به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از آبادان،دیروز شورای برنامه ریزی شهرستان خرمشهر با حضور قاسم سلیمانی دشتکی استاندار خوزستان، امام جمعه و نماینده خرمشهر در سالن جلسات فرمانداری این شهرستان برگزار شد.
حجت الاسلام محمد جواد عادلپور امام جمعه خرمشهر در این نشست به مشکلات آب شرب خرمشهر اشاره کرد و گفت: خرمشهر نیاز مبرمی به یک تصفیه خانه آب شرب دارد و با توجه به اینکه ۹۰ درصد تصفیه خانه آماده بهره برداری است و اگر ۱۰ درصد دیگر هم انجام شود مشکل آبرسانی از نظر کمی و کیفی رفع خواهد شد.
او ادامه داد: تصفیه خانه غرب و شرق کارون و جزیره مینو نیز مشکل دارد و باید برای انجام تعمیرات اساسی در این تصفیه خانهها توجه ویژه شود.
امام جمعه خرمشهر به مشکلات آب در روستاهای مسیر شلمچه نیز اشاره کرد و گفت: در حال حاضر آبرسانی روستاهای مسیر شلمچه و پایانه شلمچه از خط لوله شهری تامین میشود و این امر باعث افت فشار در این روستاها شده است.
امام جمعه خرمشهر افزود: باید در این مسیر برای روستاها خط جداگانه اجرا شود و پیش بینی میشود اگر در آینده این مشکل حل نشود مشکلات آب شرب روستاها دوچندان میشود.
او به مشکلات شبکه برق خرمشهر نیز پرداخت و بیان کرد: با توجه به اینکه در خرمشهر۶۰ درصد از کابل خودنگهدار استفاده شده و ۴۰ درصد دیگر هنوز باقی مانده شاهد بروز مشکلاتی همچون سرقت، فرسودگی و افت فشار برق در شبکه هستیم و از طرفی دیگر ۱۰ کیلومتر از شهرستان خرمشهر نیاز به اصلاح شبکه در محلهای سرقت شده دارد.
حجت الاسلام عادلپور از فرسودگی دیوار ساحلی خرمشهر به عنوان یکی دیگر از مشکلات این شهر یاد کرد و گفت: دیوار ساحلی کارون در حال ریزش است و خطراتی را برای این شهر ایجاد میکند و برای تامین اعتبار جهت تکمیل پروژه دیوار ساحلی باید چاره اندیشی شود.
او آسفالت معابر شهری خرمشهر را از دیگر مشکلات برشمرد و گفت: درصد زیادی از معابر خرمشهر نیاز به آسفالت و زیرسازی دارند و پروژههای نیمه تمام فاضلاب عامل عمده آسفالت نشدن معابر است.
سیدلفته احمدنژاد نماینده مردم خرمشهر در مجلس شورای اسلامی در این نشست گفت: تامین آب زمینهای کشاورزی شلمچه و اجازه دادن به کشاورزان برای کشت شلتوک در تابستان و موضوع حق آبه شهرستان از مطالبات به حق مردم است.
او مشکلات شبکه آبرسانی غرب کارون به عنوان مهد کشاورزی خرمشهر را نیز یادآور شد و گفت: تکمیل پروژههای آبرسانی و ایجاد شبکه جدید آب غرب کارون با توجه فرسودگی شبکه و همچنین تاسیسات آبرسانی آن منطقه از مشکلات این شهرستان است.
احمدنژاد، اصلاح شبکه آب در مسیرشلمچه، شنه و محرزی و جزیره مینو را از دیگر مشکلات شهرستان خرمشهر دانست و گفت: توسعه نخیلات و لایروبی انهار کشاورزی در جزیره مینو و روستاهای خرمشهر مهم است چرا که احیای نخیلات باعث افزایش کمی و کیفی محصولات، جهش تولید در بخش کشاورزی، بهبود شرایط معیشت و اشتغال زایی در این روستاها خواهد شد.
