، لذا هرچه زودتر این دیپلمات ما باید از حقوق دیپلماتیک خود برخوردار شود، اتفاق جدیدی نیفتاده  است، به جهت اینکه این حکم فاقد مشروعیت بوده اسدی و وکیلش اعتراضی به این حکم ندارند و دولت بلژیک موضع ایران را می‌داند.

سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: با امارات متحده عربی روابط دیپلماتیک داریم و هیچ وقت روابط ما قطع نشد، همچنین طی یک سال گذشته روابط ما برقرار بوده است و سفر آقای ظریف هم در دستور کار بوده و هنگامی که فضا محیا شود این سفر انجام خواهد شد.

خطیب زاده در مورد اخبار منتشر شده در ارتباط با رایزنی های ایران و عربستان و تایید انجام این مذاکرات از سوی مقامات سعودی هم گفت: هدف گفت‌وگوها هم مسائل دو جانبه و هم مسائل منطقه ای بوده است. ما همواره از این گفت‌وگو ها در هر سطح و در هر شکلی استقبال می کنیم و این سیاست جدید ما نیست.

او درباره اظهارات ذوالنوری رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس در خصوص اینکه فایل صوتی ظریف باعث شده روسیه و چین هم پشت تیم مذاکره کننده ما را خالی کنند، تصریح کرد: آقای ذوالنوری نظرات شخصی خود را بیان می‌کند و این نظرات زاویه جدی با آنچه در وین در جریان است، دارد.

سخنگوی وزارت خارجه درباره افغانستان گفت: امنیت ملی افغانستان ارتباط عمیقی با امنیت ایران دارد و بدیهی است که تحولات این کشور ما از نزدیک رصد می‌کنیم، چراکه سرمایه گذاری‌های چندین سال گذشته ما زمینه این است که کنشگر فعال باشیم و البته تلاش کردیم که گفت‌وگو بین الافغانی را ایجاد کنیم، هیچ بازیگر منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای این حق را ندارد که برای مردم افغانستان تصمیم بگیرد، البته گزارش‌های این روز‌ها گزارش خوبی نیست، مقامات ما با مقامات افغانستان و کشور‌های دیگر در ارتباط هست، امیدواریم بتوانیم این بحران را حل کنیم.

خطیب زاده درباره فلسطین تصریح کرد: در سرزمین‌های اشغالی اتفاقات را با دقت پیگیری کنیم.

او درباره مذاکرات وین گفت: برجام پلاس را نمی‌پذیریم، آنچه در برجام عینا نه یک کلام بیش نه یک کلمه کم معیار ما برای گفت‌وگو است. آمریکا باید تصمیمی را در واشنگتن بگیرد.

سخنگوی وزارت خارجه اضافه کرد: دولت بایدن باید تصمیم بگیرد که به برجام متعهد باشد یا از میراث تحریم‌های ترامپ دفاع کند. این تصمیم سیاسی است و منتظر هستیم دولت بایدن بگیرد و تعهد خود را اعلام کند. در حوزه‌های فنی، چون باید دقیق باشیم گفتگو‌ها از سختی خاص خود برخوردار است.

او افزود: مسیر بسیار قابل توجهی در تفاهم و توافق برداشته شده و از نظر ما آنچه باقی مانده هم می‌تواند سهل یا سخت باشد. سخت خواهد بود اگر آمریکا تصمیم سیاسی خود را در واشنگتن نگیرد.

خطیب زاده درباره حضور ظریف در انتخابات گفت: بنده سخنگوی وزارت خارجه هستم و ظریف در موضوعات شخصی خود اظهارنظر می‌کند. ایشان اظهارنظر کرده و همه هم شنیده‌اند.

خطیب‌زاده همچنین درباره نحوه ترور شهید سلیمانی و دست داشتن رژیم صهیونیستی و کردستان عراق در این اقدام تروریستی اظهار کرد: مسیر پیگیری‌های پرونده ترور شهید سلیمانی در قوه قضائیه، مجامع بین‌المللی و مسیر‌هایی که می‌شود پیگیری کرد و در گفت‌وگو‌های دوجانبه سیاسی و امنیتی و حقوقی با دولت عراق پیگیری می‌شود. بسیاری از این گزارش‌ها بر ما پوشیده نیست. راستی آزمایی آن هم در مراجع خود یا انجام شده یا در حال انجام است.

