سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

از مجوز گرفتن دکتری ارتباطات در دانشگاه سوره تا صادر نشدن حکم برای تخلف دانشجویان

دانشگاه‌ها در هفته‌ای که گذشت با اخبار متعددی همراه بودند.

به گزارش خبرنگار  حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، دانشگاه‌ها در هفته‌ای که گذشت با اخبار متعددی مانند «در سال ۹۹ چند درصد فارغ التحصیلان دانشگاهی وارد بازار کار شده اند؟»، «دکتری ارتباطات در دانشگاه سوره مجوز گرفت»، «خستگی در زمان مطالعه را چگونه کاهش دهیم؟»، «تبعیت دانشگاه از ستاد ملی کرونا برای بازگشایی حضوری/ با مرخصی تحصیلی دانشجویان موافقت نمی‌شود»، «پژوهش چه نقشی در زندگی ما دارد؟»، «اسکان در خوابگاه‌های دانشگاه تهران متوقف شد/ اعلام پذیرش دانشجویان خوابگاهی بعد از نارنجی شدن پایتخت»، «علم باید در دسترس همه قرار بگیرد/ انتقاد از دریافت هزینه برای دسترسی به منابع علمی»، «چرا حکمی برای تخلف دانشجویان دانشگاه تهران صادر نمی‌شود؟»، «چگونگی برگزاری امتحانات پایان ترم دانشگاه فنی و حرفه‌ای در سطح کشور»، «تمهیدات دانشگاه برای برگزاری امتحانات عملی به صورت حضوری» همراه بود. 

در سال ۹۹ چند درصد فارغ التحصیلان دانشگاهی وارد بازار کار شده اند؟

محمدسعید سیف، مدیرکل دفتر ارتباط با جامعه و صنعت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: توسعه کشور نیازمند حضور و مشارکت مراکز پژوهشی و فناوری در تمامی عرصه‌های اقتصادی، اجتماعی، صنعتی و فرهنگی مورد نیاز است.

او افزود: در چند دهه اخیر رشد کمی و کیفی بسیار خوبی در تمامی حوزه‌های علمی کشور صورت گرفته و زیرساخت دانشی خوبی فراهم شده است. از سوی دیگر به لحاظ شرایط خاص کشور مسائل و مشکلات اقتصادی، زیست‌محیطی و اجتماعی، نیاز‌های گسترده‌ای برای مشارکت دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های کشور ایجاد شده است.

سیف تصریح کرد: بر این اساس لازم است طی یک برنامه جامع با لحاظ شرایط کشور، برنامه‌ها و اقدامات مناسبی برای حضور و مشارکت موثر و مفید دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و مراکز فناوری برای توسعه و بهبود شرایط کشور فرآهم آید.

دکتری ارتباطات در دانشگاه سوره مجوز گرفت

یوسف خجیر رئیس دانشکده فرهنگ و ارتباطات دانشگاه سوره با بیان این‌که دانشگاه سوره توانسته از شورای گسترش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مجوز قطعی برگزاری دوره دکترای ارتباطات را اخذ کند، اظهار کرد: خوشبختانه با پیگیری هشت ماهه دانشگاه سوره برای برگزاری دوره دکتری رشته ارتباطات، این مجوز از سوی وزارت علوم تصویب و برای اجرا به سازمان سنجش داده شده است.

او در ادامه افزود: با هماهنگی سازمان سنجش، اسم دانشگاه سوره و کد انتخابی رشته ارتباطات در جدول الحاقی انتخاب رشته دوره دکتری قرار گرفته است و علاقه‌مندان می‌توانند در زمان انتخاب رشته با درج کد ۵۵۵۱ رشته ارتباطات دانشگاه سوره را انتخاب کنند.

خجیر اظهار کرد: دانشگاه سوره برای نیم‌سال نخست ۱۴۰۱_۱۴۰۰ (مهرماه ۱۴۰۰) طبق دستور وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به پذیرش شش دانشجو در این رشته می‌پردازد.

خستگی در زمان مطالعه را چگونه کاهش دهیم؟

مهلا دشتی مشاور تحصیلی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره خستگی افراد در زمان درس خواندن اظهار کرد: به صورت کلی ماهیت درس خواندن کار سختی است چرا که انسان‌ها ذاتا به سمت تنبلی گرایش دارند.

او افزود: درس خواندن برای همه افراد کار سختی است، اما برای رسیدن به هدف مورد نظر باید خیلی از سختی‌ها را پشت سر گذاشت و ناگفته نماند که عوامل زیادی در خستگی موثر هستند.

دشتی با بیان اینکه اولین عامل تاثیر گذار در خستگی افراد در زمان مطالعه دروس نفهمیدن مطالب و محتوی کتاب یا جزوه است، تاکید کرد: برای مثال، اگر شما سراغ درس ریاضی بروید و هیچ چیز از محتوای درسی که در حال یادگیری آن هستید، متوجه نشوید طبیعی است که خیلی زود رغبت تان نسبت به مطالعه آن درس کم خواهد شد بنابراین صد درصد خستگی تان افزایش می‌یابد و در نهایت به کنار گذاشتن آن درس اقدام خواهید کرد.

