سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بیماری‌های خاص از طرف وزارت بهداشت دارای تمهیدات خاصی هستند

مسئول بیماری‌های خاص و پیوند اعضای علوم پزشکی استان کرمانشاه گفت : مجموع تعداد بیماران خاص و پیوندی استان بیش از ۴ هزار و ۵۰۶ نفر است.

به گزارش  گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، بهنام روندی مسئول بیماری‌های خاص و پیوند اعضای علوم پزشکی استان کرمانشاه گفت : بیماری‌های خاص به گروهی اطلاق می‌شود که از طرف وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی برای آن‌ها تمهیدات خاصی در نظر گرفته شده است.

او گفت : طی سال‌های اخیر در راستای سامان گرفتن خدماتی که برای این گروه از بیماران ارائه می‌شود تقسیم‌بندی خاصی انجام شده، براساس این تقسیم‌بندی‌ها بیماران خاص در چهار گروه اصلی بیماران هموفیلی، تالاسمی، دیالیزی و ام اس قرار می‌گیرند.

مسئول بیماری‌های خاص و پیوند اعضای علوم پزشکی استان کرمانشاه افزود: در کنار این چهار گروه بیماران خاص چندین بیماری همچون بال پروانه‌ای، اوتیسم، متابولیک، نقص سیستم ایمنی و چندین بیماری نادر به‌عنوان بیماری‌های صعب‌العلاج قرار می‌گیرند.

او افزود: در این تقسیم‌بندی‌ها چند بیماری دیگر هم وجود دارد که در واقع ناشی از بیماری دیگر بوده و شخص مجبور شده به علت از دست رفتن عملکرد یکی از ارگان‌های حیاتی پیوند اعضا داشته باشد همانند پیوند کلیه، قلب، ریه، کبد، پانکراس و... که از طریق وزارت بهداشت تحت حمایت‌های خاصی هستند.

روندی اشاره‌ای به تعداد بیماران خاص استان داشت و ادامه داد: مجموع تعداد بیماران خاص و صعب‌العلاج و پیوندی استان بیش از ۴ هزار و ۵۰۶ نفر است که ۳ هزار و ۵۲۶ نفر از این تعداد در مرکز استان و مابقی در دیگر شهرستان‌های استان هستند.

او گفت: به تفکیک تعداد بیماران هموفیلی استان ۲۳۱ نفر، تالاسمی ۳۰۱ نفر، دیالیزی خونی و صفاقی ۶۷۳ نفر، ام. اس یک‌هزار و ۸۷۰ نفر هستند.

روندی تعداد بیماران بال پروانه‌ای استان را ۱۵ نفر اعلام کرد و گفت: از طرف وزارت بهداشت برای بیماران هرساله یک بسته حمایتی در نظر گرفته می‌شود که در برگیرنده خدمات حمایتی و درمانی برای این بیماران در مراکز دولتی وابسته به وزارت بهداشت است که در چارچوب برنامه‌های اجرایی طرح و تحول سلامت و قانون بودجه‌ای هرساله به دانشگاه‌های علوم پزشکی ابلاغ می‌شود.

این مسئول در توضیح این بسته حمایتی، افزود: در این بسته تعدادی از دارو‌های اصلی مورد نیاز این بیماران مورد حمایت‌های بیمه‌ای و دولتی قرار گرفته و تعدادی از بیماران که نیازمند خدمات آزمایشگاهی مکرر، تصویربرداری مختلف و... هستند به تعدادی که وزارت بهداشت تصمیم‌گیری کرده در مراکز دولتی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی رایگان ارائه می‌شود.

او در خصوص مسری و قابل انتقال بودن بیماری‌های خاص، افزود: این بیماری جزء دسته‌ای از بیماران هستند که قابلیت واگیری ندارند و عمدتا ناشی از مشکلات و نقص‌های ژنتیکی و یا در طول زندگی به دلیل مشکلات و عوارض ناشی از بیماری‌های دیگر در بدن ایجاد می‌شوند.

روندی در خصوص واکسیناسیون بیماران خاص استان علیه کرونا، گفت: با توجه به همه‌گیری وسیع بیماری کرونا در سطح جامعه و وضعیت بیماران خاص، نیازمند تمهیدات خاصی هستند که ممنوعیت جابه‌جایی این بیماران بین شهر‌ها و استان‌های مختلف به‌عنوان اولین برنامه‌ای بود که از سوی وزارت بهداشت در نظر گرفته شد.

او ادامه داد: با توجه به سیستم ایمنی بدن این بیماران نمی‌شود مانند افراد عادی در مراکز بهداشتی به صورت سرپایی واکسینه شوند، واکسیناسیون این افراد حتما باید در کلینیک‌های تخصصی دانشگاهی و در بیمارستان‌ها با تمهیدات خاصی انجام شود و نوع واکسن این بیماران هم خاص است.

روندی گفت: طی روز‌های اخیر بیش از ۶۰۰ نفر از بیماران خاص استان علیه کرونا واکسینه شدند و واکسیناسیون این بیماران در کلینیک تخصصی شهید فتاحی و بوستان کمان‌کان ادامه دارد .

انتهای پیام/د

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.