او در ادامه به احداث پل جدید را به عنوان یک نیاز برشمرد و بیان کرد: جایگزینی پل شناور روستای منیخ، حفار شرقی و معمره صنگور را از دیگر خواستههای مردم خرمشهر است همچنین احداث پل روگذر در میدان مطهری مرکز شهر خرمشهر به منظور روان سازی عبور و مرور لازم و ضروری است.
بنا به گفته احمد نژاد توسعه گردشگری در خرمشهر و جزیره مینو، تکمیل ساحل سازی مینو و خرمشهر و چهاربانده کردن جاده – خرمشهر اهواز، رسیدگی و ساماندهی به وضعیت موجود شلمچه، تکمیل بیمارستان شهید موسوی که در حد فنداسیون میباشد و سرعت بخشیدن به تکمیل پروژه بیمارستان فوق تخصص قلب خرمشهر از دیگر مطالبات مردم این شهرستان است.
فرزان عباسیان سرپرست شرکت آب و فاضلاب خوزستان در این نشست با بیان اینکه در حال حاضر حدود ۶۰ درصد تجهیزات و لوازم مورد نیاز تصفیه خانه آب خرمشهر خریداری شده و در حال نصب است، افزود: با توجه به اینکه آبفا ۱۱۰ میلیارد ریال دیون دارد برای امسال از محل آبرسانی برای شهرستان خرمشهر اعتبار دیده شده و اگر این اعتبار طبق برنامه جذب شود میتوان کار را به اتمام برسانیم.
او به روند اجرای پروژه اصلاح شبکه فاضلاب اشاره کرد و گفت: طبق ماده ۵۶ برای شهرستان خرمشهر ۴۰۰ میلیارد تومان از سازمان برنامه و بودجه اعتبار گرفته شد و مجوز بانک در حال پیگیری است همچنین اسناد مناقصه فاضلاب برای ۱۲۰ کیلومتر خطوط فرسوده و بخشی از مناطق برای توسعه، اولویت بندی شده و ظرف هفته آینده آماده است.
سرپرست شرکت آب و فاضلاب خوزستان در ادامه به پروژههای در حال اجرا پرداخت و گفت: در حال حاضر خطوط اصلی فاضلاب در سه سند فازبندی شده و ظرف ۲۰ روز آینده در حوزه تشریفات مناقصه میشود و امید است تا تیرماه امسال پیمانکاران پروژههای فاضلاب انتخاب میشوند.
حیدری فرماندار خرمشهر به اعتبارات تخصیص یافته به این شهرستان اشاره کرد و گفت: اعتبار سال ۹۹خرمشهر ۵۵ میلیارد تومان و اعتبار ناچیزی بوده، اما از سایر منابع که داشتیم بالغ بر ۱۵۰ میلیارد تومان پول جذب شهرستان شد.
او افزود: با مصوب کردن ۴۶ میلیارد تومان از محل ستاد بازآفرینی و ۱۸میلیارد تومان برای شهرداری که بالغ بر ۱۵ میلیارد تومان برای خرمشهر تخصیص داده شده است.
فرماندار خرمشهر با اشاره به اختصاص مبلغ ۴۰۰ میلیارد تومانی برای اصلاح شبکه فاضلاب خرمشهر از اختصاص اعتباری برای آبرسانی روستاها خبر داد و اظهار کرد: همچنین در حوزه آبرسانی روستایی از چند منبع اعتباراتی پیش بینی شده از جمله وزارت نفت ۵۵میلیارد ریال اعتبار به این منظور اختصاص داده است در مورد تصفیه خانه خرمشهر هم ۱۱۰میلیارد ریال ابلاغ اعتبار شده است.
او در ادامه به پروژههای نا تمام شیلاتی در خرمشهر اشاره کرد و گفت: با وجود اینکه پارسال نزدیک به ۱۰ میلیارد تومان بودجه اختصاص داده شد قرار شد پروژه برق فاز دوم شهید احمدیان ۳۰ میلیارد ریال پول تامین شود.
انتهای پیام/ ه