او ادامه داد: اولین راهکار برای جلوگیری از خسته نشدن در زمان مطالعه یک درس، یادگیری آن است تا در زمان مطالعه احساس مفیدی داشته باشید و به موضوع اتلاف وقت فکر نکنید.

تبعیت دانشگاه از ستاد ملی کرونا برای بازگشایی حضوری/ با مرخصی تحصیلی دانشجویان موافقت نمی‌شود

محمدحسین عبداللهی معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه خوارزمی  در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره مرخصی تحصیلی دانشجویان در دوران کرونا اظهار کرد: در حال حاضر هیچ مرخصی تحصیلی برای دانشجویان مگر در موارد خاص و ضروری وجود ندارد.

او افزود: در مواردی که اتفاقات پیش آمده مانع تحصیل دانشجویان شود آن‌ها می‌توانند اقدام به مرخصی تحصیلی کنند

عبداللهی تصریح کرد: اینکه دانشجویان در هر زمینه‌ای اقدام به مرخصی تحصیلی کنند از سوی دانشگاه‌ها امکان پذیر نیست و سنواتی در این خصوص داده نخواهد شد.

معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه خوارزمی درباره بازگشایی دانشگاه‌ها از مهر گفت: ضمن حفظ آمادگی‌های لازم جهت هر گونه اقدام متناسب تصمیمات، دانشگاه تابع تصمیمات ستاد ملی کرونای کشور و به تبع آن وزارت علوم است.

پژوهش چه نقشی در زندگی ما دارد؟

مهدی پورفتح مدیرکل پژوهش‌های کاربردی دانشگاه تهران در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: هدف از پژوهش کشف ناشناخته‌های محیط پیرامون و رفع چالش‌های پیش رو است.

او افزود: بعضی از تحقیقات ناشی از پژوهش اثرات کوتاه مدت دارند و برخی دیگر در مدت طولانی تاثیرگذار خواهند بود، برای مثال دانشمندان ۲۰۰ سال پیش در حوزه فیزیک محض یا ریاضی محض تحقیقاتی را انجام داده اند که امروزه در جامعه بشری از آن‌ها استفاده کاربردی می‌شود.

پورفتح با بیان اینکه پژوهش با هدف تولید علم هم لازم است، تاکید کرد: بعضی از پژوهش‌ها اثرات بلند مدت و برخی دیگر اثرات کوتاه مدت دارند، ممکن است پژوهشی برای صنعت داشته باشیم که همین امروز برای صنعت کاربرد داشته باشد و ممکن هم است که کارایی یک پژوهش جهت استفاده در صنعت یا موارد دیگر حدود ۱۰۰ سال طول بکشد.

اسکان در خوابگاه‌های دانشگاه تهران متوقف شد/ اعلام پذیرش دانشجویان خوابگاهی بعد از نارنجی شدن پایتخت

سعیدحبیبا معاون دانشجویی دانشگاه تهران در گفت‌وگو با خبرنگار  حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان،  درباره جزئیات اسکان خوابگاه‌های دانشجویی ویژه دانشجویان دکتری اظهار کرد: در حال حاضر با توجه به شرایط موجود در کشور از نظر ویروس کرونا هیچ دانشجویی را در خوابگاه‌ها پذیرش نخواهیم کرد و تمام خدمات خود را در این زمینه متوقف کرده ایم.

او افزود: با توجه به اینکه اکثر شهر‌های پایتخت به خصوص تهران به رنگ قرمر درآمده بنابراین اسکان در خوابگاه‌های دانشگاه تهران به صورت کلی متوقف شده است و در نظر داریم تا بعد از بهبودی شرایط کشور اسکان را تنها به دانشجویان تحصیلات تکمیلی یعنی ارشد و دکتری که در شهر‌های نارنجی ساکن هستند اختصاص دهیم تا بتوانند به اینصورت کار‌های عملی، آزمایشگاهی، میدانی، کارگاهی و بیمارستانی خود را با تایید استاد راهنما و معاون آموزشی دانشکده خود انجام بدهند.

حبیبا تصریح کرد: در حال حاضر تعداد کمی از دانشجویان دکتری که قبل از قرمز شدن پایتخت به خوابگاه‌ها آمده بودند برای انجام فعالیت‌های عملی خود در خوابگاه‌ها ساکن هستند و پذیرش دانشجویان جدید دکتری بعد از بهبود شرایط کرونا انجام می‌شود.

علم باید در دسترس همه قرار بگیرد/ انتقاد از دریافت هزینه برای دسترسی به منابع علمی

مهدی پورفتح مدیر کل پژوهش‌های کاربردی دانشگاه تهران در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره انتقاد از دریافت هزینه برای دسترسی به منابع علمی اظهار کرد: علم در صورت نشر پیدا کردن گسترش می‌یابد.

او افزود: هرچه بیشتر انتشار علم اتفاق بیفتد گسترش آن هم به همان نسبت افزایش خواهد یافت، لازمه انتشار علم این است که امکان دسترسی به آن راحت‌تر و موانع کمتری در پیش روی محقق قرار گیرد.

