به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان،روز قدس یا روز جهانی قدس، از سوی امام خمینی به عنوان یک روز رسمی برای حمایت از مردم فلسطین نامگذاری شد؛ امام خمینی، ۱۳ رمضان ۱۳۹۹ق (۱۶ مرداد ۱۳۵۸ش) در پیامی خطاب به مسلمین ایران و جهان، آخرین جمعه ماه رمضان را روز قدس نامید و از مسلمانان جهان و دولتهای اسلامی خواست برای کوتاه کردن دست دولت اسرائیل و پشتیبانان آن به هم بپیوندند. یام مذکور در واکنش به حمله نیروهای اسرائیلی به مسجدالاقصی و همچنین بمباران جنوب لبنان صادر شد. پس از اولین راهپیمایی روز قدس در سال ۱۳۵۸ش در تهران، سفیر فلسطین در ایران، پیام یاسر عرفات را قرائت کرد، مهدی بازرگان، نخستوزیر دولت موقت ایران، عبدالحلیم خدام، وزیر خارجه سوریه، سید علی خامنهای، رهبر فعلی جمهوری اسلامی ایران، و محمد مجتهد شبستری سخنرانی کردند.
پیش از برگزاری روز قدس، ۲۵ تن از نویسندگان و روشنفکران، از جمله داریوش آشوری، داریوش شایگان، سیمین دانشور، داریوش مهرجویی و احمد شاملو، در بیانیهای اعلام کردند که در کنار همه مبارزان راه آزادی و دموکراسی در راهپیمایی روز قدس شرکت خواهند کرد.
روز جهانی قدس، در سخنان رهبران جمهوری اسلامی ایران، امام خمینی (ره) و آیت الله خامنه ای، مراجع تقلید شیعه، از جمله آیت الله ناصر مکارم شیرازی و همچنین چهرههایی مانند سید حسن نصرالله، دبیرکل حزب الله لبنان، جایگاه ویژهای داشته است. امام خمینی، روز قدس را نه تنها روز فلسطین، بلکه روز اسلام و روز حکومت اسلامی دانسته و آن را مقدمهای برای بسیج عمومی اسلامی و تشکیل حزب مستضعفین در تمام دنیا معرفی کرده است.
آیت الله خامنهای، رهبر معظم انقلاب اسلامی، بر این باور هستند که گرامیداشت روز جهانی قدس، موجب میشود فلسطینیانِ مورد تهاجم دولت اسرائیل، احساس تنهایی نکنند و بتوانند مقاومت کنند. آیت الله ناصر مکارم شیرازی از مراجع تقلید شیعه، شرکت در راهپیمایی روز قدس را یک واجب شرعی میداند و معتقد است روز قدس باید به یک اعتراض قوی، همگانی و یکپارچه علیه غاصبان و اشغالگران تبدیل شود. به باور سید حسن نصرالله، رهبر حزب الله لبنان، اسرائیل نهتنها خطری برای فلسطین، بلکه خطری برای امنیت، صلح و استقلال همه کشورهای منطقه است.
راهپیمایی روز قدس در نقاط مختلف جهان از جمله مالزی، هند، سنگاپور، اندونزی، ترکیه، آمریکا، کانادا، نروژ، آذربایجان، سودان، انگلیس، بحرین، بوسنی و هرزگوین، تونس، پاکستان، استرالیا، آلمان، رومانی، کویت، اسپانیا، آفریقای جنوبی، سوئد، ونزوئلا، آلبانی، یمن و یونان برگزار میشود؛ بنابر گزارش منابع خبری، مراسم روز قدس در بیش از ۸۰ کشور اسلامی و غیراسلامی برگزار میشود. مراسم روز قدس در آخرین جمعه ماه رمضان برگزار میشود و رسانههای سراسر جهان، آن را پوشش رسانهای میدهند.
سالهای گذشته که راهپیمایی جهانی روز قدس موجب دلگرمی مردم مظلوم فلسطین و تمام مظلومان جهان بوده و خشم و عصبانیت اشغالگران صهیونیست و حامیان آنها را شعله ور میساخت امسال نیز در آستانه روز قدس سال ۱۴۰۰ در شرایطی قرار داریم که به جهت مقابله با ویروسی منحوس کرونا و از باب وجوب حفظ سلامتی برپایی هر گونه تجمع و یا راهپیمایی در سطح شهرها منع گردیده است. اما از آن جا که روز جهانی قدس تا بازستاندن حقوق مشروع برای صاحبان اصلی آن زنده باقی میماند و هرگز شعله آن کم سو نخواهد شد هیچ چیزی نمیتواند مانع نمایش اتحاد و همبستگی ملتهای آزادیخواه جهان تا حذف نقشه اسراییل در منطقه و اعلام انزجار و نفرت از آمریکا و رژیم صهیونیستی در این روز مقدس گردد؛ بنابراین تبیین و تبادل اندیشه مقاومت، وحدت و همدلی مسلمانان هم چنان در جریان است و میدان وسیع مبارزه با امپراطوری رسانهای استکبار، شاهد بروز ابتکار، خلاقیت و روشهای تازه مبارزه جوانان انقلابی و دغدغهمند در فضای مجازی خواهد بود.
انتهای پیام/ج