او افزود: موضع ما همان است، همه آن‌هایی که مستقیم یا غیرمستقیم در هر کشوری که در این ترور ناجوانمردانه و بزدلانه مشارکت داشته باشند، قطعا مسئولیت کیفری، جزایی و قضایی دارند و مراجع ذیربط در مسیر‌های خودش برخورد‌های لازم را در دستورکار دارند.

خطیب‌زاده درباره اظهارات عباس عراقچی معاون وزیر امور خارجه درباره احتمال تمدید توافق با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در خصوص بازرسی‌ها از تأسیسات هسته‌ای ایران اظهار کرد: آن‌چه عراقچی گفته این است که قانون مجلس الزام آور است و توافقی که بین ایران و آژانس برای ۲۱ ماه می‌ بوده که همه از آن مطلع هستند و طبیعی است که ما، چون عجله‌ای برای به سرانجام رساندن گفت‌وگو‌های وین نداریم، ضمن اینکه اجازه نخواهیم داد که این گفت‌وگو‌ها فرسایشی شود، در عین رعایت سرعت لازم کار را جلو می‌بریم. نمی‌خواهیم هیچ تاریخی مانع از این شود که به صورت دقیق دستورالعمل‌های اجرایی تهران برای تیم مذاکره کننده عملیاتی شود.

 او اضافه کرد: نکته‌ای که آقای عراقچی در آن مصاحبه گفت این است که یکی از انتخاب‌ها بعد از ۲۱ ماه می‌ می‌تواند این باشد که با همکاری دو طرف در صورتی که مسیر درست در گفت‌وگو‌ها ادامه داشته باشد و تهران هم با این موضوع موافقت داشته باشد، این است که این توافق به نوعی تمدید شود. طبیعی است که تیم مذاکره کننده تصمیم گیر نیست و تصمیمات همه در تهران صورت می‌گیرد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی همچنین در پاسخ به سؤالی درباره مذاکرات وین و در جریان قرار گرفتن نمایندگان مجلس از روند گفت‌وگو‌ها گفت: سیاست جمهوری اسلامی ایران در گفت‌وگو‌های فنی در وین کاملا روشن است و در چارچوب سیاست‌های عالیه نظام و دستورالعمل‌های اجرایی تهران، تیم مذاکراتی عمل می‌کند و گزارشات را به صورت روزانه به مراجع ذیربط ارسال می‌کند. شورای عالی امنیت ملی که رئیس مجلس نیز عضوی از آن است در جزییات کامل گفت‌وگو‌ها قرار دارد و اساسا دستورالعمل‌ها را شورای عالی امنیت ملی به تیم مذاکراتی می‌دهد و رئیس مجلس هم حتما همکاران خود را در خصوص این فرآیند مطلع می‌کند.

او افزود: وزیر امور خارجه نیز در کمیسیون امنیت ملی حضور داشت و توضیحات مبسوطی را به نمایندگان ملت دادند.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در بخش دیگری از نشست خبری درباره اقدام تروریستی اخیر در دبیرستانی در کابل و همچنین انفجار در یک اتوبوس در افغانستان گفت: پرپر شدن این جان‌ها و دختران افغانستان که معصومانه و مظلومانه با زبان روزه در ماه مبارک رمضان قربانی خشونت تکفیری‌ها شدند، دل و جان آدم را به درد می‌آورد. داغدار افغانستان هستیم. متاسفانه وقایعی که در یک سال گذشته به ویژه رخ داده و در چند هفته گذشته تشدید شده، مار را ناراحت می‌کند.

خطیب‌زاده ادامه داد: اتفاقات افغانستان را از نزدیک پیگیری می‌کنیم و نگران برخی از این تحولات هستیم. ضمن تسلیت به خانواده‌های قربانیان این حمله وحشیانه به این مدرسه و همدردی با مردم و دولت افغانستان، فکر می‌کنیم زمان آن رسیده که از فضای برادری استفاده شود و در مقابل این تفکر افراطی و گرو‌های داعشی و تکفیری همه متحد شوند و به صورت یکپارچه عمل کنند.

او افزود: برای افغانستان آینده‌ای آباد، آزاد و باثبات آرزومندیم که تنها از مسیر گفت‌وگو‌های اصیل بین گروه‌های افغانستانی و دولت افغانستان رخ می‌دهد. دولت ایران هم همواره آماده بوده که این گفت‌وگو‌ها را تسهیل کند و هر کمکی که در اجرایی شدن این روند اصیل ممکن است کمک کند، فراهم کند؛ امیدواریم شاهد روز‌های بهتری در افغانستان باشیم.

