سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کاهش بارندگی ۸۵ میلیارد تومان به مراتع استان همدان خسارت زد

رئیس اداره امور مراتع و بیابان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان از خسارت ۸۵ میلیارد تومانی به مراتع استان خبر داد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان،سعید الیاسی رئیس اداره امور مراتع و بیابان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان گفت:کاهش بارندگی در بلند مدت منجر به خسارت ۸۵ میلیارد تومانی مراتع این استان شده است.

او گفت: میانگین بارش‌های استان همدان نسبت به دوره بلند مدت کاهش چشمگیری داشته و بررسی ۱۳ ایستگاه هواشناسی استان نشان می‌دهد که میانگین ۳۳۲ میلی متر بارش دوره بلند مدت با ۷۳ میلی متر کاهش به ۲۵۹ میلی متر در سال جاری رسیده است.

رئیس اداره امور مراتع و بیابان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان افزود: هر میلی متر کاهش بارندگی موجب افت تولید علوفه به میزان هفت دهم کیلوگرم در هکتار می‌شود که با توجه به وسعت ۸۲۲ هزار هکتاری مراتع استان همدان می‌توان پیش بینی کاهش ۴۲ هزار تنی میزان تولید علوفه را در سال زراعی جاری کرد.

الیاسی  گفت: میزان تولید علوفه با میانگین بارش ۳۳۲ میلیمتر به ۱۱۱ هزار تن می‌رسد که امسال با کاهش بارندگی این رقم به حدود ۶۹ تن کاهش یافته است.

او اضافه کرد: همچنین هر کیلوگرم علوفه مرتعی ۲ هزار و ۳۰ تومان قیمت گذاری شده که با در نظر گرفتن این رقم می‌توان عنوان کرد کاهش بارندگی و خشکسالی دست کم حدود ۸۵ میلیارد تومان به سطح تولید مراتع استان همدان خسارت زده است.

رئیس اداره امور مراتع و بیابان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان یکی از آسیب‌های جدی کاهش تولید علوفه را بروز تنش و درگیری بین دامدار و عشایر برای تامین علوفه مورد نیاز دام عنوان کرد و گفت: درهمین ارتباط به تازگی شاهد بروز درگیری میان عشایر با کشاورزان در اراضی شهرستان اسدآباد بودیم.

الیاسی گفت: خشکسالی در نواحی خوزستان، لرستان و ایلام موجب تغییر تقویم کوچ با نظر کارگروه ملی تنظم تقویم کوچ شده و عشایر به جای نیمه اردیبهشت، اول اردیبهشت امسال وارد این استان شدند.

او اضافه کرد: عشایر باید در ۵۹ سامان عرفی استان همدان مستقر شوند، اما به علت ورود زودهنگام و برفگیر بودن برخی از این سامان‌ها در شهر‌های همدان و بهار، عشایر کوچ رو مجبور به ورود به مزارع و اراضی کشاورزی شده که این رویه موجب بروز تنش بین آن‌ها و کشاورزان شده است.

انتهای پیام/م

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.