به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، «مهرداد سالاری» روز سهشنبه در نشست کارگروه سازگاری با کم آبی و شورای حفاظت منابع آبی در سرسرای شهدای دولت استانداری، اظهار داشت: متاسفانه با توجه به کاهش ۳۳ درصدی میزان بارندگیها در سال آبی امسال نسبت به سال گذشته و بلندمدت با شرایط بحران کم آبی مواجه هستیم لذا دستگاهها موظف به ارائه برنامههای بسیار دقیق، جامع و کامل برای کاهش اثرات این بحران در استان هستند.
او بیان کرد: طی سالهای گذشته طرحها و برنامههای استان در خصوص سازگاری با کم آبی را مصوب و ابلاغ کردیم بنابراین دستگاهها باید تلاش کنند که ضمن ارائه برنامههای خود به این برنامه نیز یک توجه ویژه داشته باشند، زیرا اگر برنامهای برای کاهش اثرات این موضوع نداشته باشیم حتماً با وضعیت نگران کنندهای روبرو خواهیم شد.
او با اشاره به شیوع کرونا و بالار رفتن میزان مصرف خانگی آب و همچنین وضعیت اقتصادی و معشیتی مردم ناشی از کرونا و تحریمهای ظالمانه ادامه داد: ما با توجه به این شرایط باید نهایت تلاش خود را برای کاهش اثرات ناشی از کم آبی در استان بکار گیریم و همگی دستگاهها موظف به ارائه برنامههای خود برای عبور از این بحران در تابستان سال جاری هستند.
سالاری بیان کرد: سازمان محیط زیست موظف است که برنامهها و طرحهای تدوین شده خود را در خصوص محافظت از گونههای جانوری با توجه به شرایط بحران کم آبی ارائه کند و همچنین دیگر دستگاهها مانند جهادکشاورزی و صنعت، معدن و تجارت نیز باید نسبت به ارائه گزارش برنامههای خود در این بخشها برای به حداقل رساندن شرایط بحران کم آبی و ادامه حرکت مسیر زیرمجموعههای خود اقدام کنند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کرمانشاه در ادامه از شرکت آب و فاضلاب استان خواست که بررسی نماید در تابستان امسال در چه روستاهایی با مشکل کم آبی بیشتری مواجه هستیم و سازمان برنامه و بودجه استان موظف است که اعتبارات لازم را برای برطرف ساختن مشکل کم آبی در این روستاها اختصاص دهد.
سالاری گفت: علاوه بر کاهش میزان ۳۳ درصدی بارندگیها با کاهش ۲۸ درصدی منابع زیرزمینی و ۷۲ درصدی کاهش آب چشمهها هم مواجه هستیم لذا دستگاههای ذیربط نباید به هیچ عنوان اجازه مصرف از چاههای غیر مجاز را بدهند لذا اگر مدیری در این راستا اهتمام لازم را نداشته باشد حتماً با آن برخوردی شدیدی خواهد داشت.
او همچنین خواستار اطلاع رسانی از ظرفیت منابع آبی استان به منظور استفاده بهتر و صرفه جویی در آب توسط همشهریان با توجه به شیوع کرونا و گرایش بیشتر مردم در این شرایط به مصرف آب شد.
او تاکید کرد: در شرایط بحران تمام امکانات دستگاههای اجرایی در اختیار نماینده دولت قرار میگیرد لذا هر مدیری در این زمینه کوتاهی داشته باشد حتماً وی را به تخلفات اداری استان معرفی خواهیم کرد.
او گفت: با توجه به شرایط بحران کم آبی در برنامهای مدون لزوم مصرف بهینه آب در شهرستانها به فرمانداران ابلاغ خواهد شد و همه باید با هماهنگی و همکاری بیشتر در راستای کاهش اثرات این بحران حرکت کنیم.
سالاری همچنین بر برخورد جدی در استفاده از چاههای غیر مجاز در باغهای تفریحی اطراف شهر کرمانشاه تاکید کرد و بیان داشت: طی چند سال گذشته با اپیدمی احداث باغهای تفریحی در اطراف شهر کرمانشاه مواجه شدیم که بعضاً استفاده از آب مصرفی و چاههای غیر مجاز را دارند لذا دستگاههای ذیربط موظف هستند که با این گونه باغها و باغداران غیر علمی و غیر تخصصی که غیر از باغهای مثمر میباشند، برخورد جدی داشته باشند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اظهار داشت: ضرورت دارد که شرکتهای آب منطقهای و آب و فاضلاب استان به صورت مشترک تعداد چاهها و مقدار مصرف از این چاهها را در هر شهرستان و شهر کرمانشاه به مدیریت استان اعلام کنند و فرمانداران موظف به پیگیری دقیق از نحوه میزان و مصرف بهینه آن میباشند.
او همچنین تاکید کرد: باید به شهرداریها ابلاغ شود که به هیچ عنوان از آب شرب برای آبیاری فضاهای سبز استفاده نشود و تمام شهرداران موظف به رعایت این موضوع در شهرهای خود هستند.
سالاری با توجه به شرایط بحرانی آب خواستار جلوگیری از کشت محصولات پرمصرف به آب توسط سازمان جهادکشاورزی استان شد.
او استفاده از ظرفیت پسافاضلاب را برای استفاده در صنعت و همکاری و ارائه برنامهها از سوی شرکت آب و فاضلاب استان در این زمینه را مهم عنوان کرد.
مقام عالی استان در حوزه عمرانی با بیان اینکه آب جزو منابع ملی کشور است، تاکید کرد: دستگاههای ذیربط باید با پیگیری ویژه نسبت به استفاده درست از منابع آبی اقدام کنند و با هر گونه مصرف غیر مجاز برخورد جدی داشته باشند و آنچه که همه باید به آن توجه کنیم مدیریت مصرف آب است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری با تاکید بر ارائه گزارش کامل نحوه مدیریت مصرف آب توسط دستگاههای اجرایی، هر گونه بی برنامگی در این زمینه را با توجه به شرایط بحران کم آبی در راستای کم توجهی به مردم عنوان کرد و گفت: هر مدیری که در این زمینه کوتاهی داشته باشد در حقیقت به مردم جفا کرده است، زیرا در این شرایط علاوه بر بحران بیماری کرونا و وضعیت اقتصادی و معشیتی مردم با بحران کم آبی هم مواجه هستیم لذا هیچ گونه کم کاری در این زمینه پذیرفتنی نیست.
او در پایان گفت: مدیران برای جلسه آینده حتماً با برنامه کامل و دقیق در جلسه حضور پیدا کنند، زیرا اگر به میزان کم بارشی سال آبی امسال بی توجه باشیم بدون تردید با تابستان بسیار سختی مواجه خواهیم شد لذا همگی وظیفه داریم که نهایت تلاش و اهتمام خود را برای حل موضوع بحران کم آبی بکار گیریم.
انتهای پیام/ز