به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه، احمدرضا لاهیجان زاده معاون دریایی سازمان حفاظت محیط زیست کشور در حاشیه بازدید از مراحل حفر تونل انتقال آب به دریاچه ارومیه در شهرستان نقده و مسیر خروجی از تونل در مسیر کانال روباز رودخانه گدار اظهار کرد: برای مراحل بعد از آبگیری سدکانی سیب، حفر تونل و اتمام کانال بتنی انتقال آب گدار چای نیازمند اطمینان بخشی هستیم که آب کامل به دریاچه خواهد رسید.
او بیان کرد: برای این هدف امکان سنجی فنس کشی مسیر ۱۱ کیلومتری کانال روبازی که حفر شده است، بررسی و هزینه آن بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیارد ریال ارزیابی شده است.
معاون دریایی سازمان حفاظت محیط زیست کشور گفت: اطراف کانال انتقال آب از طریق رودخانه گدار دارای زمینهای کشاورزی فراوانی است به همین علت نیازمند مراقبت از آب هستیم تا به طور کامل به دریاچه برسد چرا که مباحث مربوط به حفر تونل و کانال بتنی زحمت زیادی برای حفاران داشته و هزینه بسیاری را در پی دارد.
او هدف دیگر بازدید خود از روند حفر تونل در نقده را بررسی روند رفع مشکلاتی بیان کرد که به علت آبرفتی بودن در بخشی از مسیر به طول یک هزار تا یک هزار و ۲۰۰ متری ایجاد شده است چرا که آبرفتی بودن و ورود آب کار حفر تونل را با کندی مواجه کرده است.
لاهیجان زاده گفت: روزانه پنج متر میزان حفر تونل در شهرستان نقده است و بعد اتمام این مرحله و خروج از مسیر آبرفتی حفاری روزانه ۱۰ تا ۱۵ متر خواهد بود و میتوان امیدوار بود که در تابستان و هفته دولت بتوان این طرح را افتتاح کرد.
او اضافه کرد: سختترین قسمت حفاریها یک بازه ۲۰۰ متری است که ۶۰۰ تا ۷۰۰ لیتر آب بر ثانیه از تونل خارج میشود که برای حل این موضوع تعدادی چاه ایجاد کرده اند و ۵۰۰ تا ۶۰۰ لیتر آب در ثانیه توسط حفاران از این مکان خارج میشود تا دستگاه بتواند کار حفر را در تونل انجام دهد.
انتهای پیام/