پور فتح تصریح کرد: در حال حاضر آرکایو (بایگانی نوشتار‌های علمی) محلی است که محققان مقالات چاپ شده خود را در آنجا به اشتراک می‌گذارند تا سایرین از آن مطلع شوند بدون آنکه نیاز به عضویت در ژورنال‌های مختلف با هزینه‌های گزاف را داشته باشند.

او ادامه داد: ناشران در حوزه‌های علمی نه تنها هزینه‌های بسیار کلانی را از خریداران کتاب‌های علمی دریافت می‌کنند، بلکه حق الزحمه‌های ناچیزی به نویسندگان می‌پردازند.

چرا حکمی برای تخلف دانشجویان دانشگاه تهران صادر نمی‌شود؟

محمود نیلی احمدآبادی رئیس دانشگاه تهران در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره تخلفات علمی در فضای دانشگاهی اظهار کرد: هر انسانی در هر جایگاه و حوزه‌ای می‌تواند با انجام تخلفات علمی فاجعه‌های جبران ناپذیری ایجاد کند.

او افرود: سیستم‌های نظارتی و مدیریتی به این منظور راه اندازی شده اند تا بتوانند جلوی تخلفات را بگیرند و مانع بروز این کار غیر اخلاقی در کشور شوند.

نیلی احمدآبادی تصریح کرد: به عنوان مسئولان دانشگاهی موظف هستیم تا مانع رخ دادن پدیده تخلفات علمی در فضای دانشگاهی شویم و باید گفت که در این زمینه قوانین زیادی وجود دارند تا در مقابل آن واکنش‌های جدی از خود نشان دهند.

او با بیان اینکه هر زمانی که دانشگاه با تخلفات علمی مواجه شده حتما اقدامات قانونی سریع از خود نشان داده است، تاکید کرد: برای مثال اگر دانشجویی در زمان امتحانات تقلب کرده باشد استاد مربوطه گزارش آن را با مستندات به دانشگاه اعلام می‌کند و ما هم این موضوع را در کمیته انضباطی دانشجویان مطرح می‌کنیم.

نیلی احمدآبادی اضافه کرد: در صورتی که تقلب دانشجویان محرز باشد نمره ۲۵ صدم تعلق می‌گیرد و اگر نتوانسته باشد از تقلب بهره ببرد تنها به صورت شفاهی و کتبی اخطار داده می‌شود و نمره‌ای از این بابت از دانشجو کسر نخواهد شد.

چگونگی برگزاری امتحانات پایان ترم دانشگاه فنی و حرفه‌ای در سطح کشور

حیدر میرفخرالدینی معاون آموزشی دانشگاه فنی و حرفه‌ای کشور در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره امتحانات پایان ترم دانشجویان باتوجه به شرایط ویروس کرونا اظهار کرد: تمامی امتحانات پایان ترم تئوری و عملی در شهر‌های زرد و آبی با رعایت کامل شیوه نامه‌های بهداشتی به صورت حضوری برگزار می شود.

او افزود: در شهر‌های قرمز و نارنجی، امتحانات دروس تئوری فقط به صورت مجازی برگزار می‌شود.

میرفخرالدینی تصریح کرد: در خصوص امتحانات دروس عملی در شهر‌های زرد و آبی در صورتی که در طول نیمسال و با عادی بودن شرایط، کلاس‌های این دروس تشکیل شده باشد، یکی از راهکار‌های پیشنهاد شده (برگزاری امتحانات این دروس به صورت شبیه سازی و... و یا تعویق امتحانات برای دوره تابستان یا نیمسال بعدی، میهمان شدن دانشجو در شهر و استان محل زندگی، حذف درس و ...) است که باید اجرایی شود.

تمهیدات دانشگاه برای برگزاری امتحانات عملی به صورت حضوری

شجاع احمدوند معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه علامه طباطبایی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره نحوه برگزاری امتحانات پایان ترم با توجه به ویروس کرونا اظهار کرد: در دانشگاه علامه طباطبایی بیشتر دروس تئوری هستند و دروس عملی به میزان زیاد وجود ندارد.

او افزود: از آن جایی که کمتر از ۵ درصد دروس عملی در دانشگاه علامه طباطبایی وجود دارد بنابراین تاکید کرده ایم که با توجه به ویروس کرونا امتحانات دروس عملی تنها برای دانشجویانی که در آستانه فارغ التحصیلی هستند به صورت مجازی برگزار شود.

احمدوند تصریح کرد: در حال بررسی‌های آماری هستیم تا در صورت بهبود شرایط دروس عملی به صورت حضوری برگزار شوند چرا که تعداد دانشجویانی که این دروس را اخذ کرده اند بسیار اندک است.

معاون آموزشی دانشگاه علامه طباطبایی ادامه داد: با توجه به اینکه ۹۵ درصد دروس دانشگاه علامه طباطبایی به صورت تئوری است بنابراین امتحانات این دروس همانند دو ترم گذشته کاملا مجازی خواهد بود.

انتهای پیام/ 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.