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سؤالی درباره نشست روز گذشته کمیسیون امنیت ملی با ظریف و اظهارات برخی نمایندگان درباره استیضاح ظریف نیز گفت: جلسه دیروز مبتنی بر سؤالات نمایندگان درباره فایل صوتی و مذاکرات وین بود و ظریف نیز پاسخ داد. بیش از این گمانه‌زنی‌هایی است که عنوان می‌شود و مجلس از همه حقوق خود برخوردار است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره گزارش منتشر شده مبنی بر این‌که منطقه کردستان عراق اقدام به سدسازی در رودخانه زاب کرده است، گفت: موضوع آب بیش از این‌که به موضوع منازعه در منطقه ما شود باید به موضوع همکاری تبدیل شود.

او افزود: در موضوع عراق دولت مرکزی عراق طرف حساب ایران است و همواره گفت‌وگو‌هایی شده است و درباره همکاری‌های آبی گفت‌وگو‌های جدی داشتیم و گفت‌وگو‌های جدی با همه کشور‌های همسایه بوده و همچنان ادامه دارد و البته مسئولیت مستقیمی را وزارت نیروی ایران دارد و درگیر این موضوعات هستند.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره اخبار منتشر شده مبنی بر حمل بار از ایران به قره باغ و واکنش‌های صورت گرفته در جمهوری آذربایجان نیز اظهار کرد: همه را دعوت می‌کنم در فضای همکاری پس از جنگ و توافقات انجام شده کمک کنند فضا حفظ شود و از هر گونه گزارش‌های تایید نشده اجتناب کنند.

