سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

بیماری نوزما علت اصلی تلفات زنبور عسل/ تلفات ۴۰ درصدی زنبور عسل صحت ندارد

رئیس گروه بهداشت سازمان دامپزشکی گفت: بنابر بررسی‌های صورت گرفته، بیماری نوزما علت اصلی تلفات زنبور عسل است.

احمدی رئیس گروه بهداشت و بیماری زنبور عسل و کرم ابریشم سازمان دامپزشکی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین جزئیات علل تلفات زنبور عسل اظهار کرد: در اواخر سال گذشته و امسال گزارش‌هایی مبنی بر تلفات زنبور عسل به سازمان دامپزشکی ارائه شد و طی مکاتبه‌ای از ادارات کل پیگیری‌ها و نمونه برداری از کلونی‌های زنبور عسل انجام شد.

علت اصلی تلفات زنبور عسل مشخص شد

او افزود: از ابتدا طی مکاتبه‌ای با اتحادیه زنبورداران درخواست کردیم که گزارش‌ها را به سازمان دامپزشکی اعلام کنند که متاسفانه در این خصوص با اتحادیه همکاری صورت نگرفت، به لاجبار با ادارات کل شهرستان‌ها وارد مذاکره شدیم که پس از بازدید و نمونه برداری صورت گرفته، بیماری نوزما تشخیص داده شد.

احمدی ادامه داد: بیماری نوزما، بیماری است که در دستگاه گوارش زنبور عسل وجود دارد که در شرایط استرس همچون کوچ‌های مستمر، خشکسالی و بارش‌های طولانی مدت سیستم ایمنی زنبور را تضعیف می‌کند که در نهایت باعث تلفات و کاهش جمعیت می‌شود.

این مقام مسئول با بیان اینکه بیماری نوزما طی سال‌های اخیر شیوع پیدا کرده است، گفت: این بیماری ممکن است علایمی نشان ندهد، اما باعث کاهش شدید جمعیت کلونی‌های زنبور عسل شود، در این راستا بارها به اتحادیه سراسری زنبورداران راه‌های مقابله را اعلام کردیم.

رئیس گروه بهداشت و بیماری زنبور عسل سازمان دامپزشکی با بیان اینکه استان‌های شمالی بیشترین درگیری با این بیماری را در کلونی‌های زنبور عسل داشتند، گفت: از همان ابتدا به زنبورداران استان‌های شمالی اعلام کردیم که چه روش‌هایی را استفاده کنند تا از وضعیت بیماری گذر کنند.

او در واکنش به اظهار نظرات مطرح شده پیرامون تلفات ۴۰ درصدی زنبور عسل، گفت: این میزان تلفات به هیچ عنوان صحت ندارد، چرا که تلفات ۴۰ درصدی به معنای از دست دادن نصف کلونی‌های زنبور عسل است که متاسفانه گاهی اوقات برخی افراد برای رسیدن به برخی اهداف اذهان عمومی را تشویش می‌کنند، در حالی که این روش‌ها سال‌هاست که منسوخ شده است.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.