خطیب‌زاده همچنین در پاسخ به سؤالی درباره انتشار برخی اخبار به نقل از منابع آگاه از سوی برخی رسانه‌ها و این‌که به نظر می‌رسد آن‌ها به دنبال سنگ اندازی هستند، گفت: وزارت امور خارجه به خاطر جایگاه حرفه‌ای خود در مسائل داخلی کمتر دخالت می‌کند و معروف است به صبر و شکیبایی در قبال این گونه مسائل. ما در وزارت امور خارجه هیچ منبع آگاهی نداریم و هرگونه منبع آگاهی با هر نیتی که استفاده شود، قطعا و یقینا همه رسانه‌ها بدانند وزارت امور خارجه نیست و ما در وزارت خارجه مواضع مان صریح و نشان دار است و این را در رفتار حرفه‌ای وزارت خارجه در سالیان گذشته همواره دیده‌اند.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی ادامه داد: البته به بازی‌های رسانه‌ای باید خود اهالی رسانه بپردازند. انتظار جدی ما از رسانه‌ها این است که مثل همیشه همراه مردم و مصالح عالیه مردم باشند و قطعا آن‌چه دستورالعمل‌ها برای تیم مذاکراتی باشد ما در همان مسیر حرکت می‌کنیم. مدیریت انتظارات دو سو دارد یکی مدیریت انتظارات در خصوص نتیجه مذاکرات در حوزه رفع تحریم‌هاست و همچنین به دوستان دیگر عرض می‌کنم باید مدیریت انتظارات در حوزه هسته‌ای را دوستان داشته باشند که در فضای آرامش کار را جلو ببریم. موضوع پرونده هسته‌ای پرونده امنیت ملی است و در سطح فرادستگاهی پیگیری می‌شود و رسانه‌ها هم در همین مسیر ان‌شاءالله کمک خواهند کرد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۴
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۲:۰۲ ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۰
اهااای اونایی که داد وفریاد وحنجره پاره میکنید ومیدان ودم ازمیدان میزنید حالا بروید جوب میدان را بدهید نه که مثل همیشه فقط عربده بکشید بروید انتقام بگیرید ازاسرائیل که ترسیده اید لااقل انتقام ازعرق را بگیرید بفهیمیم میدان باعرضه داریم فقط طبل توخالی وبلوف نیست
ناشناس
۰۰:۳۱ ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۰
به کوری چشم همه بدخواهان و توطئه گران ؛ ایران و العراق ، لایمکن الفراق!
ناشناس
۱۷:۵۸ ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۰
کار آمریکا و اسرائیل و ایادیش
ناشناس
۱۴:۲۹ ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۰
ددددددددم عراقیها گررررررررررررررم دخالت درهرکشوری ممنوع
نا شناس۹
۱۳:۳۸ ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۰
اخه این کشورهای عربی چی برا کشور ما داره که اینقدر مردم خودمون خوار کنیم ودر تحریم وفقر وفساد بمونیم.
ناشناس
۱۳:۳۶ ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۰
خب حالا دیپلماسی مهم تره یا میدان؟ دیپلماسیتون مورد حمله میدان قرار گرفت و هیچکاری نتونستید کنید و هیچ دولتی کاری نکرد براتون
ناشناس
۰۰:۰۰ ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۰
وقتی دیپلماسی بی عرضه ست ، تقصیر میدان چیه؟! توی بلژیک دیپلمات ایرانی رو گرفتند و به بیست سال زندان محکوم کردند؛ سخنگو گفته از نظر ما قابل قبول نیست!!! اونم تقصیر میدانه؟
ناشناس
۱۳:۲۴ ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۰
تیم مذاکره صلاحیت تصمیم‌گیری نداره. قبلا اینو ثابت کرده
ناشناس
۱۳:۲۳ ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۰
نیکی که ازحدبگذرد نادان خیال بدکند
ناشناس
۱۴:۳۰ ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۰
درود برمردم فهیم عراق
ناشناس
۱۳:۱۳ ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۰
همتی گفت دلار میاد پایین ،بر عکس شد!
ناشناس
۱۳:۱۲ ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۰
چرا حمله کردن به سفارت ایران ؟
آیت اله گودینی
۱۲:۴۹ ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۰
دولت مردان ما اصرار دارند تمام تحریم ها، خصومت ها، دشمنی ها و . . . آمریکا را در قبال کشورمان، فقط ناشی از تصمیم ترامپ جلوه دهند، کما اینکه آقای سخنگو در این نشست هم از جمله " میراث تحریم های ترامپ" استفاده کرده اند، در صورتی که رفتار آمریکا درقبال کشور ما ناشی از تصمیم شخص نیست، بلکه ناشی از سیاست های سیاست گزاران آمریکاست و فرقی بین ترامپ و اوباما و بایدن یا هر رئیس جمهور دیگری از آمریکا وجود ندارد. متاسفانه چند نوبت این موضوع را نوشته و ارسال کرده ام، ولی شما منتشر نمی کنید. چرا؟
ناشناس
۱۲:۴۶ ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۰
پس تو چه کاره ای واسه چی رفتی ؟یه مرتبه تهران یه تکونی بخودش بده بره یسره کنه ......الکیه
ناشناس
۱۲:۴۱ ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۰
اگرتصمیم گیرنده تهرانه خوب تهران بره اونجا برامذاکره تیم میفرسه براچی
ناشناس
۱۲:۳۸ ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۰
سابقه تاریخی شیطان بزرگ و ایادی او در منطقه ثابت می کند این فریب آنهاست. از این دست کارها قبلا هم انجام شده است.
شیطان بزرک بدنبال تداوم حضور و ایجاد تفرقه است.
باید دید چه شیطنت و خوابی دیده اند؟
ناشناس
۱۲:۲۲ ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۰
نزدیک انتخاباته دیگه !
ناشناس
۱۱:۵۵ ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۰
یاد اون صحنه فیلم پايتخت افتادم که هما به نقی میگه یه چیزی به اینا نمیگی...
ناشناس
۱۱:۵۲ ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۰
اعراب باحکومت ایران نیستند، اینقدر به خودتون ومردم ما فشار نیاورید!؟!فکر می کنید مردم سایر کشورها مثل مردم ایران ذلیل شده واستعمار شده هستند که مطیع شما شوند!!؟
ناشناس
۱۳:۲۱ ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۰
اعراب به خون ایرانیان تشنه اند، همین الان هم اگه موقعیتش پیش بیاد همین عراق دمار از روزگار ایرانی جماعت درمیاره منتهی فعلاً دست و پاش بسته است
ناشناس
۱۸:۰۰ ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۰
چرت نگید دیگه، اینا همش بخاطر ایجاد تفرقه بین دو کشور، چقدر نادانی که نمیفهمید!!
ناشناس
۱۱:۳۴ ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۰
عجب ایران قدرتمندی!!
ناشناس
۱۲:۳۵ ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۰
در دام شیطان نیوفتادن تعقل و تدبر می خواهد.
شیطنت های منطقه همه بخاطر حضور کثیف شیطان بزرگ و سرطان کودک کش ها در منطقه است.
ناشناس
۱۲:۳۷ ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۰
خخخخ